מי יודע מה שלום הסבא

אריאלה נשמה טובה

אני שמחה שאת כל כך דואגת לי. בן זוגי בן 57 ואני בת 55 ואני עובדת יום שלם ונוסעת כל יום לעבודה בת"א או ירושלים, כך שהוא נשאר בבית. אצלנו אין בכלל אופציה של מועדון לגילאים שלו, אלא אם כן יגיע למצב בו יהיה כבר חייב השגחה אז אולי הרווחה תסכים לשלב אותו. העניין הוא שהוא במצב בו לא ניתן להחליט עבורו ולא ניתן לתמרן אותו ולכן הוא קובע לעצמו מה לעשות או לא לעשות. אם מנסים לקבוע עבורו הוא מאד נעלב ומתרגז. בדרך כלל הוא צועד כל בוקר ולפעמים צועד שוב. אחר כך גולש באינטרנט וצופה בטלויזיה ומנמנם עד שחוזרים הביתה אני ובתי. אתמול הייתי מאד מודאגת כי הוא שקע למצב רוח מאד מוזר, לא רצה לאכול כשחזרתי מהעבודה וגם לא נסע אתי לראות את הנכד ובתנו. לא יודעת מה עובר עליו וכמה שניסיתי לדובב אותו , לא הצלחתי. בנוסף לכך אני כל השבוע בקורס מאד חשוב שאנני יכולה להשאר בבית והייתי היום במתח , אך נראה לי שהתאושש וגם בתי הצעירה היתה בבית מאחר הצהריים עד שחזרתי בערב, כי גם הייתי צריכה להיות עם הורי בת"א, בקיצור, צריך לדאוג לכולם. כשחזרתי הוא ישן בסלון אך התאושש והתעניין בקורס והסכים לאכול משהו חם שחיממתי לו. כמה כואב לי שהוא נזכר כמה פעמים הוא היה הולך לקורסים במחשבים באותו אזור. אך נראה לי שגם הזכרון עושה לו טוב והוא מפרגן לי ומתעניין. קניתי כרטיסים לערב מוסיקלי במוצ"ש ונקווה שיסכים ללכת ונהנה שנינו. אריאלה , איזה כיף לכן שאתן נפגשות יחד ותומכות זו בזו. כל הכבוד. אני כל כך שמחה לקרוא שבן זוגך השתלב כל כך יפה במועדון , זה נפלא לשניכם. שימשיך כך, חיבוק ענק ממני לך אישה מקסימה ומיוחדת , טובה

../images/Emo140.gifליאורלילי../images/Emo24.gif

אני גם בת 55 שנינו עם אותה צרה ופחות מחצי שנותינו עולמינו התהפך ובן זוגינו מצטער במחלה הארורה, קשה מאוד שאין לגילאים האלה מועדון עם ריפוי בעיסוק , מה דעתך אולי נכתוב מכתב לחבר כנסת שידבר בכנסת על רעיון לפתוח מועדון לאנשים צעירים חולי הלצהיימר , או אולי נפנה לעמותה שיארגנו משהו לחולים מגיל 50 ומעלה? ממש עוול להשאיר אותם בבית זה מביא להם דיכאון ומחשבות לא רצויות. הצילוווווווווווווווווווווווווווווווווווו.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif הי טובה

כל כך טוב לראות אותך בפורום ולקרוא את שעובר עליכם. אגב, מה שלום הדגים? האם בעלך נקשר אליהם? מטפל בהם? טיפול בחיית מחמד יכול להיות מאוד מרגיע וטוב לחולים. האם חשבת לקחת כלב בשבילו? אם הוא כל היום לבד בבית ויוצא לצעדות יומיות, כלב יכול להיות רעיון טוב בשבילו. הכלב גם יכיר את הדרך וימנע ממנו ללכת לאיבוד חס וחלילה... זו עוד סתם מחשבה שעולה בי תוך כדי קריאת התגובה שלך. בכל אופן, למרות שבעלך עדיין זוכר ועדיין מחליט בשביל עצמו וכו' וכו', עליך להיות מוכנה לרגע, שיכול להגיע לגמרי במפתיע, שבו יתברר לכם שהוא כבר לא יכול להישאר לבד בבית. גם הנושא עם האוכל צריך להיות מאוד מבוקר. לדעתי אסור לתת לו אפשרות להשתמש בגז או במיקרוגל או בטוסטר אובן לחימום. בעיה ידועה אצל חולי אלצהיימר, דווקא בשלבים הראשונים שהם שוכחים לכבות את הגז או את החשמל וגורמים לשריפה של האוכל או חלילה אפילו גרוע מכך. נפלא שאת הולכת לקורסים ושאתם יוצאים לערב מוסיקלי, נצלי זאת כל עוד אתם בשלב שזה אפשרי, אך היי תמיד עם היד על הדופק, ואם אינך זמינה, מני את אחד הילדים שיהיה בקשר עם האבא ושתדעו כל הזמן מה איתו. כדאי מאוד לעשות את כל ההכנות לקחת מטפל או מתנדב או מישהו שיהיה איתו כשיגיע הרגע... יום טוב ומשעמם לכולנו.

