מי לדעתכם צריך לשלם

א ש לי

New member
גם בעלי לשעבר התעקש להשאיר לי הכל.

למען הילדים שלא ירגישו פתאום בבית ריק למעני, כי לא האמין שאני לבד אצליח להסתדר זה רק הוציא אותו ענק!!! אז אל "תקטיני" את הבעל המיוחד והמקסים שיש לך.

לא היתי מתחתנת עם אחר

אחד הדברים שחפשתי בגבר שיהיה לו לב רחב, ולב לילדים שלו...ולא שלא!! ואני ממש לא מקטינה מערכו. אבל זה לא שהוא הברון...

א ש לי

New member
הוא מרוויח את הכבוד שלו

בנתינה לבת האחת שלו. שלא תביני לא נכון, אני כל כך מבינה את התיסכול שלך חושבת שרובנו פה יכולים להבין על מה את מדברת וכועסת ואולי גם בצדק היות ואני לא שומעת פה את הצד של האמא של בתו. רק ש....תמיד כדאי להתעלות, רק אז יוצא טוב, גם לך יהיה קל יותר, בהמשך בפרט. מלבד זה, כאמהות חד הוריות, מה זה 1300 ש"ח בחודש? שיש לשלם שכירות או משכנתא? (היא מקבלת מדור לילדה בנפרד)? חשבון חשמל, מים כלכלה ועוד?... אולי אחרי הכל, האמא של הילדה גם מתוסכלת??? וחושבת שהיא זו שצודקת?

החתולית

New member
אם ההסכם הוא כזה

אז על מה אתם מלינים, כשהאם מבקשת למלאו ולשלם בגין חוגים ? אם מדובר בסכומים הגיוניים שתואמים את מחירי החוגים במקום מגוריה, ולא מדובר בעשרות חוגים - אזי דרישתה הגיונית. אם בעלך וגרושתו פועלים על פי החוזה שהם עצמם חתמו עליו - אז מה הבעיה ? אין כאן "חיפוש" אחרי דרכים לבקש כספים נוספים, אלא ביצוע הסכם גירושים מאד נפוץ במקומותינו.

מעבר להסכם

אל מה שבהסכם אין מה להתלונן אנו מכבדים את ההסכם. אני מתלוננת על כל הדרישות מעבר להסכם, ועל כך שאם לא משתמשת נכון בכספי המזונות לרכישת ביגוד לילדה וכל הזמן מתלוננת שאין לה כסף לאוכל...ודורשת כספים נוספים. זה מה שמרגיז

רק הערה אחת קטנה - מזונות אף פעם אינם מספיקים

אני לא נתקלתי מעולם במקרה שבו אב גרוש נדרש לשלם לגרושתו סכום שאכן מכסה את מחצית ההוצאות האמיתיות בגין הילדים. ילדים עולים המון כסף - אוכל, חשמל על חימום ומים חמים, שכ"ד או משכנתא על בית יותר גדול ממה שהיית יכולה לחיות בו אם היית לבד, בגדים, חוגים, נעליים, טיפולים רפואיים, מתנות, מתנות לחברים, ספרים, ספרי לימוד, טיולים ותשלומים אחרים לבית ספר - וזו בוודאי לא רשימה מלאה. גם האבות שמקטרים על המזונות הגבוהים (ולרוב, האמת, מי שמקטר אלו הן בנות הזוג החדשות...) יודעים יפה מאד שאם היו ממשיכים לחיות עם הילדים הילדים האלו היו עולים להם הרבה יותר כסף. אז השאלה אם 1600 ש"ח לא אמורים להספיק היא שאלה שבאופן אוטומטי התשובה עליה היא שאולי זה היה אמור להספיק, אבל זה לא. מה שכן, הדברים האלו נקבעים בפסק דין של בית משפט או בהסכם, וכל עוד שני הצדדים ממלאים אחרי הוראות הפס"ד או ההסכם אין על מה להתלונן. אני מסכימה לגמרי שההתעסקות במי יקנה מתנות ליום הולדת הוא קטנוני.

רחלי228

New member
מה זה משנה מי משלם???

אני מאוד אוהבת ללכת עם הילדים לקנות מתנות ליום ההולדת ולא מחכה לשניה האחרונה כדי לרכוש מתנה. בדרך כלל העלויות מאוד קטנות ועל הדרך מוסיפים "הפתעה" גם לילד שקונה את המתנה לחגיגה. נראה לי קטנוני מדי. אפשר להמשיך את הרשימה לעוד המון פרטי פרטים. אז נכון, המזונות שמקבלים עבור הילדים לא מספיקים לכלום ויש עול כלכלי בעידן המודרני, אז מוצאים מיליון ושתיים דרכים לשעות את החיים קלים יותר. לא שאני צדיקה גדולה, בעבר כבר יצא לי "להתקע" בלי כסף..כן גם השקלים הקטנים האלה..אז ביקשתי באופן חד פעמי מהאבא שיקנה עם הילד מתנה . ביקשתי גם הרבה דברים אחרים מתוך מצוקה כלכלית נקודתית...הכל ענין של פרופורציה.

Master Stav

New member
את רצינית ?

המתנה הכי יקרה אצל הילדים האלו ( ואני מניח שמדובר מתחת לגיל 12 ....12 כבר עושים ביביסיטר ויש כסף) עולה מקסימום 20-30 ש"ח ...זה שווה בכלל את ההתלבטות .... חיוך של ילד לא שווה 20-30 ש"ח ?

סתיו - ברוך הבא

אתה צודק!! מה שאפשר לפתור בכסף הוא עניין קטן ולא רציני, והלוואי שכל הבעיות שלנו יפתרו בכסף ובמעט כסף. אני פתחתי את הנושא בגלל העיקרון של הניצול. הגרושה של בעלי מקבלת דמי מזונות גבוהים, בעלי משתתף בעוד הוצאות לא מעטות. לדוגמא היא לא שילמה את מלוא הסכום לסל תרבות והוא נאלץ לשלם בתמורה לחיוך של הילדה. בגדים אנו קונים בתמורה לחיוך של הילדה.... ואמא של הילדה רואה אותנו בתור מקור הכנסה נוסף- וייוצא שאנו משלמים עוד מאות שקלים, ולא שיש לנו עודף כסף...וזה מה שמרגיז!! ושוב אני חוזרת הלוואי שאלה יהיו הבעיות שלנו

Master Stav

New member
כן....

אני עומד כרגע בפני סוג של שוקת שבורה עניין לא פשוט שאני מקווה לפתור לאט לאט ובחוכמה .....( מהפה שלי למיש צריך לשמוע את זה ) יש לי פה מאבק אמיתי על בריאותה של ביתי וכסף לא שמחק תפקיד .... כך ש..... מרגיז .... הולכים ומשחקים הפולשים מהחלל או האחים מריו 10 דקות ומדמיינים את מקור הבעיה ם למעלה מתפוצץ ...

למעלה