SupermanZW
Well-known member
ב1948 לירה הייתה שווה 4 דולר (לירה ישראלית בתחילת דרכה הייתה שווה לירה שטרלינג, אשר ב1948 הייתה שווה 4 דולר ארה״ב).סבא שלי סיפר לי פעם שהדולר היה שווה 3 לירות
ב1948 לירה הייתה שווה 4 דולר (לירה ישראלית בתחילת דרכה הייתה שווה לירה שטרלינג, אשר ב1948 הייתה שווה 4 דולר ארה״ב).סבא שלי סיפר לי פעם שהדולר היה שווה 3 לירות
חסר כל משמעות.ב1948 לירה הייתה שווה 4 דולר (לירה ישראלית בתחילת דרכה הייתה שווה לירה שטרלינג, אשר ב1948 הייתה שווה 4 דולר ארה״ב).
כן. וגם לחזור למרכנתיליזם. ואולי בכלל לחזור לברטר.צריך להחזיר את תקן הזהב כדי שלכסף יהיה ערך אמיתי ושהכלכלה תהיה מבוססת תוצר ולא מבוססת חוב. כסף פיאט לא מגובה בשום דבר.
מה יש לך נגד תקן הזהב? בסה"כ שיטה שנועדה להבטיח את ערכו של הכסף. אחלה דבר. הסיבה היחידה שאני עצמי מתנגד זה כי אני חושב שאפשר אפילו עוד יותר טוב-כסף שהערך שלו שוכן בו עצמו.כן. וגם לחזור למרכנתיליזם. ואולי בכלל לחזור לברטר.
ערכו של הכסף מבוסס על אמון הציבור כאמצעי חליפין. ההנחה שרק לזהב או למשהו אחר יש ערך היא הנחה פרימיטיבית.מה יש לך נגד תקן הזהב? בסה"כ שיטה שנועדה להבטיח את ערכו של הכסף.
הוא מבטיח את ערך הכסף ע"י הצמדתו לסחורה מסויימת - מה שמייצר תלות מסוכנת באותה סחורה.מה יש לך נגד תקן הזהב? בסה"כ שיטה שנועדה להבטיח את ערכו של הכסף. אחלה דבר.
זה אכן כיוון טוב יותר.הסיבה היחידה שאני עצמי מתנגד זה כי אני חושב שאפשר אפילו עוד יותר טוב-כסף שהערך שלו שוכן בו עצמו.
כי גם המשפט שלך מתאים ל"כלכלנים" של המאות הקודמות. ערכו של הכסף נגזר מהתפוקה של המשק. אין צורך, בזהב, מלח, יהלומים, קדמיום או ליתיום.מה יש לך נגד תקן הזהב? בסה"כ שיטה שנועדה להבטיח את ערכו של הכסף
מה שאמרת הוא לא לא-נכון אבל לא מדויק מספיק. בכלכלה המודרנית, ערכו של הכסף נובע בראש ובראשונה מהרעיון והמוסכמה שיש בו ערך שאין בו באמת, אחרת אפילו שלמשק יש תפוקה מסוימת, הכסף יהיה לא יותר מאוסף ניירות צבעוניים שאין יותר מידי מה לעשות איתם.כי גם המשפט שלך מתאים ל"כלכלנים" של המאות הקודמות. ערכו של הכסף נגזר מהתפוקה של המשק. אין צורך, בזהב, מלח, יהלומים, קדמיום או ליתיום.
כל ערך הוא מומצא. וזה בעצם כפירה בכל התיזה הארוכה שלך.בערך אמיתי ולא מומצא
אתה גורר אותנו אל המחוזות הלא רצויים של הסמנטיקה והפילוסופיה.כל ערך הוא מומצא. וזה בעצם כפירה בכל התיזה הארוכה שלך.
אתה נשמע מבין עניין. אשמח אם תקרא מה שכתבתי להנרי ותחווה גם אתה את דעתך. אני מדבר על מה שאתה מדבר, רק עוד יותר טוב. אתה אומר שעל-מנת להבטיח את ערכו של הכסף, צריך לחזור לשיטה של פעם ולדאוג שהכסף צריך להיות מגובה בערך. אני אומר שצריך לחזור אפילו עוד יותר לאחור ולדאוג שהערך ישכון בכסף עצמו, מה שיקשור בין הכסף לערך אפילו עוד יותר טוב כי אם הכסף רק מגובה בערך, אפשר פתאום להדפיס כסף שלא בהסתמך על הערך מה שיוביל לבסוף לביטול גיבוי הדפסת הכסף בערך כפי מה שאכן קרה כאשר ביטלו את תקן הזהב.צריך להחזיר את תקן הזהב כדי שלכסף יהיה ערך אמיתי ושהכלכלה תהיה מבוססת תוצר ולא מבוססת חוב. כסף פיאט לא מגובה בשום דבר.
בבקשה: יש תמיד כאלה שלא רק מתנגדים לקידמה והתפתחות, אלא מנסים לסגת אל הרומנטיקה של "פעם". רק שהכלכלה שהסתמכה על זהב ועח שווה זהב הייתה מסורסת מדי בשביל להתפתח.אשמח לשמוע חוות דעת שנייה.