../images/Emo189.gifנילי בלי עין הרע

אין כמוך עם התשובות חושבת על כל בעיה איך לפותרה לאחרים ומייעצת אני חושבת שאת האמא של הפורום

נילי , תמיד עם רעיונות

נילי יקרה , כרגע נותר לנו דג אחד ובן זוגי מתעניין בו ודואג לו , אך את האוכל אנו נותנים שמא הוא יחליט לתת לו ולא יזכור. לגבי כלב , אני רציתי לקחת אך הוא לא רוצה ואין לו רצון להתאמץ. אנו גרים בקומה רביעית וזו תהיה מטלה קשה מדי כשאני לא בבית ועליו לא ניתן לסמוך. לגבי אוכל הוא לא מכין לעצמו דברים חמים , רק קפה ולכן חשוב שאחזור מוקדם להכין לו אוכל. אתמול זה היה מאוחר כשחזרתי והיום בדרך הביתה בקשתי מהבת שתחמם לו והיא הגישה לו בדיוק כשהגעתי. לפחות הוא נרגע ומצב רוחו השתפר. אני מודעת לכך שהצורך יכול להגיע באופן פתאומי ואז נצטרך למצוא מישהו להיות איתו. אני מאמינה שנוכל למצוא כשנזדקק. בקרוב יש לו וועדה של ביטוח לאומי ונראה מה תהיה התוצאה. זה ייתן לי אינדיקציה לגבי מה נוכל לעשות בבוא הזמן ואני מתפללת שזה לא יהיה בקרוב. אני קוראת את מה שאתן כותבות ואתן משמשות לי מורות דרך והלואי שאצליח להתמודד כמוכן, לילה טוב ורגוע עם גשם אך בלי הצפות, טובה

נילי41

New member
../images/Emo20.gif טובה יקירתי

מסכימה עם כל מילה שלך בקשר לאסתר. אכן, אשת חיל מי ימצא... מזדהה עם אסתר ברצון לקצת רגיעה, לא להיות דרוכה עם שבע עיניים כל הזמן ולדעת מה הוא עושה עכשיו? היציאה שלו מהבית למרכז היום זה חלק מהרגיעה הזו. זו הפסקה במשמרת, אז אני נושמת לרווחה ונרגעת קצת ומצליחה להתרכז בסידורים ובעבודה וכו'. בצהרים כשהוא חוזר, אני חוזרת למשמרת שלי ושוב שומרת עליו כל הזמן בשבע עיניים, וכל הסתובבות שלו בבית מלווה בפיקוח שלי מרחוק ומקרוב. זה מעצבן אותו לפעמים וזה גם מעייף אותי אבל אין ברירה, אחרת קורים כל מיני דברים לא רצויים. שמחתי לראות אותך בפורום, טובה, את ממעיטה להשתתף אבל אני מבינה שאת קוראת. מה שלום בעלך היקר? האם נמצא כבר סידור בשבילו??? שבוע טוב ומשעמם לכולם.

zs1957

New member
בוקר טוב טובה יקירתי

מה שלומך? זמן רה לא כתבת? איך ביליתם בחנוכה? אני מקווה שנהנתם. כתבת שאהרון נסע לבקר במקום עבודתו ושמח מאד. אני חושבת שצריך להמשיך להביאו לבקר במקום עבודתו מדי פעם.הוא רואה את חבריו ,מדבר צוחק ולא משעמם לו. מה קורה אצלך? האם החלמת מהשפעת? אני עבדתי קשה עם הכנס שהיה מוצלח מאד.נחתי בחופש חנוכה כדי למלא מצברים. האם ידוע לך שעמותת אלצהיימר משתפת פעולה עם מועדון 50 פלוס? באתר שלהם יש כתבות נרחבות על הנושא של אלצהיימר. תכנסי ותקראי. יש גם נושאים אחרים שעשויים לעניין אותך. יום טוב, זהבה שחם

זהבה, תודה על הדאגה

גם אני רציתי לדעת איך עבר הכנס שלך. לגבי מקום עבודתו , אני מקווה שאוכל כל שבוע לקחת אותו פעם אחת למספר שעות כדי שישמור על קשר איתם. בנוסף כבר פניתי לבטוח לאומי וקיבלנו זימון לוועדה רפואית בבית לוינשטיין. תתקשרי אלי ונדבר קצת בערב, שבוע טוב,, טובה

אסתרס

New member
הנכדה בסדר גמור|רופאה+

הם נחתו בשלש ליפנות בקר וב-8 כבר היו בכתה ולמדו, ככה זה אצלנו , יש מחויבות ומקיימים אותה. את הספורט הם ירשו בגנים משלמה, אבל את המחויבות דוקא ממני. ואני מאוד מעריכה את ההתנהגות הזו שלהם.

zs1957

New member
שמחה לשמוע שנכדתך מרגישה טוב.

