מי כאן?

אולי תפרט קצת?

האם אשתך יודעת מזה? בן כמה אתה? מה התוכניות שלך לעתיד? אם תוכל להעביר לי מספר פלאפון באיזה שהיא צורה, אשמח מאוד (לי אין פלאפון). הנה האימייל שלי [email protected]

חיקה

New member
אם תדפדף קצת אחורה לספל כתבתי קצת

פרטים ויש שם מס טלפון שהוא זמין בשעות הבוקר 1130 ל1.

חיקה

New member
דרך אגב עכשיו הוא זמין לחצי שעה

והנה המס 064210973 לא להשיר הודעה

אכן כן

זה בהחלט מסתובב לי בראש הרעיון הזה הרבה זמן ואולי נתחיל לקדם אותו, היה לנו את גרינברג אבל הוא כבר רץ להתגלח, אז בהחלט נראה דבר טוב לארגן כזה מפגש בינינו, חשבתי פעם גם להקים פורום של חילונים בלבוש חרדי, (אלי, אתה לא שומע, נכון?), זה יהיה במיוחד לאנשים כמונו שמכל מיני סיבות נשארים תקועים בחברה החרדית על אף הם לא מאמינים בכלום, לא לבלוע ולא להקיא,

זוהי אכן שאלה קשה

מיהו יוצא בשאלה ? האם רק מי שכבר לא נראה כחרדי או האם גם מי שתוכו אינו כברו ?

מיהו יוצא

אני חושב שחרדיות היא בעיקר תרבות. יש ללא סוף אנשים שכבר לא שומרים מצוות או שאף פעם לא שמרו, והם חרדים לכל דבר. ח ר ד י ם. שמירת המצוות היא פרט שולי והעיקר הוא העניין התרבותי והחברתי. אם תגדיר יוצא כל מי שלא שומר שבת או לא מניח תפילין, תנועת החזרה בשאלה עוד תגדל מהתנועה ההפוכה. אני לא מתכוון לאנשים שבחרו במודע לעזוב אבל הם תקועים מסיבות משפחתיות או אחרות. הם ללא ספק יוצאים. אולי רק קצת יותר חכמים ולא מאבדים את הכל בשביל שכולם יראו שהם עשו את זה. יש, כמובן, משהו שהם לא עשו, והוא האקט הברור של הורדת הכיפה וההכרזה. ה"בפרהסיה". רק מי שעבר את זה יודע שהדברים האלו עושים שינוי שלעולם לא יקרה בלעדיהם.

קרין321

New member
לא מבינה

שבוע טוב אני לא מבינה למה לדעתך הם יותר חכמים? איך אפשר כל החיים לחיות בדואליות הזאת? בסתירה הזאת יש פה פיספוס של 2 העולמות לא שיש לי בעייה עם משהו ביינים באמצע אפור החיים הם לא שחור לבן אני מאמינה בדרך האמצע אבל לא במצב של "אין תוכו כברו" אשמח להבין.......

ברוריה2

New member
כתיבה בשבת קודש

זה אחד ההבדלים בין להיות חרדי-חילוני לחילוני. אני מתנדבת בהלל ויוצא לי להתקל במקרים כמו שלכם פעמים רבות. לעזוב לגמרי צריך להגיע גם ממקום שבו אינך רוצה להיות מזוהה יותר עם החברה החרדית ועם מה שהיא מסמלת. מצד שני, וכאן יש לי ביקורת גלויה, הרבה פעמים פשוט נח לכם להשאר לבושים כחרדים בגלל הפריווילגיות שיש לכם ככאלה: לא צריך להתגייס, לא צריך לעבוד, מעמדכם כגברים בעלי זכויות יתר מוצא חן בעיניכם, ואם אתם כבר עובדים בחלטורה אז לא צריך לשלם מס הכנסה כי אפשר להשתמש בכל מנגנוני הלבנת הכספים של החרדים וכו´ וכו´ אבל אתם משלמים מחיר כבד מאד של חיים כפולים, של העמדת פנים לנשותיכם, לילדים ןלהורים ובכך גם מאבדים את היתרונות של חיים חופשיים.

חרדית

New member
זה לא בדיוק ככה.

לא בהכרח את מאבדת את החיים החופשיים. לא תמיד שווה לותר על חיים יפים ונוחים בשביל כמה סממנים חיצונים. ולגבי החלטורות של מס הכנסה ומנגנוני ההלבנות-לא חושבת שבגלל זה יעדיף מישהוא להשאר ככה. חרדית.

ברוריה2

New member
כן בהכרח

אני לא יודעת באיזה מצב צבירה את, אבל לכל דבר יש מחיר. ואני לא מדברת רק על סממנים חיצוניים בהכרח למרות שיש להם משקל מעבר למה שנדמה תמיד. ואם ניקח כמשל את פורים, נבין שלא סתם אנשים נוהגים להתחפש וזה עוזר להם לצאת ממסגרות ההתנהגות הרגילות שלהם ומקבעון מחשבתי. ברור שאדם שלבוש כחרדי גם יתנהג כחרדי וגם יתנהגו אליו כחרדי לכל דבר כאשר ירצה להשתלב בסביבה אחרת. אלא אם כן אינו רוצה בכך. אני יודעת שזה מחסום קשה מאד אבל שכל אחד יבדוק את האמת הפנימית שלו לגבי למה הוא ממשיך לעשות את ההצגה הזאת כאשר הוא בעצם עורג לחיים אחרים. אני מדברת על אנשים שכבר הבינו מעצמם את יחסם לחברה החרדית ולא למתלבטים או לחרדים הדתיים שמקומם לא בדיון הזה בכלל. שיהיה יום טוב לכולנו למרות הכל.

למעלה