מי כאן?

חרדית

New member
תסלחי לי מאד ברוריה

אבל את אומרת זה או ככה או ככה בלי לדבר עלי ועל מצב הצבירה שלי יש פה משתתפים רבים שיסכימו איתי שהחיים זה לא שחור ולבן ויש מצב אידיאלי ויש מצב מצוי. לאדם שיש לו אישה וילד או שניים והוא אוהב אותם גם את אישתו וגם את הילד שלו. את חושבת שעדיף לו לאמר אני הולך בשביל השלמות שלי להתגרש לעזוב הכל או פשוט לספר לאישתו את האמת. לעשות את מה שהוא רוצה ויחד עם זה לא להוריד את הלבוש ולא לעשות צעדים דרסטיים. ויש אפשרות לחיות ככה ועובדה שחיים ככה ברור שעדיף לאדם להשתחרר מהכל אבל החיים לא תמיד נותנים לנו את האפשרות הזאת. ושוב אני מדגישה שאם מה שמחזיק אדם בחיים הדתיים שלו זה רק חלטורות של מיסים או ענין של כסף לא לאלו התכונתי. חרדית.

ברוריה2

New member
חלטורות ושות´

אני יודעת טוב מאד שיש מצבים שהבחירה לא פשוטה ושאי אפשר בהרבה מקרים לקנות את כל העולמות בבת אחת. אני גם לא אומרת מה עדיף ולהלן עיקר הנקודות: 1. דיברתי על המחיר. והמחיר כבד בשני הכיוונים. אני מכירה אישית את המקרים בהם יש אשה וילדים אחרת לא הייתי בכלל מחווה דעה. 2. זה ככה או ככה כי אם אתה נשאר בפנים אז למרות שאתה נפשית ורוחנית לא שם אז בעל כורחך אתה גם מגדל את ילדיך לעולם הזה ואז מה עשית? אני מאמינה שמי שבאמת רוצה ימצא את דרך הזהב. 3. הכוונה שלי בדוגמאות שנתתי (צבא, מיסים וכו´) היא להדגיש את הפרדוקס הזה, שמצד אחד אתה לא מאמין בחיים החרדים, בנצלנות ובבדלנות מהחברה הישראלית ומצד שני אתה לא עושה דבר כדי להפוך לאזרח מן השורה וגם מגדל את ילדיך לעוד דור כזה. אני מדברת על נוחות ועצלות בלי להתעלם מהקשיים שכרוכים בצעדים הללו. אישית, אין לי בעיה עם אנשים דתיים ואני לא אנטי דתית. אני כן אנטי בדלנות אידאולוגית מכל היבט של אזרחות טובה. הרי כולנו חיים פה ונושאים בנטל וראי את אירועי מוצ"ש.

חרדית

New member
לא האשמתי אותך חלילה באנטי דתיות.

לא האשמתי אותך חלילה באנטי דתיות. אני מסכימה איתך על כמה דברים שכתבת! ובקשר לילדים מה כבר יכול לקרות? הם לא יצאו דתיים הגונים וכשרים. אז? הרי לחרדים יש את הבעיה שהם רוצים ילדיהם יהיו קופי ממכונת יצור לא לחילוני. אם הם יצאו דתיים-גם לא מפריע הרי סך הכל זאת הדרך של הבית. כל עוד שהילד מקבל חינוך לערכים של כיבוד הזולת התחשבות ומידות טובות לא משנה איפה הוא ממש את עצמו. לא כך?

ברוריה2

New member
הדגש על אזרחות טובה ונשיאה בנטל

כאשר אזרחות במדינתינו המוכה כוללת מספר מסויים של תפקידים שחרדים החליטו שהם לא בשבילם. ואם אתה נשאר בפנים אז אתה גם נשאר בתוך סיר הלחץ החברתי הזה לגידול ילדים "יהיו קופי ממכונת יצור ".

למעלה