מי יותר מחושב כלכלית נשים או גברים

מי יותר מחושב כלכלית נשים או גברים

אומרים שנשים אוהבות יותר קניות,בגדים,פינוקים וכד'.מה עם הגברים אתם לא אוהבים לקנות באותה המידה,להתפנק בדברים שאתם אוהבים איזה שכלול אלקטרוני חדשני,מצלמה מתוחכמת, ובכלל האם יש שוני בין גברים לנשים בנושא של צריכה כלכלית וקניות. האם ישנם הבדלים מהותים בכוח הצריכה והקנייה בין שני המינים. גברים או נשים מי מהם מחושב יותר כלכלית?

R a c h e li

New member
זה עיניין של....

אישיות לפעמים גם מצב ריגשי.... אבל לא חושבת שזה מתמקד על גבר או אישה רחלי בוקר טוב....

בשנים האחרונות במדינה שלנו

עם הגזירות וההוצאות שגדלו לעומת ההכנסות כולם/ן נמצאים בשיקול דעת במידה שווה. שאעשה רשימת קניות שאני צריך: מערכת קולנוע ביתית. וידאו משולב עם דיוידי. כורסת עור לטלויזיה. מחשב מתקדם. וחו"ל.מקסימום נוסע לחולון כל יום.

ברור שזה תלוי באופי אבל בכל זאת

אומרים שנשים יותר נוטות לקנות,ויותר משתכנעות בקלות למבצעים והנחות.השאלה אם יש הבדל בעצם המחשבה של לקנות או לא לקנות אצל גבר או אשה. ודרך אגב אם הזכרת מצב רגשי,לנשים קורה הרבה שאיזה קנייה קטנה יכולה לשנות את מצב הרוח ולתת הרגשה טובה יותר.האם זה קורה גם לגברים שמצב הרוח יכול להשתפר כתוצאה מקנייה של משהו ולא דווקא משהו יקר.

hotman10

New member
מצב הרוח שלי ישתפר הרבה.. לאו דוקא

מקניה- אלא מיחס אנושי, מחיוך, מחיבוק, מנשיקה.

אלמרה

New member
ועוד איך משפיע...

בכלל למדתי שיש שני דברים שאדם עושה בכדי לשפר או בכדי לשקף את מצב רוחו:
שינוי בתסרוקת, בשיער בכלל...
קניות. לי נותרו רק הקניות... המענגות הללו...

אלמרה

New member
אין לי תשובה ממש טובה.... אבל....

על עצמי אם אביט אחורה לא בזעם כמובן, אני מבחין בשינויים כה מהותיים בהתנהלותי הכלכלית. זה החל מהתמסרות מוחלטת לצד התשומות וההכנסות, והשקעת כל האנרגיות למען תשלומי המשכנתא, חינוך לילדים וכיו"ב (צרכים קיומיים) וזאת בשנות נישואי הראשונות. המשך בהצצה לצד ה"מותרות" הזעיר בורגניות ומידי פעם "חטא" ברכישת גאדז'ט זה או אחר (פינוק עצמי). וכלה בימים אלה, עת אני כבר גרוש מספיק שנים ומוצא פנאי לפנק את עצמי יותר ויותר, בהתמסרות טוטאלית לתענוגות החיים במסגרת האפשרית וההולמת את הכנסותי. לכאורה, נורמטיבי לגמרי לא? אם תשאלו את גרושתי היא בטח היתה מוצאת דופי בתחביב שגזל לא מעט כסף וזמן, ועוד כהנה ומשם תלונות ומענות... זהו, שבדיוק על זה רציתי לספר לכם שהיא מעולם אבל מעולם לא בדקה את החשבון שקבלה בעת רכישת כל מה שרכשה, מעולם לא בקרה בבנק או עיינה בדוחות ובחשבונות וכד'. לעומת זאת כשהתגרשנו נאלצנו לכסות יתרת חובה ענקית בבנק. מי יותר מחושב כלכלית? אין לי תשובה, לדעתי אין לתכונה הזו צמידות לגן X או Y ועל כן לא ניתן להצמיד אותה לנשים או לגברים.

זה תלוי במשאבים הכלכלים של כל אחד

ברור שזה תלוי בכוח הקנייה הבסיסי,אבל השאלה מי מתפתה יותר לקניות ולא דווקא רק במובן של מוצרי יוקרה.אז אולי זה באמת לא תלוי אם זה גבר או אשה זה תלוי כנראה ביכולת הכלכלית שבימים אלו נעשית אכן מאוד בעייתית וכמובן באופי האישי.אני מאמינה שבכל זאת ישנם אנשים שיש להם נטייה לקנות יותר וישנם אנשים יותר מחושבים. מכירים את אלה שאוהבים להשוות מחירים,ויודעים את המחיר של אותו מוצר בכל חנות אפשרית.

hotman10

New member
לא אוהב הכללות- גברים <-> נשים

גם אם סטטיסטית יש נטיה שאלה או אלה יותר מחושבים כלכלית- זה עדיין לא אומר כלום על הפרט. רוב הנשים- אוהבות אולי לקנות יותר בגדים ו"קישוטים", אבל בטח יש כאלה שלא. ומה זה "מחושב כלכלית"- מתחשב בכסף שיש? בכסף שאין? חושב לטווח קצר/ בינוני/ ארוך? צר לי שאני קצת נסחף... זה ממש לא נושא פשוט.

