מי כאן שמאלני?

EverMan

New member
אני סוציאליסט ויוני , אפשר לקבל

אישור שמאלן ? זה שהמפלגות אינם סוציאל-דמוקרטיות בקושי בישראל - לא מעיד שהן לא "שמאלניות" , לפחות לא במובן הישראלי.

Antropus

New member
קבל חתימה

אתה לא חושב שזה קצת מוזר שלישראל יש פירוש יחודי למונח "שמאל"? אולי כדאי שניישר קו עם הגויים (לפחות בנושא הזה)?

EverMan

New member
אני בעד באופן אישי.

אבל זה לא יקרה. לא כל עוד העם שלנו לא שם קצוץ על הכלכלה שלו.

../images/Emo54.gifאני רק יודעת

שהחשיבה שלי הולכת ככה אני לא מעוניינת בהרג אנשים באשר הם על מחלוקות של אדמה או דת או סיבה כלשהי אחרת אני קודם כל נולדתי בתאדם ורק אחר כך יהודיה ולא משנה איך יכנו אותי "שמאלנית" "ימנית" "פלאשתינאית" או "ישראלית" אני יודעת שאני נולדתי שווה לכל בני האדם באשר הם ולכל יצור חי מגיע הזכות לחיות!

אוף אתכם.

אין כזה דבר שמאלני!! שמאלני זה עיוות נוראי של המילה. זה התחיל מזה שבמילה ימני יש את ה-ני בסוף אז אנשים אוטמטית הכניסו ני גם במילה שמאל. אבל זה לא נכון (תחשבו על זה מבחינה הגיונית גם..) זה פשוט לא נכון לומר שמאלני, אין כזו מילה. זה שיבוש שלמיטב ידעתי לא אושר ע"י האקדמיה ללשון ולכן שימוש בו הוא מוטעה. אנא הפסיקו להשתמש בו ואמרו כמו שצריך, שמאלי או אפילו פעיל שמאל\תומך שמאל אם זה מוזר לכם מידי. בכל מקרה שמאלני-היא לא מילה. תודה.

EverMan

New member
זה כינוי גנאי בעיקרון.

אבל לי זה לא מפריע. אני גאה בו למדי. אם לליכודניקים מותר להתגאות באספסוף , לי מותר להתגאות בשמאלני.

למעלה