מי יכול להסביר לי על העולם האסטראלי והמאסטרים

קוהלת2008

New member
מי יכול להסביר לי על העולם האסטראלי והמאסטרים

קראתי באתר שלכם (אגב אתר עשיר ומעניין) שקיים עולם בלתי נראה שנקרא העולם או המימד האסטראלי. מה זה ואיך יודעים שזה קיים אם לא רואים אותו. ואתם מאמינים באמת שקיימות ישויות מפותחות או מוארות שאתם קוראים מאסטרים או מורי החכמה? מי הם? האם מישהו ראה אותם? האם ניתן ליצור עמם קשר?

ש מ ש א

New member
בקשה קטנטונת, שני נושאים זעירים...

תודה על המחמאה לאתר. האגודה התאוסופית משתדלת מאוד לפתוח את משנתה לציבור הרחב. שאלתך פותחת שני נושאים שונים, כה נרחבים עד שקשה ביותר לענות עליהם במילים ובמסגרת הקטנה של הפורום. זה קצת כמו לבקש ממישהו (כמוני), שעומד למרגלות הר ורואה כמובן רק עד כמה שעינו מגעת - שיצייר את ההר, שראשו לוטה בערפל תמידי ואך בודדים זכו לראותו; והוא עוד מתבקש לציירו במילים - שכידוע רק מסמלות את מה שמנסים לומר, ואנשים שונים יכולים להבין מהן דברים שונים. אבל יש הסברים טובים בספרות התאוסופית, וחלקם ניתנים בהרצאות ובקורסים בתאוסופיה, וכיום הם גם נגישים לכל אחד יותר מאי פעם בהיסטוריה האנושית שלנו - בספרות, ואף באתרים תאוסופיים עולמיים. בקצרה אוכל רק לומר לך, שיש אנשים שמסוגלים לראות, לחקור ולהביא עדויות על העולם האסטראלי, ושכל אחד מאיתנו מבקר ופועל בו (למשל בזמן החלום). ובאשר למורי החוכמה (או המאסטרים) - הם אנשים שהיו כמונו והגיעו לשלבי התפתחות הרבה יותר גבוהים משלנו, והתשובות לשאר שאלותיך חיוביות ומצויות למחפשיהן, למשל בספרים.

רפפם

New member
בדיוק ראיתי תכנית על היקום(החומרי) עד כמה

האדם הוא כלום בתוך כדה"א ועד כמה כדה"א הוא כלום בתוך מערכת השמש והיא כלום בתוך הגלקסיה, ובכלל הזמן שאנו קיימים הוא כשבריר שניה בכדה"א שבסופו של דבר יאכל ע"י השמש כאילו מעולם לא היה...והשמש ושאר הכוכבים והאטומים יתפרקו לחתיכות ויחזרו להיות כלום מיליארדי שנים אח"כ וכנראה שישנם עוד אינסוף יקומים כאלו שנוצרים ומתפרקים ללא הרף... זה מעורר את האדם שמאמין שאכן קיים עולם אסטרלי וישויות מתקדמות,שכל העיסוק בדברים חמריים הוא הבל, ואין מה לקחת ללב שום דבר שקורה כאן(בין אם זה כשלונות או הצלחות בכסף, כבוד, הגשמת מטרות שונות וכן הלאה), לפי דעתי זה מה שיש לנו ללמוד ממה שאנו יודעים על מבנה היקום, המסקנה שלי היא שאם אין כלום כפי שהמטריאליסטים חושבים אז באמת אין חשיבות לכלום, אבל אם יש, כפי שהתאוסופיה ועו זרמים רוחניים מלמדים אז כדאי להקדיש לכך תשומת לב: לפתח כמה שיותר "ואהבת לרעך כמוך" שזה הבסיס ולזכור תוך כדי שאתה חלק מה"יש" לא רק במובן שאתה חלק מהיקום החמרי, אלא שהאני האמיתי שלך הוא זהה לאלהים/אינסוף-נצח/תודעה טהורה/טבע בודהה וכו' ואז אולי תזכה לראות/ליצור קשר כמה שיותר עם אותו עולם נשגב שקיים שהוא הרבה יותר משמעותי מהעולם הזה. *אני לא טוען שאני אישית יותר מתקדם ממך או ממישהו אחר כאן או שראיתי פיזית את המימד ההוא, אני פשוט מציג את הדברים כפי שאני מבין אותם

Swicca

New member
אני לא בטוח..

