מי יודע - נוסע נוסף

istvl

New member
מי יודע - נוסע נוסף

מה צריכה להיות העבירה וגם הענישה על נוסע נוסף שאין לו מקום כסא וחגורה משלו ?

asaforon

New member
נוסע נוסף מעל המותר

באם המדובר בנהג חדש הנו צפוי למינימום 3 חודשים פסילה בפועל, קנס ותנאי. באם המדובר בנהג ותיק העונש לו הוא צפוי תלוי במשתנים שונים כגון: נסיבות אישיות, עבר תעבורתי,ותק נהיגה ועוד.... בכל אופן מומלץ להיעזר בשירותי עו"ד על מנת לקבל עונש מינימלי.

be_roo

New member
לא נראה לי שהבנת את שאלתו

הוא מתייחס להסעת נוסע מעבר למספר החגורות ברכב.

istvl

New member
תודה על התשובה אבל ........

הבהרת השאלה. מדובר בנהג וותיק ובטנדר מסחרי שבו יש מקום לנהג+2נוסעים.(בדרך כלל יש ברכבים האלה ספסל מאחורה אבל ברכב הזה יש רק ארגז סגור ללא ספסל )הנוסע השלישי יושב על ריצפת הארגז מאחורה . כמובן שאין לו כיסא וחגורה וגם עניין הביטוח הוא אינו מכוסה . מה דעתך על מצב מסוג זה במידה והנהג ניתפס ע"י שוטר. תודה רבה ויום טוב.

Pullover

New member
תשובה

מדובר בעבירה של הסעת נוסעים במספר העולה על המצויין ברשיון הרכב: "נהגת ברכב הנ"ל והסעת בו נוסעים במספר העולה על המצוין ברשיון הרכב, בניגוד לתקנה 84(ב) לת"ת". ועל כך תקבל הזמנה למשפט.

istvl

New member
טוב......אני חשבתי אחרת

אני דווקא חשבתי שזו עבירה שיש בצידה נקודות ושלילת רשיון במקום לשלושה חודשים + החרמת הרכב + הזמנה לבית דין שגזר הדין יהיה תוספת שלילה לתקופה נוספת וקנס כספי גבוהה . אני חושב שאני לא מגזים כי במקרה של תאונה יש כאן סכנת נפשות מה גם שאין ביטוח לאותו אדם שזו עבירה בפני עצמה . אני מקווה שאני לא מטעה אף אחד.

istvl

New member
asaforon & Pullover

האם אתם יכולים להתייחס לתגובה שלי על ההודעה המקורית שלי. תודה רבה.

למעלה