ושבה ללימודים. כל הכבוד. החלמה מהירה זהבה שחם

zs1957

New member
הסבא שהלך לאיבוד נמצא והושב לביתו

היי אסתר יקירה, מה שלום נכדתך? אני מקווה שהיא מרגישה טוב ומחלימה, העיקר שהיא דברה אתך. נראה לי שאת עושה ספורט בטיפול שלך בשלמה. זה לא קל לעקוב אחריו ,לרוץ אחריו. האם חשבת להכניס עובדת זרה בעתיד? אני חושבת שזה מאד יקל עלייך ויעניק לך קצת מרחב לעצמך. שיהיה לך יום נפלא ומעניין זהבה שחם

אסתרס

New member
עובד זר לשלמה

יש לי כבר את ההחלטה שאני יכולה ליפנות וליבא עובד\ת אבל החלטתי שכל זמן ששלמה הולך למרכז יום, אין לי צורך במטפלת. כי מה היא תעשה כשאני ושלמה יוצאים מהבית ב - 7 בבקר וחוזרים ב-15 ? מה היא תשב מול הטלביזיה? ואח"כ כשיהיה צורך לטפל היא תגיד שזה לא מתאים לה ותסתלק? חוץ מזה אני משלמת 2800 שח לחודש למרכז היום+ 1500 שח לתרופות ועוד כל מיני הוצאות, אז להחזיק עוד מטפל זה הרבה יותר מדי כסף. כל דבר בעיתו, הכי חשוב ששלמה ילך למרכז יום ! חוץ מזה יש לי דחיה ממש להכניס מישהו זר הביתה, אני חושבת שכבר ספרתי את כאן בפורום. תודה על הדאגה.

נילי41

New member
../images/Emo45.gif מסכימה במאה אחוז

הכי חשוב ששלמה ילך למרכז יום. זה נותן כל כך הרבה גם לחולה וגם למשפחה. אני גם מזדהה עם הדחיה להכניס מישהו זר הביתה. אסתר, אנחנו חושבות באופן דומה וגם עוברות את המחלה באופן דומה. את אחותי הגדולה והמנוסה. אשת חיל ואישה אמיצה וגיבורה. כל הכבוד על ארוחות ששי ועל היותך הדבק של המשפחה. שמרי על עצמך מכל משמר. חיבוק ענק

zs1957

New member
את בהחלט צודקת

אם שלמה נמצא במעון יום עד 15:00 אינך זקוקה למטפלת. לא יהיה לה מה לעשות וכאשר יהיה צורך לעבודה יותר קשה היא תסתלק. אין ספק שמרכז יום הוא הפיתרון האידאלי אך גם לו יש זמן קצוב. צריך לחשוב על העתיד. וכמו שציינת כל דבר בעיתו.הוא נמצא הרבה שעות במרכז יום. אמי הייתה עד לפני 4 שנים במרכז יום מצויין ברעננה יצאה ב-8 בבוקר וחזרה ב-14 זה כלל 2 ארוחות, הסעות ופעילות. היו גם מסיבות יפות בחגים עם בני המשפחה. אני מבינה את הדחיה שלך מלהכניס משהי הביתה. זה מאד פוגע בפרטיות.אם יש מטפלת טובה זה יכול להיות נחמד,יעיל ופחות משעמם.מטפלת זה מפעל הפיס . תלוי מי מגיעה.בכל אופן זה יותר זול ממוסד טוב. כל טוב, זהבה שחם

אסתרס

New member
זו בדיוק דעתי

גהבה לגיסי יש טינטון. סיפרתי לו על הפורום שלכם והוא מעונין להצטרף, אנא רשמי לי את שם האתר תודה אסתר

../images/Emo68.gifאסתר

את בהחלט צודקת, אם שלמה במועדון אין צורך בעובד זר, את משלמת מעל ומעבר, הכסף לא צומח מהעצים,נכון כל דבר בעיתו, אבל הדחיה להכניס זר הביתה ,היו להרבה אנשים יש פילפינים ממש נהדרים אני רואה בהרבה משפחות בראש העין הם ממש נפלאים ,גם שדוד של בן זוגי שהיה בבית חולים היה חולה שוכב לידו והמטפל שלו הפיליפיני היה מחליף לו טיטולים ומשגיח עליו ממש במסירות שאנו היינו מתפעלים.

טיקו1

New member
הכנסת עובד זר

השבוע קבלנו במערכת העלון של העמותה מכתב - מאמר מאשת חולה בנושא "מי צריך מטפל זר?" מספרת על ההתלבטויות, ההרחקה וההכחשה של הצורך ולבםוף על קבלתו והתאקלמותו למשפחה ולתפקיד. מאלף. אינני יודעת אם נוכל להכניס זאת לעלון הקרוב שהוא כבר די מלא. אסתר, תזכירי לי במשרד ואראה לך לפני ההורדה לדפוס. פרוטקציה. מעריכה אותך מאד רותי

zs1957

New member
תכניסו את המכתב לעלון הבא

היי רותי, אני חושבת שחובה להכניס את המכתב של הגברת "מי צריך מטפל זר?" אם לא ניתן להכניס לעלון הקרוב תכניסו לעלון הבא. הנושא חשוב לגבי אנשים המתלבטים להכנסת עובד זר. תבורכי על עבודתךהנאמנה בעלון העמותה. לילה טוב זהבה שחם

למעלה