מי יגיד לי מי ידע

morancho1

New member
אוף.

זה פשוט לא רמז מספיק. "אקליפטוס".
זאת התשובה שלי, ואני דובקת בה!!!

morancho1

New member
אחוזי הצלחה בהחייאה גבוהים בהרבה

מן המציאות? אפשר להכליל פה גם את ER שיקגו הופ וכל סדרה רפואית שקיימת... סתם ניחוש, אני יודעת שלא לזה התכוונת

anabioein

New member
את צודקת, אבל ברור שלא לזה התכוונתי

אגב, את יודעת מה אחוז ההחיאות המוצלחות? למה למצילים יש אחוז הצלחה גבוה במיוחד?

morancho1

New member
נראה לי 30%

כמובן שזה משתנה ביחס לאיפה מתרחשת ההחייאה.. אם באמבולנס רגיל אז פחות, נט"ן ומיון יותר.. לא ידעתי שלמצילים יחס החייאות גבוה, אך אפשר להעלות השערות מדוע זה כך: א. זמן הגעה קצר מאוד לחסר הכרה. ב. סוג חוסר ההכרה- טביעה- אולי ניתנת להצלה יותר באמצעות החייאה מאשר פגיעות אחרות שנראה במקומות אחרים כמו פגיעות חזה התקפי לב. ג. אולי גיל צעיר יותר של מחוסר ההכרה.

lernery

New member
שאלו אותי את זה בריאיון בטכניון

נדמה לי שעניתי להם משהו כמוך... והתשובה הנכונה הייתה 10 אחוז או 4 אחוז אחוזים מזעריים ממש

lernery

New member
מצילים

לפי היגיון בריא, כמו שמורן אמרה, ייתכן שקל יותר להתגבר על טראומה חיצונית של כניסת מים לריאות, מאשר כל סוג אחר של מחלה - דום לב, שבץ וכו' שהסיבה היא פנימית והמערכת דפוקה מעצמה..

lernery

New member
חוץ מזה כנראה שבשביל דיוויד האסלהוף

שווה לחזור לחיים

anabioein

New member
הגיון זה מצוין אבל פיזיולוגיה לוקחת

"ייתכן שקל יותר להתגבר על טראומה חיצונית של כניסת מים לריאות" האמונה הרווחת היא שאכן נכנסים מים לריאות, אבל זה לא נכון. טביעה מתחלקת לשני סוגים: טביעה יבשה וטביעה רטובה. כאשר נכנסות ולו מולקולות מים בודדות אל קנה הנשימה הן מגרות קולטנים (בנק' הקארינה) ובשל כך יש כיווץ של השרירים בקנה- לרינגו ספאזם. מרגע זה הקנה אטום למים (ולמרבה הצער גם לנשימה)-> טביעה יבשה, מה שמוביל לאבדן הכרה. לאחר דקות בודדות (בערך שתיים) ישנה הרפייה של השרירים. אם בשלב זה האדם שקוע במים מים יכנסו לריאות-> טביעה רטובה. אם דיויד האסלהוף יספיק להוציא את הטובע מהמים (או לפחות למנוע מהראש שלו להיות מתחת לפני המים) לפני שחלפו שתי הדקות הרי שהאדם יכול לחזור לנשום באופן עצמאי או לכל הפחות לאחר מספר הנשמות- סיכויי הצלחה מצוינים (מה שמוסיף להירואיות). זאת בניגוד להחייאה הקלאסית אליה מתייחסים, שהיא בד"כ על רקע לבבי - VF. אחוזי ההצלחה בהחייאת VF מתחילים באמת מ 4% (ותלויים בזמן הגעת צוות מתקדם).

