מי מחליש את מי יותר?

אהובה.א

New member
מי מחליש את מי יותר?

מי מחליש את מי יותר? הם אותנו או אנחנו אותם? חשבי על מה הם מסוגלים לעשות בזמן שאנו עושים פי שניים מהם ומקבלים אותה משכורת (לעזאזל..)... חשבי על מה הם עושים בכדי להתקדם ומה אנו נאלצות לעשות בכדי להגיע לאותו דירוג (ס'אמאק..)... מצד אחד יש שמחלישים את אמונתנו בעצמנו , את הבטחון העצמי שלנו ויודעים שזה כואב שמתייחסים אלינו כאילו אנחנו סוג ד'. מצד שני יש שמעריצים את יכולתנו , מעריצים את עצם העובדה שאנחנו מוכנות לעשות הכל. מצד אחד הם כועסים על כישורנו , מפרגנים ליכולתנו ונאמנים לעובדה שגם אנחנו מסוגלות להכל ואפילו ליותר מהם. מצד שני הם לא מסוגלים לפרנס לבד את המשפחה ומצפים מאיתנו לפרנס יחד איתם. מצד אחד הם לא מוכנים לשמוע על אשה שתאמר להם מה לעשות וכיצד לנהוג. מצד שני הם יעדיפו אשה כמנהלת בגלל אופיה הנוח ואופן קבלתה את הדברים והבנתה את העובדים. מצד אחד הם יקראו לנו בכביש :"אשה מי נתן לך רשיון?". מצד שני לאחרונה רק גברים מסתודדים במטבח והרבה נשים מגיעות לטיס. אז יש גם כאלה ויש גם כאלה. והגיע הזמן שגברים יתחילו להפנים שיש גם נשים שונות בעולם.

בלגאנים

New member
לא כל כך הבנתי את

"מי מחליש את מי יותר - הם אותנו או אנחנו אותם", כפי שרשמת בכותרת. אין צורך בתחרות. יש את אלה, גם נשים וגם גברים, שחושבים שנשים נועדו להיות מכוונות על ידי הגברים בכל תחומי החיים כי הן פשוט "לא מסוגלות להחזיק בזכות עצמן". את קבוצת האנשים הזאת, צריך להעמיד על טעותם.

siv30

New member
לדעתי הם בשלב בניים בדיוק כמונו

גם אנחנו לא הפנמנו את היכולות והיכשורים שלנו להתפתח לכיוונים שלפני 20- 30 שנים לא הינו חושבות עליהם. לצערנו, בשוק תחרותי כמו שוק העבודה, אם את לא נלחמת על מעמדך את פשוט נמוגה - ראיתי נשים בעלות כישורים מדהימים מתקדמות להן לאיטן במעלה המדרג הארגוני או מדשדשות במקומן. אני לא יודעת אם זה פחד, או אם סדר העדיפויות שלנו שונה, או אם דווקא ובכוונה חוסמים אותנו... אבל נקודה למחשבה היא, שאנחנו מוכנות לכך ומקבלות את זה אולי בקיטורים אבל מקבלות...ובשיטת שלח לחמך על פני המים - מי שניסה והצליח לא צריך ללמוד לוגיקה, אינדוקציה או דידוקציה, הוא מסיק ישר את המסקנה המתבקשת. כאשר לא מצליח לי השאלה הראשונה אותה אני שואלת: "היכן אני טעיתי ומה אני יכולה לעשות כדי לתקן/ לשפר / להצליח בפעם הבאה". מאוד קל להצביע על הצד השני ולגלגל את האחריות לאחר, אבל סוד ההצלחה לדעתי הוא בשינוי העצמי ובכך שנשים יאמצו את השינוי לתוכן- רק אחר כך אפשר לדבר מבחינתי על השינוי בסביבה.

בלגאנים

New member
מסכימה איתך על צורך השינוי מבפנים

של נשים אבל איך ניתן לעשות זאת? יש איזה גוף רציני נשים מפעילות בימים אלו, חוץ מנעמ"ת ושלוש אימהות על מנת לשנות את פני החברה? צריך לחשוב מה ניתן לעשות בשביל להביא את השינוי.אי אפשר רק לדבר על הצורך לשינוי.

siv30

New member
לדעתי, דווקא לשינויים קטנים מצטברים

יש סיכוי לשרוד את ההיסטוריה. מספיק שכל אחת תשנה קצת והשינוי המצטבר יהיה משמעותי.

