מי יגיד לי מי ידע

anabioein

New member
חידה נושאת פרסים

מי יגיד לי? מי ידע? מי יפתור את החידה? מה ה-יה בתוך ה-כובע של הדודה טו-בה? בעצם השאלה היא: מהי הטעות המשותפת לסקראבס ולהאוס? (רמז: טעות קבועה) בין הפותרים נכונה יוגרל כרטיס הלוך ושוב

nis original

New member
אולי

בשניהם נעשתה טעות שהובילה את גיבורי הסדרה לדין משמעתי?

anabioein

New member
מעקב יפה אחר פרקים אקטואלים

(אפילו שבארה"ב נגמרה השבוע העונה השניה של האוס והעונה החמישית של סקראבס). צר לי, לא זו היתה כוונתי.

anabioein

New member
ה ק פ צ ה

הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה הקפצה

morancho1

New member
אז תן לנו רמז ../images/Emo68.gif

לא תזיק לי טלויזיה במידה ואני אתקבל לב"ש...

anabioein

New member
36 שעות אחרונות לפתרון החידה

(כשאחזור מהתורנות אני אגלה לכם את התשובה, אם לא יהיה מישהו שיצליח לענות נכון)

lernery

New member
אנחנו סקרנים למוות אבל אין לנו שום

רעיון כי: א. הידע שלי ברפואה שואף כרגע ל-0 ב. אין לי כבלים ואת סקראבס לא יצא לי לראות כבר הרבה זמן

anabioein

New member
והרגע הגדול לו חיכיתי:

שיחררו אותי הביתה אחרי 34 שעות..................

anabioein

New member
התשובה לחידה

פשוט חיכיתי שמישהו יענה על החידה. אפילו עטפתי אחד מהספרים שלי בתור פרס (כבד משקל ובעל ערך כספי ורגשי רב), אבל לא התאמצתם. מה יותר קבוע בסדרה מהפתיח שלה? השגיאה ההספציפית הזו הפכה לסימן היכר של סקראבס (אפילו צוחקים על זה לקראת סוף העונה החמישית). בחולצות הנושאות את סמל הסדרה הטעות תוקנה. מאד הופתעתי לגלות שגם בסדרה שאמורה להיות רצינית יותר, כמו האוס, חוזרים על אותה שגיאה. כנראה שאת הספר אני אשמור לעצמי.

anabioein

New member
התשובה לחידה- המשך

על מנת לאפשר לרופאים (ולא רק להם) להשתמש בשפה משותפת ואחידה (פחות או יותר), ישנן נורמות מסוימות. אחת מאותן נורמות היא מנח אנטומי. צילום רנטגן של בית החזה (וזה לא משנה לצורך העניין אם הוא צולם מקדימה אחורה או מאחורה קדימה) לעולם יוצב כאילו האדם עומד עם פניו אלינו => צל הלב אמור לנטות לצד ימין של המתבונן (אני מתעלם מקיומו של situs inversus, לכל המתחכמים). חג שבועות שמייח.

morancho1

New member
שאלה קשה זו הייתה..

כבר יותר קל להרוויח את הפרס בשכר מינימום!....
אך כמובן ש"הפרס" האמיתי התקבל מכך שהתעמקנו קצת יותר בשתי סדרות מצויינות (למרות הטעות הרפואית הבלתי נסלחת..), וזה דבר כשלעצמו נחמד

למעלה