מי יכול להמליץ...

• פותח הנושא z1z
  • פורסם בתאריך

Yarik N

New member
ואני ממליץ לבדוק

גם את האפשרות של להשאיר את הילד שלם. מזמין אותך לדיונים בפורום "ברית מילה" שם רוב הכותבים ואני בינהם בחרו תוך מחשבה מעמיקה שלא למול את הבנים. במידה ועלו בכם ספקות בקשר למנהג הזה, כדאי לקרוא עוד ולדעת יותר לפני שמחליטים לעשות זאת לילד.

Yarik N

New member
ידידי החכם יובלל כתב:

אני אב שלא מל את בנו. הנה כמה עובדות שגיליתי בזמן הלבטים שלי. 1. ברית המילה לא נחוצה מבחינה בריאותית - בניגוד למה שחשבו פעם. 2. לתינוקות כואב לא פחות מלמבוגרים - בניגוד למה שטוענים, ולהפך, יש מחקרים שטוענים שכאב כה גדול בגיל כה צעיר יוצר תגובה קשה יותר לכאבים עתידיים. 3. העורלה היא לא "חתיכת עור קטנה ומיותרת". לעורלה תפקיד משמעותי במנגנון המיני - יש בה ריכוז עצום של עצבים רגישים. הסרתה מפחיתה את התחושה המינית, ומבטלת מנגנון שלם של סיכה. 4. איבר לא נימול מייצר חומר מחטא בשם סמגמה. 5. ניתוח הברית הוא ניתוח שסיכון בצידו. בריתות רבות ממה שמקובל לחשוב מעמידות את התינוק בסכנה, מובילות לסיבוכים או משאירות איבר עם תפקוד לקוי. 6. הברית אינה "חיתוך קטן ולא משמעותי". התהליך המלא מזעזע מדי בשביל לפרט כאן, רק אציין שיש שלב שבו מקלפים עור מהבשר החשוף (עם או בלי הרדמה). 7. בן לא נימול נחשב יהודי לכל דבר במדינתנו. מצוות שמירת השבת חשובה יותר ממצוות המילה. ישנם כיום גם יהודים מאמינים שבחרו לא לימול

דר´ צ´צ´קס

ממליצה בחום על דר´ צ´צ´קס הזריקה כואבת כמו זריקה ולדעתי אי אפשר להשוות אותה לחיתוך עצמו ולכאבים שאחרי. הוא גם לא חובש את המקום כך שאין בעיה של אי מתן שתן אחרי ולדעתי ההחלמה בשיטה שלו (מריחת משחה ושמן תינוקות) פשוט מעולה. הוא מקסים וזמין לשאלות גם בשבת (אפילו שהוא דתי). אנחנו עברנו את זה בשלום כמו כל החברות שלי שילדו בנים.

אמיר.

New member
שלא יווצר רושם....

אנחנו מלנו את שלשת בנינו בדרך המסורתית (בלי הרדמה) עם מוהל מעולה ... הילדים לקחו את זה בקלות והם בריאים ושלמים. מוהל מעולה - כבר אמרתי ?

ogr

New member
מצטרפת להמלצה על

דוד חכם הוא עדין ונחמד ומאד קשוב להורים. בכל מקרה כשנולד בני השלישי ממש לא בא לי לעבור את החוויה הקשה הזו שוב לכן פניתי לדוקטור קלדרון מבית חולים רוטשילד שהוא פלסטיקאי שעושה בריתות לפגים והוא בעצמו אמר לי שאם אין סיבה מיוחדת אז הוא ממליץ על דוד חכם. שיעבור בשלום ובמזל-טוב

למעלה