טל קר

New member
חולקת על דעתך

אני רואה דמיון בין מה שאמרה גרוסמן על שמי שמוטרדת מינית שתחשוב מה היא עשתה שהביאה את זה על עצמה, לבין הגישה של אם לא מצליח לי, השאלה הראשונה היא "היכן אני טעיתי". אין שום משמעות לכך שהשינוי יתמצה בכך שנשים יאמצו את השינוי לתוכן, כי נשים לא חיות בואקום. ושינוי שלא קשור למציאות, הוא בדיוק זה, שינוי שלא קשור למציאות, ולכן הוא גם לא שינוי ששורד. מכיון שיש כאלו שמתארים את זה טוב ממני, אני שמה קישור לכתבה שאולי ממבט ראשון נראית לא קשורה, אבל היא בהחלט קשורה לענין הזה של בין אחריות אישית לאחריות חברתית, ולאן צריך "להתבונן".

siv30

New member
למה לקרוא רעיונות מיד שניה של טאוב?

אם כבר, אני ממליצה לך על חומסקי, הרבה יותר קיצוני ומתאים לתפיסה החברתית שאנחנו היינו רוצות לקיים. דרך אגב, אני בהחלט איתך בנושא אחריות אישית והקשר שלה לאחריות חברתית. אבל, בניגוד לדעתך, אני חושבת שכמו ילד (שנוטה להדחיק את האשמה הפרטית שלו) גם נשים נוטות לעשות זאת ובכך לפתור את עצמן מעימות אמיתי עם המציאות. בשוק העבודה זה יותר בולט ואני גם מוכנה להסביר - תראי מה אורליט כתבה בתגובה כמה דיונים למטה יותר. ההחלטה האם להניק או האם לעבוד 15 שעות היא החלטה קשה - כן, היא החלטה קשה בשוק של "עבדים". כי 15 שעות הן מסגרת עבודה של שוק חופשי בו אין זכויות וחובות לעובד אלא רק חובות. אין כיבוד של הזמן החופשי, ערכים כמו משפחה והכרה ביכולות של העובד והשחיקה שלו. ביום שנטמיע שלנו יש כח לשנות, ביום שנחליט שמסגרת עבודה לגטימית היא 8 וחצי שעות כפי שהמחוקק קבע ולא 15 אז אולי נוכל לעשות את הצעד הבא המתבקש ולקשור בין אחריות אישית לחברתית. אני לא רואה נשים צועדות למען אחיותיהן הנשים המרוויחות שכר רעב ועובדות 20 שעות ביממה...מה שאני כן רואה זה את הייצוג הנשים בכנסת ובממשלה. נו שויין אם זה הייצוג עדיף לי לסתום את הפה ולהמשיך להתחפר עמוק באדמה. כמו שבעלולי היקר אומר, אישתי היקרה את למדת XXX ויש לך ניסיון בXXX למה שלא תרוצי לכנסת...רררר ולסבול את הג'ונגל הזה? NO WAY דרלינג שיתפסו אותי מינגלינג איתן וכך עולם כמנהגו נוהג ואנחנו ממשיכות לצעוד במקום.

טל קר

New member
באופן אישי, אני מעדיפה להתיחס

לנאמר ולא לאומר, כך שזכות הראשונים איננה עומדת כלל בראש מעיניי :) נראה לי שלא הבנתי את דבריך, כי על פניו הם נראים לי תמוהים ביותר. כלומר אני מסכימה איתך שהשוק הוא שוק של עבדים, ובנוגע לדבריך על העדר כיבוד של הזמן החופשי. אבל מי זה ה"אנחנו" האלה שנחליט שמסגרת עבודה לגיטימית היא שמונה וחצי שעות ולא 15? אני? כאשה פרטית? אני כאשה פרטית שבמסגרת 8 שעות עבודה ביום יכולה לעבוד רק בעבודות הזוטרות ביותר? אם אני כאדם פרטי אקבל החלטה כזו, ואקח אחריות, זה ישפר את מצב החברה? את מצבי? אם אשים את התארים בצד ואעבוד במישרה חלקית שאיננה פרופסיונלית אביא גאולה לעולם? אני כאדם פרטי יכולה לעשות שינוי כזה? זו האחריות האישית שלי לשנות את שוק העבודה? אגב, אני לא יודעת איפה בדיוק את מסתכלת כשאת לא רואה נשים שצועדות למען אחיותיהן הנשים המרויחות שכר רעב. אני לא יודעת איפה בדיוק מי שאכפת לה אמורה לצעוד, אבל אני אישית כותבת כרגע הודעה זו מקו לעובד, שם אני מתנדבת בעודי מחפשת עבודה. קו לעובד זהו ארגון שמטפל בזכויות העובדים של העובדים החלשים בחברה, עולים חדשים, עובדים זרים, פלשתינאים. זה בטח לא יבוא כהפתעה לשמוע שרוב העובדים החלשים הם בעצם עובדות חלשות. את הפונות אלינו אני מפנה לעיתים גם לסיוע המשפטי של נעמת, וגם לארגון "איתך" של משפטניות בעד צדק חברתי. דווקא עולם העבודה כן מטופל על ידי ארגוני נשים כאלו ואחרים, החל מנעמת וכלה ב'אחותי'. לי חסרים דווקא ארגונים במרכז דוגמת אשה לאשה שמטפלים במה שלדעתי הוא מקור הבעיה (התפיסות החברתיות) ולא בסימפטומים (אלימות, אפליה). אני דווקא הייתי הולכת לפוליטיקה לו הייתי יכולה, דא עקא, שאני לא רב, ולא גנרל, ואין לי גרוש על הישבן.