אכן הנושא לא פשוט ואפשר לראות

את הנושא מכמה היבטים אם זה לטווח היומיומי, או לטווח הרחב העתידי כמו תוכניות חיסכון והשקעות פשוט קראתי שגילו שמחקרית נשים מצליחות להשקיע נכון לטווח הארוך אבל כמובן שלא ניתן להכליל זה תלוי באישיותו של כל אחד וכמובן באפשרויות הפיננסיות אם זה גבר או אשה.לדעתי נשים אוהבות לקנות ואני יכולה להעיד זאת על עצמי,מעניין שבכל זאת נשים מצליחות לחסוך לפי המחקר.נראה לי מעניין איך הגיעו לנתונים האלה אם ישנן נשים שלא עובדות כלל,ובכל זאת בהרבה מגזרים נשים משתכרות פחות מגברים. אני אישית תמיד מתייחסת לסקרים בערבון מוגבל.

hotman10

New member
קראתי גם...

בעיקר את הכותרת ש.. שנשים מצליחות יותר בהשקעות.. אבל- יכולות להיות לזה מספר הסברים- וקצת יודע כמה הטיות יש במחקרים כאלה. וכמובן- זה שנשים הצליחו להשקיע- לאו דווקא אומר שהו "מחושבות כלכלית" (שגם זה טעון הגדרה). מאז שהומצאו הכרטיסים (הפלסטייים)- נראה לי שיש "התדרדרות" בשיקולים הכלכליים..

מסכימה איתך לגבי הכרטיסים..../images/Emo8.gif

כרטיסי האשראי האלה,מי המציא אותם, במיוחד הסיפור שזה יורד רק בחודש הבא,ומה עם עניין התשלומים.. לגביי השקעות בטח לא התכוונו אליי

האמת היא שהשקעה בסוסים נשמעת

משתלמת,סוסים זה עסק יקר,ואם היתה לי כל החווה זה היה בכלל לא רע..אבל אוהבת באמת ספורט אתגרי,משהו שיזרים לי קצת אדרנלין בגוף.

hotman10

New member
בינתיים- תמשיכי ללחוש להם (לסוסים)

ואולי תשקיעי במשהו אחר..

גברים 'כיבכול' יותר מחושבים כלכלית

אבל למרות שנשים מסוגלות לבזבז על שטויות - עגילים, כל מיני גופיות במחיר מציאה ומלא שטויות לשיער - גברים מוציאים בבום אחד סכום רציני על כל מיני גאדג'טים ועל רמקולים לאוטו ומערכת קולנוע ביתית וכו'.

נטשה יש משהו בדברייך

לפחות בעניין אחד אני מסכימה איתך גברים אוהבים פינוקים בגדול כל מיני שיכלולים טכנולוגים.נשים הם יותר בקטע של בגדים,איפור ופינוקים קטנים כאלה.למרות שכל אחד אוהב להתפנק באיזה מכונית חדישה או מחשב עם כל השיכלולים.בוא נסכים שכולנו אוהבים לקנות ולהתפנק יש כאלה שעושים את זה בגדול ויש כאלה בקטן.

ליאון ב

New member
עאלק פינוקים בקטן

בואי נסתכל על שלל הגברברות שמסתובבות בקניונים רק כדי למצוא גי'נס סטייליסטי שמייצב את התחת בזווית הנכונה (499 ש"ח אחרי מבצע) ועוד חזייה של מעצב שמעמידה את הציצים בצורה שמתעללת באמא-טבע (349 ש"ח אחרי מבצע) ולא לשכוח גם חולצות בטן קטנטנות (99 ש"ח ליחידה), שגורמת לפחות ללובשת להאמין שהיא עדיין צרת היקפים כמו בגיל 17. ההבדל האמיתי הוא שגבר ממוצע יכול להסתובב כמו שלוך, עם חולצת טריקו שיש לו עוד מהצבא, ו-3 זוגות נעליים בארון. אישה ממוצעת באותה מצוקה ביגודית מזמן הייתה מסתגרת בבית, ולא מראה פניה בציבור. בגלל זה אותו גבר מוציא על רסיבר חדש (2999 ש"ח אחרי מבצע) ולא מפריע לו שהוא ייתקע עוד חצי שנה בלי בגדים חדשים ומוצרי טיפוח לעשרות...

../images/Emo123.gif

ואם באמת היא עדיין צרת היקפים כמו בגיל 17???!!!
דרך אגב- תמיד נראה לי שהגברים דווקא הם אלו חובבי המותגים....

למעלה