משהו לא ברור לי
ענייני חוגים, סלי תרבות וכו' מצויינים בדרך כלל במפורש בהסכמי גירושים. אם הם תוספת למזונות, אז כך צריך לנהוג, וגרושתו של בן זוגך, מבקשת תשלום מחצית מההוצאות הללו בצדק. אם מצויין בהסכם הגירושים שסכום המזונות כולל הכל, אז יש להסב תשומת ליבה לכך ולהתעלם מהדרישה. אני לא יודעת למה אמורים להספיק 1,600 ש"ח, משום שלא כתבת מה הם כוללים. אני מקבלת 1,300 ש"ח מזונות לחודש, ואמורה לקבל מחצית מתשלום בגין חוגים, טיפולים רפואיים מיוחדים, שיעורים פרטיים, טיפול פסיכולוגי, תרופות וכו'. אבל, הלשעבר שלי מסרב לשלם את ההוצאות המיוחדות. אז 1,300 ש"ח אמורים להספיק לי, או לא ? לשמחתי הרבה, ולמזלו הגדול של בני, יש לי בן זוג מדהים שבאמצעות משכורותו אנחנו יכולים להרשות לעצמו לתת לנער כל מה שהוא צריך, אילולא כן, הוא היה נשאר בלי שיעורים פרטיים, בלי טיפול פסיכולוגי ובלי תרופות. אני בטוחה שבתו של בן זוגך, תשמח גם היא אם תהיה מעט גדלות נפש גם מצדכם, במקום שתמצא עצמה באמצע בויכוח שאין לה כל חלק בו, ולא תוכל חלילה ללכת למסיבה בגלל זה. דרך אגב, מתנת יום הולדת אינה בילוי חברתי דוגמת סרט, למשל. היא בעיני מין מס שצריך לשלם, כדי לא להיות יוצא דופן.