siv30

New member
כל מה שאמרתי, שאנחנו כקבוצה

יכולות לשנות. את כפרט בוודאי לא תוכלי לשנות את המנגנון החברתי שיש לו אינרציה משלו. בדיוק לכך התכוונתי שאמרתי שאני לא רואה שנשים צועדות ברחובות למען אחיותהן המרוויחות שכר רעב - אפילו שינוי קטן כמו , להעביר בחקיקה את ההצעה להכיר לאישה בהוצאות טיפול בילדים לא הצלחנו להעביר (שלא לדבר על דברים הרבה יותר מהותיים). אני מודעת לכך שיש ארגונים שמסייעים - אבל כפי שאמרת מתוך ראליזם עגום הארגונים האלה לא משנים את מה שבאמת משנה וזה את התפיסות החברתיות. לגבי פוליטיקה, תראי לאן זה מתדרדר. אפילו פרופ' מכובדת מאבדת את חנניותה כאשר זה מגיע לשם. עדיף לי להשאר אני ובמקומי...

טל קר

New member
כלומר חזרנו לשינוי חברתי, ולא

לאחריות ה*אישית* (שזה בעצם מה שיצאתי נגדו, ההאשמה העצמית כפרט). אם כך , כלומר לא להתבונן עמוק פנימה, אלא גם עמוק החוצה. ובנוגע לפוליטיקה - מצב הגידולים החקלאיים בסין מענין אותי יותר ממידת החינניות הנתפסת שלי, ואני לא מחזיקה מניות קשורות.

siv30

New member
לא, לא ממש. אני עניתי על השאלה שלך

שהתמקדה בחלק הקבוצתי ולא בחלק האישי של הטיעון שלי. הטיעון שלי התחיל מהרמה הפרטית ועבר לרמה הקבוצתית/ חברתית וקשר את שניהם ביחד- כפרט יש לי מה לעשות ברמת המיקרו. אני צריכה לחתור לשינוי קודם בסביבה שלי. את יודעת זה בדיוק כמו בכלכלה, אפילו רמת אי הוודאות שאת פועלת בה כמעט זהה, לא בטוח שהשינוי שאת חותרת אליו יצלח. הטענה שלי חזקה במיוחד לאור העובדה שיש כאלה שלא חושבות שצריך בכלל שינוי. קונספטואלית לכי תשכנעי אותן שמצבן יכול להיות טוב יותר. הן ישאלו אותך מה יצא להן מכל המלחמות ויצביעו על העובדה שהמהפכה לא נגעה להן ולא בהן...המשכורת לא עלתה, מימדי העוני נשארו כשהיו, נשים תמיד היו ברמה נחותה מגברים ותמיד ישארו. כל שינוי חברתי הוא רק כזה קוסמטי. או כמו שאומרים אם את רוצה מלחמות לכי תלחמי מבחינתי המבול אחרי... לכן הויכוח שלנו, ביני ובינך, הוא סמנטי ונוגע יותר לעניין של הגדרות ושל תפיסת העצמי מול החברה. כי אנחנו מהמשוכנעות. כל זמן שאנחנו מסכימות שצריך שינוי, ויכוח על מהות השינוי אם הוא של הפרט או החברה או השילוב של שניהם הוא ויכוח שניתן לפתור אותו. אם אנחנו לא מוכנות להכיר בכך שנדרש שינוי...אואאו אז יש לנו עבודה (ותרשי לי להעיר שעבודה קשה...)

טל קר

New member
אם כך, אני עדין לא מבינה.

