מי יכולה לעזור לי?

שָׂרָה

New member
אז קחי ויטמין C אסקרובאט

זה עוזר לספיגת הברזל. יש גם טענה שאומרת שאם לוקחים מדי הרבה ברזל זה גורם לחוסר ברזל. עודף ברזל גורם לחוסר, אז אולי לנסות להפסיק לאכול כבד כל יום, רק פעם בשבוע ולראות מה קורה? ואם את מרגישה טוב ובלי סמפטומים, תסמכי על גופך ואל תדאגי יותר מדי.

אם פי 3

New member
עודף מקטין את הספיגה, לא גורם לחסר

כשיש עודף ברזל, הגוף סופג פחות - זהו מנגנון הויסות למנוע עודף ברזל מסוכן (עודף ברזל מאד גדול הוא מסוכן, למשל, אם ילד בולע בקבוק תרופת-ברזל, שלו או של הוריו, הוא עלול למות). זה לא שעודף גורם לחסר. המוגלובין נמוך יכול לנבוע גם מחסר ב-B12. שרון קוצר הוא מצוין, והוא שולח את המוצרים (המרים) שלו גם בדואר, כך שהמרחק לא צריך להפריע לך.

אמממאאא

New member
כבד כל יום???

ממש לא אכלתי אנחנו לא סטקיה
בואו נודה על האמת שלא לקחתי עד עכשיו כלום כי הרגשתי טוב ובכל 4 ההריונות האחרונים לא לקחתי והיה בסדר. לכן עכשיו אני מחפשת "פתרון פלאים". אני אנסה את מה שצימעס וענת והמליצו ואשלב ויטמין C כמו ששרה המליצה. מקווה לחזור עוד שבועיים עם המוגלובין שיאפשר לי ללדת לא רק איך שאני רוצה אלא גם איפה שאני רוצה...

p e a c h i t

New member
../images/Emo2.gif אבל כאן (אנגליה) אמרו

להימנע לחלוטין מכבד ומוצריו כי עודף ויטמין A מסוכן להריון .... אווווףףףף

שָׂרָה

New member
שטויות. בגלל זה צריך כבד פעם בשבוע

ולא יותר. גם חוסר ויטמין A מסוכן לפחות כמו העודף מזה.

../images/Emo207.gif מה יהיה עם הומוגלובין שלי???

התחלתי את ההריון עם המוגלובין נמוך יחסית, 12.4 . בתחילת ההריון היו לי תופעות לוואי קשות לתוספות הברזל ולכן הפסקתי לקחת ברזל. התחלתי לקחת שוב ברזל , 50 מ"ג ביום בשבוע 22+2 לאחר שההומוגלובין הגיע ל-10.4 והאמת שכבר לאחר כשבוע התחלתי להרגיש הרבה יותר טוב ועברו הסחרחורות והעייפות הגדולה. הייתי בטוחה שהמצב משתפר אך בדיקת דם שעשיתי בשבוע 26+4 הראתה הומוגלובין 10.3 וממש בא לי לבכות , בכל זאת , ציפיתי לאיזשהו שיפור. סביר להניח שספיגת הברזל אצלי כבר הגיעה לשפל ולכן לא נצפתה עליה בהומוגלובין אבל בכל זאת... איך אני אלד בבית עם הומוגלובין כזה? התחלתי לקחת 100 מ"ג ביום של ברזל בתקווה לשיפור אבל אני ממש מפחדת שהמצב יחריף. האם דיקור יכול לעזור?

mise

New member
גם לאמאאא וגם לך:

מה אתן אוכלות? מי מכין לכן את האוכל בד"כ? האם יש לכן סיר ברזל לבישול (פוייקה)?

אמממאאא

New member
אני ובעלי מבשלעי ואוכלים די מאוזן

הרבה פירות וירקות. כמעט כל יום מנה בשרית פעם בשבוע בשר בקר בשאר וריאציות על עוף. כל יום אוכלת רימון מאז ראש השנה ולא אין לי פויקה למה זה חשוב?

mise

New member
טוב, אז נשמע שבסדר אצל

שתיכן. מה עם מיץ רימונים אורגני? אני לעצמי לא נוהגת לבדוק רמות ברזל, פרט להריון הראשון, שבו נתבקשתי (כחכח, אולצתי) ע"י המיילדת. לפני הבדיקה הכנתי את עצמי 40 יום מראש. בכל יום השכם בבוקר, נעצתי בתפוח גרנד סמיט בערך עשרה מסמרי ברזל והשארתי אותו לבוקר הבא. בבוקר הבא הכנתי תפוח נוסף ואת זה שהכנתי ביום קודם, גירדתי בפומפיה, חיכיתי כחמש דקות, אכלתי בנחת ושתיתי את המיץ. בנוסף, הכנתי לי בוקר-בוקר מיץ טרי מתפוחי עץ. אני לא נוטלת שום תוספים/ויטמינים, צמחונית (בשר ודגים) והברזל שלי היה יפה מאוד: 11.7 בסוף שמיני.

תשובה

אני מכינה את האוכל אבל לא בפויקה כי הוא ענק והבעל אחראי עליו. אני אוכלת אוכל רגיל: בוקר וערב - לחם מקמח מלא עם טחינה/לבנה/ג.לבנה/דבש/אבוקדו עם תוספת ירקות טריים עד הצהריים - המון פירות צהריים - אורז מלא/תפו"א ובטטה/קינואה עם ירקות מבושלים/קטניות עם ירקות מבושלים + תוספת ירקות טריים וכפעמיים שלוש בשבוע עוף/שניצל דג וכמובן תוספת הברזל וקלמנטינות

תNר

New member
לפעמים הבעיה היא בספיגה של הברזל

בגוף ולכן אפילו נטילת כמות מוגברת של תוסף לא תעזור. הייתי נעזרת ברפואה משלימה. לא יודעת מה בדיוק ואם דוקא דיקור. סורי.

הילהל

New member
בי12 בדקו לך?

אצלי הבי12 צנל בהריון בטירוף כזה שהברזל נגרר אחריו. אחרי 6 זריקות שבועיות מצבע השתפר.

טלימה...

אני גם לא חושבת שיש בעיה כי אני מרגישה טוב יחסית , למרות ההומוגלובין הנמוך מאוד. אבל - אני פשוט מפחדת שההומוגלובין ירד עוד יותר ואז אני לא אוכל להגיע ללידת בית (אילנה שמש מקבלת רק מהומוגלובין גבוה מ-10). מהתשובות פה התעשתתי מעט ואני אופטימית כרגע
ובכל מקרה אני אפעל לפי התוצאות שיהיו לי בהמשך ההריון.

למעלה