מי יהיה ראש הממשלה בעוד 10 שנים?

trigotrigo

New member
אין זה משנה

זו פעילות של הכנסת רבתי, לא של הממשלה. שינוי שיטת המשטר צריך לנבוע מיוזמה משותפת של כל הסיעות בכנסת, כפי שעבדו עליה בכנסת הקודמת. אולמרט יכול היה למנות שרים חיצוניים, אבל צורת המשטר הנוכחי, בה הוא זקוק לתמיכת סיעות בכנסת שמתבטאת בתיקים הניתנים לה, בין השאר ומעל לכל, אין הוא יכול למנות שרים חיצוניים סתם כך. אתה חושב שהוא היה ממנה 5 שרים בלי תיק, אם הייתה לו ברירה? אני בטוח שלא.

trigotrigo

New member
אגב,

אני בעד טכנוקרטיה, כלומר, ששר במשרד מסוים יהיה בעל ידע בתחום בו הוא נדרש לעבוד.

טשאפק

New member
???

ע"פ זה לעולם לא יהיה שינוי בשיטת המשטר, כי הרי אף פעם אי אפשר לגייס את כל סיעות הבית ליוזמה משותפת. זו כמובן טעות. סדרי המשטר בישראל נקבעים בחוקי יסוד, שאפשר לשנות ברוב של 61 ח"כים. אפשר וכדאי להשיג הסכמה רחבה יותר לשינוי מהותי, אבל לא צריך הסכמה מראש של 120 ח"כים כדי להתחיל את המהלך.

trigotrigo

New member
וזה עוד יותר לא נכון

חוץ משניים (או שלושה) חוקים ושני סעיפים, אין חוקי יסוד משוריינים, לדוג' חוק יסוד : ירושלים, הקובע את ירושלים כעיר הבירה. חוק זה אינו משוריין, מה שאומר שגם ברוב של 3 על 2 אפשר להחליף את בירת המדינה לעיר אחרת. חוקי היסוד הם רק בסיס לחוקה, ולכן הם עדיין לא במעמד של חוקי על באופן רשמי. כוונתי הייתה להגיד שכל הכנסת עובדת על זה, על ועדותיה, זו אינה פעולה של הממשלה בלבד. אם אתה עדיין לא מבין, יש לך בעיה.

טשאפק

New member
../images/Emo13.gif "חוץ משניים". איזה?

במקרה, בדיוק החוקים שצריך לשנות כדי להחליף את שיטת המשטר. חוק יסוד הממשלה הוא חוק משוריין וגם חלק מהסעיפים של חוק יסוד הכנסת.בעתיד אל תקפוץ בהכרזות לפני שבדקת. בכל אופן לא התייחסתי לשריון אלא לעובדה שדי בתמיכה של 61 ח"כים כדי לשנות את החוק - אפילו אם כל המתנגדים מתייצבים להצביע נגדו. ברור שמדובר בפעולה של הכנסת, ככל חקיקה, אבל לא נדרשת תמיכה של כל סיעות הבית. מפלגת קדימה יחד עם שותפותיה הקואליציוניות, מסוגלת בהחלט להוביל רפורמה בשיטת המשטר, אך אינה עושה זאת.

trigotrigo

New member
ואני מוכיח אותך בשנית

כשאני אומר שבמצב הנוכחי, בו כוחם של חוקי היסוד נמוך, אפשר לשנות בקלות את המשטר. אגב, שינוי המשטר כבר נעשה בעבר, פעמיים. וכשאתה אומר שדי ב-61 חברי כנסת לשנותו, אתה יודע שתמיד יש מתנגדים משני הצדדים, ולכן הקואליציה חייבת לפעול בשיתוף עם האופוזיציה, כי הם בעצם משנים משהו על פי רצון הציבור הכללי, ולא התומך באחד מהם.

טשאפק

New member
אתה "מוכיח" אותי?

סליחה? מה אתה מנסה לומר בכלל? בהתחלה אמרת ששינוי השיטה "צריך לנבוע מיוזמה משותפת של כל הסיעות בכנסת". אחר-כך "תיקנת" אותי בצהלה ("עוד יותר לא נכון!"), בטענתך שלא צריך רוב מיוחס כדי לשנות את שיטת המשטר. (התנצלות? משהו?). עכשיו - מה אתה מנסה לומר בעצם? שלמפלגת השלטון אין אפשרות להניע מהלך של שינוי המשטר?! מישהו אמר שאסור לפעול בהתייעצות ובשיתוף עם חלקים מהאופוזיציה, דוגמת ליברמן, שכמדומני כלל את הנושא במצעו? ודאי שזה אפשרי. כדאי מאד להשיג הסכמה רחבה, כפי שכתבתי, אבל שינוי בהחלט אפשרי, וודאי לא צריך תמיכה של 120 ח"כים, ובטח שלא צריך "יוזמה של כל הסיעות". שום דבר לא יקרה אם יחכו ש"כולם יפעלו". אם רוצים שינוי, צריך לפעול. חוק הבחירה הישירה עבר ברוב גדול אך היו גם מתנגדים ונמנעים רבים. רוב הליכוד, למשל, נמנע אז.