טביעה במים מלוחים

בביעה בים הסיכוי להגעה לבן אדם כ-2 ואפילו פחות המנגנון קצת יותר מהיר היא שואפת לאפס מה גם שבטביעה בים (מים מלוחים) כניסה של מים לראות תוביל לנסיון של הגוף ליצור מאזן בריכוז המלחים בם ובריאות וככה מים יעברו מהדם לריאות.. ובתוספ המים שכבר נכנסו יהיה לנו שמה אחלה בצקת.. במצב כזה הציל צריך יותר מזל מאשר גוף חתיך:)

Dr Carter

New member
אני רואה שמד"א נתניה עשו עבודה יפה

את בקיאה בחומר...:) שרון כבוד!

זה רק בגלל שבאתי מהקיבוץ:)

או זה לפחות הטענה של הילדים שעשו איתי את הקורס כשה הבינו שאני באמת לא למדתי יותר מ1 לאף מבחן ש (ולא חרשתי לדבריהם) אז הם אמרו "שזה לא פייר כי ני קיבוצניקית ואנחנו חולבים פרות ובגלל שאין לנו טלווזיה ומחשב בקיבוץ כל היום מלמדים אותנו את הדברים האלה" כןןןןן נכוןןן אני גרה בקיבוץ אין לי טלווזיה אין לי מחשב אני חולבת ברפת וכל היום מלמדים בקביוץ דווקא את החומר של קורס מע"רי של מד"א!!! בהחלט משמשע:)

טביעה במים מתוקים

בטביעה במים מתוקים יש סיכוי הצלחה גדולים בהרבה לא תווצר בצקת ריאות הגורמת למוות באופן מידי! למה יש אחוזי גבוהי בכללי? לפי דעתי יכול להיות שאני סתם מזיינת תשכל אחד הדברים שמשפיעים על הצלחה/כישלון ההחיאה הוא הסיבה לסיבת תפקוד הלב ומע' הנשימה. בטביעה הסיבה אינו כשל ב2 מערכות אלו ולכן ברגע שתכניס ע"י החייאה דם לראות ותזרים את מחזור הדם ע"י עיסויים לא תהיה בעייה ללב ולמע' הנשימה לחזור לתפקוד כי לא היה בהם כשל מיוחד מלפני הטביעה! בניגוד לMI מחלות לב ונשימה כלשהם.. כמו כן ההגעה המהירה למקום מאפשר לכך שבגלל היפוקסיה שנוצרה מהטביעה לא ימותו כל כך הרבה רקמות במוח ובלב בגלל שהמציל נותן החייאה מהירה (מייד לאחר המקרה) והספקת החמצן החוזרת היא יחסית מהירה! זהו מקווה שלא עד כדי כך טעיתי

Dr Carter

New member
מה עם איזה משמרת?

לא עשיתי משמרת בשרון כבר 3 שבועות!!!! בעעעעעע

Dr Carter

New member
זה היה אמור להיות מסר אישי!

מוזמנת למחוק!!! שרון 51 כבוד!! חחחחח

חחח

עד ה-16 בערך לחודש סגרתי את ה-40 שעות שלי (כיאלו 20 חדרה 20 נתניה אבל בטכלס עשיתי ר איזה 12 בנתניה.. מצטערת קצת הזנחתי שם):) ומאז לא הגעתי לתחנה:) אני פשוט לא מצליחה ללמוד בתחנה זה בלתי אפשרי!

Corpus Magnus

New member
אני לא רואה סקראבס.

אבל כשמדובר בהאוס (אגב, סדרה גאונית), הטעות שהובילה את צ'ייס לדין משמעתי היא טיפול לקוי שהוביל לאבחנה לקוייה.

Corpus Magnus

New member
אצל האוס יש טעות קבועה ויסודית אחת.

שהוא נשאר אדיש לקמרון. מה כבר אפשר לבקש : רופאה + מהממת ?

Dr Carter

New member
אולי???

שמחלקה פנימית חיה בסרט שהיא מתמודדת עם כל מצב רפואי אשר קיים בגלקסיה? אבל אל תקשיבו למי שמתיימר להיות ד"ר קרטר..... :)

למעלה