בקשר ל"מאסטרים" רוחניים... אך נתקלתי בלא מעט אנשים ו"המדריכים הרוחניים" שלהם. -אני מאמין בקיומן של ישויות, אך לא נתקלתי בהגדרות שאת משתמשת בהן. כמו "מפותחות" ו"מוארות", "מאסטרים" או "מורי חכמה". כמו שאין אף בנאדם שהוא כזה גאון בכל הקשור לחיים, לא מאמין שישנה ישות רק מעצם היותה ישות שתיהיה בעלת איזשהי חכמה נשגבת ומעבר להישג ידנו בלי עזרתה. לעומת זאת אם מדובר ביכולות קצת יותר קשורות למאגיה או רוחניות, אולי. אך לא הייתי סומך על משהו חסר גוף שכנראה אף פעם לא היה אדם או חי כאחד(שלא לדבר על כך שהם אפילו לא קולטים או רואים את העולם "פיזית" אלא קולטים בצורה אנרגטית, רוחנית יותר) שיגיד לי וימליץ לי איך לחיות את החיים שלי טוב יותר פה. :S אני אתייחס לשאר השאלות בתור שאלות על ישויות נטו, מכיוון שההגדרות לא לרוחי. -אילו דברים, שלרוב, בעלי אינטליגנציה פלוס מינוס כמונו. לחלק יש יכולת השפעה עלינו או על המימד סביבנו, אך רובם כלל לא מפה ולא בעלי אמצעים מרשימים במיוחד ולכן הם נעזרים באנשים שכבר כאן, בשביל שיוכלו להיות בעלי השפעה ואינטראקציה עם העולם. -בשביל לראות "אותם", ואני משתמש במילה "לראות" באופן לא קונבנציונאלי, את צריכה לפתח חלקים בך שאת בדרך כלל לא משתמשת בהם. בשביל לחוש וליצור קשר כלשהו עם דברים שלא רואים באופן סטנדרטי(או חווים). -כן. ניתן ליצור "איתם" קשר. מקווה שזה עוזר. *מרגיש את הפורום הופך למקום הערכה לשלל פורומי תקשור ומאגיה XD*

רפפם

New member
ובכן, לפי דעתי אלו ישויות שכן חיו פעם בגוף

פיזי, אפילו יותר מכך, יכול להיות שהם היו בגוף בע"ח כפי שכולנו היינו בגלגולים הקודמים, ולאט לאט הם התקדמו והגיעו למצב שהם לא צריכים לחזור יותר לעולם הגשמי כדי להמשיך להתקדם, יש עוד הרבה עולמות שונים ומימדים שונים, גבוהים יותר, נמוכים יותר ושווים בערכם לעולמנו אך שונים העולם שלנו הוא רק אחד מני רבים. לפעמים הם עוזרים לנו ולפעמים להיפך, יש מדיומים שטוענים שהם עוזרים לנשמות תקועות להתקדם ד"א ניסיתי להגיע לפורום בחתימה שלך והקישור לא עובד

Swicca

New member
:)

תודה שהזכרת לי, אני צריך למחוק אותו. XD מה שכן, לכולם יש את התיאוריות שלהם. לעומת זאת מהנסיון האישי שלי והחוויות שלי אילו המסקנות שהגעתי אליהן, לפחות מהגורמים שאיתם יצרתי קשר רוב הזמן. זה אומר אני מניח שזה לא בכרח תקף לגבי כל מקרה ומקרה. ^^

oobe

New member
כמה התיחסויות

על האסטרלי אתה חווה חומר אסטרלי בכל פעם שאתה חולם חלום, מזה תוכל להשליך על תכונותיו ואפשרויותיו. מאסטרים אפשר לבקש נוכחות מאסטר - אם יש ענין (לטעמו) הוא יופיע.דוגמאות למקורות משיכה עבור מאסטרים:צמיחה התפתחות ריפוי. מקימי האגודה התאוסופית היו מסוג הא/נשים שאליהם התיחסו שאלותיך. כדאי אולי(לא מנסיון) לקחת קורס של האגודה או לקרוא ספרות תאוסופית(מנסיון).

