מי יכול לתת עיצה? תודה מראש

Diableror

New member
אין דבר כזה "מקורי ומיוחד"

בסופו של דבר,כל הורה מעביר את אותו מסר,ע"י ניסוחים שונים. אני לא אגיד לך בדיוק מה לכתוב במכתב,מכיוון שאני לא במעמד המתאים.מה שאני מצפה מהורה,זה קודם כל-אמפתיה.גם כשזה בלתי אפשרי,לעשות את המקסימום.תנסי לתאר לעצמך מה היא מרגישה,תשתפי אותה במה שאת מרגישה.תגרמי לה להבין את חשיבות המסע מבחינת המשפחה,ומבחינתך.במכתב,תגרמי לה להאמין כאילו את איתה,עוברת איתה את החוויות.תגידי לה שאת גאה בה,ושמבחינתך זה מעין סגירת מעגל.גם לפטריוטיזם יש מקום במכתב לטעמי,אבל זה שיקול שלך. בהצלחה Diableror

12בומבה

New member
לי

ההורים כתבו מכתב מאוד חזק. הם קישרו את השואה לנעשה היום. את תהליך גאולתנו,ואת נצחיותו של עמ"י. כשקראתי את המכתב,הוא ממש חיזק אותי! ומאז כל פעם כשאני מרגישה את קשיי הגאולה ועצוב לי (כשקורים ח"ו פיגועים,או שמנסים לנתק אותי מאדמתי),אני קוראת אותו וממש מתחזקת. המכתב שלהם ממש מכתב לחיים. חוץ מזה הם שמו מכתב מכל אח (וב"ה-אנחנו לא מעט),ומהאחים הקטנים (שלא יודעים לכתוב) ציור של מגן דוד וכו' (ואחותי התינוקת שלא יודעת גם לצייר שמו תמונה וכתבו-שזוהי הנקמה המתקומה של עמ"י. יענו כל ילד זוהי התשובה). אה... ומאז כל פעם שאבא שלי יוצא לפולין (הוא מדריך) אנחנו מביאים לו תמונה בהגדלה של הילדים בבית וכתב יפה באהבה מהנקמות המתוקות שלך!

מה שאת מרגישה...

זה לא צריך להיות ביאליק או עגנון... תחשבי מה את יכולה להגיד לבת שלך כאשר היא נמצאת במקום הנורא הזה, שהיה נורא כל כך לך ולמשפחתך בפרט, ולעם היהודי בכלל... והמילים פשוט יצאו החוצה...

mayamoreno2001

New member
עצה לך.

תכתבי מה שבא לך מהלב כי זה נורא חשוב לתמוך בה במקום שהיא תיהיה בו. אני קיבלתי מכתב אחרי מאיידניק יום עמוס מביחנה אישית.. כולנו ישבנו על הדשא וחילקו לנו תמכתבים הרבה לא היה כתוב לי במכתב חוץ מ"אנחנו אוהבים איתך ואנחנו איתך בכל המסע.. סבתא שומרת עליך מלמעלה ודואגת שתיהיה חזקה".. אבא ואמא חתמו גם אחותי והם לקחו את הכף רגל של הכלב שלי טבלו בצבע והיה לי חתימה של הכלב שלי.. השעות שבכיתי היו בלתי ניתנות לספירה... באמת שלא. אבל הכי חשוב זה לתת לה הרגשה שאתם איתה בכל טיפת רוח שעוברת ובכל פעם שהיא מסתכל לשמים... אני למשל כשדיברתי עם אמא שלי בפעם הראשונה בערב שישי הסתכלתי דרך החלון ראיתי כוכב ואמרתי לאמא שתסתכל על הכוכב שהיא רואה. ככה הרגשתי שאנחנו מסתכלות על אותו הכוכב... (גם בשיחה בכיתי חחח...)

trigotrigo

New member
אם היא שמעה על העבר,

כתבי לה על ההווה והעתיד! כתבי לה על החשיבות של הבית, והמשפחה, וזה שאתם תמיד שם בשבילה, ואיך דווקא המסע לפולין מחזק את הזהות שנמצאת בעיצומו של תהליך הגיבוש שלה.

באיזה תאריך נוסעת הבת שלך?

גם אני נוסעת פחות או יותר בעוד שבועיים (שבוע וחצי)... אני נוסעת לבד לכן אני מאוד מקווה עד אז למצוא ישראליים שיהיו באותם המקומות ....

למעלה