כי ללא הדפסת כסף שלא על בסיס ערך לא היה מספיק כסף בשביל השקעה שתאפשר צמיחה. אבל מי אמר שאותו הכסף להשקעה שתאפשר צמיחה חייב להגיע מאותו כסף שלא על בסיס ערך? הרי מה זאת אומרת כשאני, אתה ואחרים אומרים "לא היה מספיק כסף בשביל השקעה שתאפשר צמיחה"? אי-אפשר להשיג כסף להשקעה שתאפשר צמיחה מתוך הכסף שמבוסס על ערך? בעיניי אפשר. זה בסה"כ עניין של סדר עדיפויות. סדרי העדיפויות היו לא נכונים.בבקשה: יש תמיד כאלה שלא רק מתנגדים לקידמה והתפתחות, אלא מנסים לסגת אל הרומנטיקה של "פעם". רק שהכלכלה שהסתמכה על זהב ועח שווה זהב הייתה מסורסת מדי בשביל להתפתח.
איזה ערך אמיתי יש לזהב מלבד האמונה של הציבור?כי ללא הדפסת כסף שלא על בסיס ערך לא היה מספיק כסף בשביל השקעה שתאפשר צמיחה. אבל מי אמר שאותו הכסף להשקעה שתאפשר צמיחה חייב להגיע מאותו כסף שלא על בסיס ערך? הרי מה זאת אומרת כשאני, אתה ואחרים אומרים "לא היה מספיק כסף בשביל השקעה שתאפשר צמיחה"? אי-אפשר להשיג כסף להשקעה שתאפשר צמיחה מתוך הכסף שמבוסס על ערך? בעיניי אפשר. זה בסה"כ עניין של סדר עדיפויות. סדרי העדיפויות היו לא נכונים.
בכל מקרה, נראה מה סופרמן אומר...
או! יפה! אז ככה. לזהב שימושים רבים-בתכשיטים, בבגדים, בציור, באוכל, בשתייה, בייצור, בתעשייה ועוד ועוד. במקביל, הזהב הוא נדיר וכמותו מוגבלת.איזה ערך אמיתי יש לזהב מלבד האמונה של הציבור?
נו, באמת. כמה מתוך סך התפורה העולמית מהווים תכשיטים? ומי חוץ מקרבנות גולדפינגר שותים זהב?או! יפה! אז ככה. לזהב שימושים רבים-בתכשיטים, בבגדים, בציור, באוכל, בשתייה, בייצור, בתעשייה ועוד ועוד. במקביל, הזהב הוא נדיר וכמותו מוגבלת.
אתה שם לב שאתה מתיחס אליו כמו אל סחורה? ברגע זה בעצם עשית פלסתר את הטענה שהוא בעל ערך אמיתי משלו. מאיך מבטיחים ביקוש גבוה והצע נמוך? זה לא מה ש-OPEC מנסים לעשות לנפט? אולי נעבור לבסיס נפט?ביקוש גבוה והיצע נמוך. זה המתכון המושלם להבטחת ערכו של הזהב.
לפני רגע סתרת את זה שלזהב ערך משלו...אבל, כאשר אנחנו קושרים את ערכו של הכסף בערכו של דבר היש לו ערך בפני עצמו,
לא. באמת משתמשים בזהב להרבה דברים טובים וחשובים ולא כתבתי הכול.נו, באמת. כמה מתוך סך התפורה העולמית מהווים תכשיטים? ומי חוץ מקרבנות גולדפינגר שותים זהב?
הכל עניין של אמונה. פעם מלח נחשב כמשהו בעל ערך. השתמשו כי האמינו בו.
אתה שם לב שאתה מתיחס אליו כמו אל סחורה? ברגע זה בעצם עשית פלסתר את הטענה שהוא בעל ערך אמיתי משלו. מאיך מבטיחים ביקוש גבוה והצע נמוך? זה לא מה ש-OPEC מנסים לעשות לנפט? אולי נעבור לבסיס נפט?
לשום דבר בעולם אין ערך בפני עצמו. כאשר מדברים על משהו שיש לו "ערך בפני עצמו" הכוונה היא באופן יחסי.לפני רגע סתרת את זה שלזהב ערך משלו...
וזאת בדיוק הסיבה מדוע לכסף מונפק ע"י בנק מרכזי יכול להיות ערך בפני עצמו.שום דבר בעולם אין ערך בפני עצמו. כאשר מדברים על משהו שיש לו "ערך בפני עצמו" הכוונה היא באופן יחסי.
יקירי, אתה פשוט לא יודע לשרשר.וזאת בדיוק הסיבה מדוע לכסף מונפק ע"י בנק מרכזי יכול להיות ערך בפני עצמו.
ןבכל המלל האחרוך שבא אחרי המשפט הזה, אתה פשוט חוזר על עצמך ומשנן את הפירכות שכבר הבאת.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.