ש מ ש א

New member
לידיעתכם

סידרת הרצאות על מבנה היקום והאדם : (מיועדת למחפשים רוחניים וגם לספקנים גמורים) בימי חמישי בשעה 19:30 החל מה- 11 לספטמבר ירצה ד"ר לאון לובן 11/9/08 היקום וחיי האדם : מקריות או חוקים ורצון חופשי? 18/9/08 הוכחה מדעית לקיומה של תבונה קוסמית. 25/9/08 הוכחה מדעית של קיום ראיית הנסתר. 2/10/08 מודל רציונאלי של העולם הפיזי והעל-פיזי וחיי האדם בו. 23/10/08 הספר "חידת החיים " של אנני בזאנט וכן סיכום ורב שיח. ההרצאות יתקיימו בימי חמישי בשעה 19:30 למעט בחגים | 20 ₪ להרצאה בבית ויטלי רח' צבי 2ב' ברמת-גן החל מה- 11 לספטמבר

שלאור7

New member
המאסטרים והדברים שהם לימדו

על המאסטרים, מורי החכמה והידע שהגיע מהם מתוך הספר " חיים ההרפתקה הגדולה שלכם" תרגמה ענת בהביטנו באנושות אנחנו רואים יחידים בכל השלבים של הדרך הרוחנית. אנחנו רואים נשמות צעירות שעודן לומדות את השיעורים הבסיסיים של החיים, ואחרות שהן יותר מתקדמות, ומידי פעם אנו פוגשים את אלה שנמצאות גבוה על הדרך הרוחנית – ענקי הרוח של כדור-הארץ, הגיבורים והקדושים. כשאנחנו מתבוננים במצעד האנושי הגדול הזה, המשתרע הרחק מאחורינו ולפנינו, אך טבעי שנשאל: "היש כאלה שהשלימו את המסע האנושי, שפיתחו לכדי שלמות את כל התכונות שניתן לפתח בחיי אנוש? היש בני-אדם מושלמים?" התשובה מסביב לעולם היא כנראה "כן". בהודו ההודים מדברים עליהם כעל הרִישִׁים . לבודהיסטים יש האַרְהַאטִים שלהם, שהגיעו לשלב שבו אינם צריכים להתגלם שוב בגוף אדם אלא אם ירצו בכך. הנוצרים מדברים על החבורה המפוארת של הקדושים, ש"נעשו למושלמים", ואחרים מתייחסים אליהם בשמות שונים. בתאוסופיה הגדולים הללו מכונים מאסטרים - ישויות שלמדו כל מה שאפשר ללמוד בקיום האנושי, הפיזי. בכל השייך להתפתחות האנושית הם מושלמים... מן המערכת הגדולה הזאת של בני-אדם מושלמים, שלעתים נקראת הממשל הסמוי של העולם, נשלחים מזמן לזמן מורים מושלמים אל גזעים ותרבויות שונות, כך שלכל עם ולכל אדם יוענקו ויזומנו התורות של החוכמה הקדומה. האנשים עלולים להשחית ולבזות את יופיין של התורות ולקבור אותן בהלכות ובשמרנות, אך בליבה של כל דת אפשר למצוא את האוצרות הללו. דת אחת עשויה להדגיש היבט אחד של האמיתות הנצחיות ודת אחרת היבט אחר, אך המהות הרוחנית שלהן היא אותה מהות. סרי קרישנה, משה, מוחמד, היאואתא, זורואסטר, הבודהא , היו ללא ספק שליחים מושלמים כאלה מן הממשל הסמוי. המאסטרים או המקודשים הגדולים מכונים גם: "האחים הגדולים של האנושות", הם נקראים גם מורים, מדריכים ועוד שמות שונים. מספר מוגבל של מקודשים מחזיקים בגוף פיזי ונשארים בקשר מתמיד ובקרבה רבה יותר עם האנושות, כדי לבצע משימות הקשורות לאבולוציה שלה ולמלא תפקידים מסויימים, ואלה קיבלו את השם "האחווה הלבנה הגדולה" או "אחוות-העל הלבנה" (The Great White Brotherhood), או "ההירארכיה האזוטרית" (The Occult Hierarchy). אלה מהם, שבחרו לשרת את האנושות גם על-ידי הדרכה וחניכה של אנשים כמונו, שעוד לא הגיעו למלוא התפתחותם הרוחנית, נקראים מאסטרים. הגופים הפיזיים בהם הם משתמשים משתנים לפי בחירתם או לצורך עבודתם, ואין לתת להם חשיבות מיוחדת מבחינת השיוך הלאומי שלהם. להלן דברים שכמה מהמאסטרים כתבו ואשר מופיעים בספר : "אור על השביל" בהוצאת האגודה התאוסופית : "...