trigotrigo

New member
אתה מנסה לסובב אותי, לא עובד

אני מנסה לומר שאין לזה קשר לרוב מיוחס, ואין לזה קשר לצורך של הממשלה במשהו, כי מלכתחילה המהלך לשינוי שיטת המשטר נבע מפעילות ועדתית בכנסת, ולא מהובלה קואליציונית

טשאפק

New member
"פעילות ועדתית"?

של מי?! ועדות הכנסת זה יצור עצמאי? למפלגות המרכיבות את הקואליציה אין שליטה בוועדות הכנסת?! הפעילות בוועדות ובמליאה היא רק הדרך של המפלגות להוציא מהלכים, ובכלל זה שינוי שיטת הממשל, לפועל. אין דרך אחרת. זה הולך ונעשה מגוחך. לא די שלא הודית בטעותך, אתה מאשים אותי בכך שאני מנסה "לסובב אותך". נו, מילא.

trigotrigo

New member
אתה מנסה להפיל את זה עלי, וחבל

אתה שוב מכניס את הפוליטיקה לעסק. זה לא עניין של פוליטיקה. הכנסת הקודמת קידמה שינוי בשיטת המשטר, בצורה בלתי-תלויה, אם אתה מתעקש שאני אגיד את זה שוב, ואתה עדיין מנסה לסובב אותי. נו טוב, יעבור לך. אתה חי באשליה, כנראה, שאין כזה דבר "שיתוף פעולה". נפלת קורבן למערכת פוליטית, מה לעשות.

טלמ

New member
ציפי לבני

גדעון סער לעולם לא יהיה רה"מ כי הוא ישקע יחד עם הליכוד ויהיה לו קשה לעלות בקרוב למעלה אל פני הקרקע. ציפי לבני היא אפשרות מצוינת וחלומית בעיניי...מוכשרת, ישרה ומתאימה לדעותיי

טשאפק

New member
אין דרך לנבא

מישהו יכול היה לדעת ב 1996 שאולמרט יהיה ראש ממשלה ב 2006?! אף אחד.

the new L

New member
יותר מזה

מישהו יכול היה לדעת ב2005 שאולמרט יהיה ראש הממשלה ב2006?!

טלמ

New member
../images/Emo13.gif תיארתי לעצמי שהוא יהיה יום אחד

אבל השבץ של שרון הקדים כאן את היררכיית השלטון בחמש שנים לפחות.

mean girl 16

New member
אז אתה ילד מיוחד

כי אני לפני מס' חודשים אפילו לא הייתי מנבא את זה.

bhnadav

New member
אתמול בערב שבת

הזכרתי לאבא שלי איך בבוקר שאחרי האירוע השני של שרון, האירוע (שטף דם מוחי) שלאחריו היה ברור לכולנו שמה שהיה הוא לא מה שיהיה וסמכויות רה"מ הועברו לאולמרט, כבר בעיתונים החלו בעצם לאותת שעכשיו אנחנו הולכים לדבר על אהוד אולמרט, כראש ממשלה, ובהמשך גם החלו להביא סקרים לגבי קדימה בראשות אולמרט, לבני ופרס בתוספת כתבונת שמסבירה איך יש להגות את שם משפחתו (Olmert), ושגם אז, לא האמנתי שזה באמת מה שהולך לקרות. באמת שלא ראיתי אותו ברגעים האלה כמי שהולך להיות ראש הממשלה ואף להיבחר בעוד מספר חודשים. אבא שלי אמר לי אז - תראה איך בעוד שבועיים הכל ייראה אחרת. אכן, הכל נראה אחרת. מה שבאתי לומר הוא שלא רק שבלי קשר לאירועים של שרון לא חשבתי לרגע שנקבל את אהוד אולמרט כראש הממשלה, אלא אפילו התקשיתי לקבל זאת גם אחרי האירוע השני שקרה לשרון שבו הסמכויות כבר הועברו אליו.

קוב001

New member
אי אפשר לדעת!!

לדעתי כל מי שהעלתם לא יהיה!! תמיד,אבל תמיד,כל מי ששמו עליו ת'אצבע כראה"מ בעתיד לא היה לבסוף! אז..

trigotrigo

New member
תמיד?

גם כשאבא שלי אמר ב-1993 שאריאל שרון יהיה ראש הממשלה ב-2001 הוא טעה? אה, לא הייתה לך דרך לדעת את זה... באסה!

למעלה