העולם כולו מופעל ומואר עד לצורותיו החומריות ביותר, מכוחו של עולם פנימי הכלול בו. עולם פנימי זה כונה לעיתים בשם "אסטראלי" – מילה שאינה גרועה מכל מילה אחרת, ופירושה פשוט "כוכבי". הכוכבים, כפי שהורה לוק, הינם גופים זורחים, המקרינים אור מתוכם. תכונה זו אופיינית לחיים הנמצאים בתוך החומר. כי אלה שרואים אותם אינם ניזקקים למנורה כדי להתבונן בהם לאורה. "...בנוגע לחיינו במישור האסטראלי, הדבר שונה לחלוטין. במרוצת דורות רבים לא נתן האדם דעתו על-כך אלא במידה מועטת – כה מועטת עד כי חדל, למעשה, לנצל את חושיו. ... ובהיותו חומרני, הריהו הופך להיות יישות מוזרה, שאינה רואה את האור הגלום בתוכה. עצם השייך לתחום החיים ועם-זאת איננו חי, יצור אסטראלי אשר עיניים לו ולא יראה, אוזניים לו ולא ישמע, אף נתברך במתת דיבור ובעוצמה ועם-זאת אין הוא מפיק תועלת מכל אלה. כך הם פני-הדברים כששיגרת-הבורות כה מושרשת, עד כי איש אינו נזקק לחוש-הראייה הפנימי... "...הייה קשוב למנגינת החיים.בקשנה והייה קשוב אליה קודם בתוך ליבך-שלך. ..העמק להתבונן. אם תשוב ותינחל אכזבה, עצור והעמק עוד להתבונן. יש לחן טבוע בליבו של כל אדם, מעיין ניסתר. יכול הוא להיות חבוי ומוצנע כליל, אף נידון לאלם, ואולם הוא קיים. בעצם יסוד הוויתך תמצא אמונה, תיקווה ואהבה...כה מטעה האשלייה בתוכה אתה חי, עד-כי לא על נקלה תוכל לנחש היכן אתה עתיד לגלות תחילה את הצליל הערב בנישמות הזולת. דע כי הוא נמצא בתוכך לבטח. חפש אותו שם, ומשקלטה אוזנך את צליל קולו, תיטיב להכירנו בעולם הסובב אותך. "...התבונן בכובד ראש בכל הסובב אותך.למד לבחון לב-אנוש בתבונה. עשה כן ללא פניות אישיות פן תהיה ראייתך משוחדת. משום כך יש להבין תחילה – היעדר פניות אישיות מהו. התבונה הינה נעדרת משוא-פנים. שום איש אינו אוייבך, שום איש אינו ידיד לך. כולם כאחד מוריך הם. אוייבך הופך להיות תעלומה המצריכה פיענוח, ולו גם במשך דורות, שכן את האדם יש להבין. ידידך הופך להיות חלק ממך, הרחבת עצמיותך, חידה סתומה המצפה לפיתרונה. אך קשה מכל הוא לדעת את ליבך-שלך. "...בקש את הדרך תוך לימוד חוקי ההוויה, חוקי הטבע, חוקי העל-טבע, ונפשך רכונה תהייה בקשב-רב אל הכוכב העמום המהבהב במעמקיה. וכך, כשעיניך נשואות אליו תדיר וליבך רוחש תפילה, יילך אורו הלוך וגדל. אזי ידוע תדע, כי מצאת את תחילת השביל, וכשתגיע לסופו יהיה לפתע אורו לאור האין-סוף. "...משמצאת את תחילת הדרך, יגלה הכוכב השוכן בנישמתך את האור הגנוז בו, ולאורו תראה מה גדולה החשיכה סביבו. תודעה, לב, שכל – כולם נתונים באי-וודאות, שרויים בערפל... אל תיבהל מפני החיזיון הנפרש לעיניך. קבע מבטך בנקודת-האור הזעירה והיא תצמח. נוכח החשיכה שבפנים תיטיב להבין את חסרי-הישע, שהאור ניסתר מעיניהם ונישמותיהם שרויות במעמקים אפלים. אל תדון אותם לכף-חובה. אל תירתע מפניהם, אלא נסה להקל מעט מעול הקארמה הרובצת על העולם. "...אין האדם רשאי להשמיע קולו בגבהים בהם שוכנת האלוהות, עד שלא חדר אל המעמקים בהם אין אורה זורח כלל. "...אלה הקרויים "מורה-חוכמה" או "מאסטר" הינם משרתים. .... חלק משירותם הוא להאציל על התלמיד מאור-חוכמתם. אף תפקידו הראשון של התלמיד הוא להרעיף מאור זה על אלה שטרם זכו לעמוד במקום שהוא עומד בו.

למעלה