איפה האחריות האישית שלי למצב לדעתך? כלומר מהי האשמה שעלי לקחת על עצמי ברמה הפרטית? מן הסתם הדיון ביננו איננו אם צריך שינוי, אלא בנוגע למהות השינוי ברמת הפרט לעומת רמת החברה.

siv30

New member
ברמה האישית

את מסכימה לעבוד יותר מ-8.5 שעות בלי שישלמו לך שעות נוספות
ברמה האישית את מסכימה לקבל פחות שכר עבור עבודה שווה
ברמה האישית את מוכנה שבטיפולי פוריות או בהריון המעביד שלך ינסה לפטר אותך בלי שיהיה לך מה להגיד
ברמה האישית את מוכנה לגשת למכרז ולהיות הטובה ביותר ושלא יבחרו בך
לדעתי, זו משמעות הרמה האישית. אם כל התשובות לשאלות למעלה שליליות אזי את פועלת ברמה האישית להשיג שוויון בתנאי העבודה והשכר. זה כבר לא קשור מה החברה חושבת /מכתיבה/ סבורה שהוא שוויון, זה קשור אליך. אם תתני למעביד לנצל אותך ולפגוע בך, שום תיקון חברתי לא יועיל (ויש נשים כאלה שמוכנות ךהכך העיקר לעבוד). החברה מאוד תומכת בשוויון, לפחות ברמה החוקית (שמצביע משהו על הרמה הרעיונית קונספטואלית). אבל כל עוד נשים לא ישכילו לנצל את החוק והכלים שעומדים לרשותן ברמה האישית, שום שינוי חברתי לא יעזור. מסעודה מירוחם תמשיך לאכול קוסקוס ולחשוב שזה מעדן לאניני טעם בזמן שהיא יכולה לאכול כבד אווז. sorry אבל זו דעתי.

orlyt

New member
זה לא עובד ככה

לא מדובר על נשים שלא משכילות לנצל את החוק, אלא שהאופציה הזו בכלל לא עומדת לנגד עיניהן. לנהל מאבקים משפטיים או אפילו אישיים מול בוס, כשאת מנסה להכנס להריון או בהריון זה בערך הדבר האחרון שמתחשק לך לעשות. שלא לדבר על כך שמדובר בהשקעה של משאבים כספיים (שלא מצויים היום בעודף אצל רוב האוכלוסיה, בטח לא נשים), משאבי זמן (לפעמים כשאין כסף אז אין זמן לנהל מאבקים ופשוט עוברים למשרה אחרת כמה שיותר מהר) ומשאבים נפשיים (לא קל לנהל מאבקים.. אפילו כשיודעים שהצדק עימנו). אז לאישה היחידה אין יותר מדי מה לעשות בד"כ. גם אם היא מודעת לזכויות שלה היא מחליקה ועוברת הלאה. נכון, זה לא מצב טוב, אבל האם אפשר באמת להאשים על כך נשים? אני חושבת שלא. אני תולה את האשמה ב"חברה" שלא מייחסת את החשיבות הראויה לנושאים כאלה, ולכן הם חוזרים ונשנים ( רוב המעסיקים למשל, לא יכו את העובד/ת שלהם משום שברור שזה מעשה לא תקין, אבל הם לא יראו מה לא תקין בלפגוע בו/בה בצורה אחרת.. עניין של תרבות חברתית). אני תולה את האשמה ב"חברה" שלא מאפשרת נגישות אמיתית למידע ולפעולה. אני תולה את האשמה ב"חברה" שחושבת שזו אחריות של נשים בלבד לדאוג ל"מצבן".

siv30

New member
אורליט היקרה, אני לא מבינה במה

החברה המסכנה אשמה אם לאישה עצמה אין כח ויכולת להתמודד או שהיא לא במצב רוחני, נפשי ואחר לעשות זאת או כפי שאמרת יפה "האופציה לא עומדת לנגד עינהן". מה את מצפה שהחברה תדחף אותן לשם? תמלא את מקומן, תכנס בנעליהן? לא ברור לי מותק באמת שלא. היום, חצי מהחברה היא נשית. אם הנשים היו מזיזות את "התחת" שלהן ופועלות למען עצמן ברמה האישית (וחלק מכך הוא מודעות = משמע לראות את האופציה שעומת מול עינהן) מצבן של הנשים היה טוב יותר. לצערנו כל אחת נמצאת בקונכיה שלה ובוחרת להטיל את "האשמה" על החברה. מי זאת החברה האומללה הזאת שעל כתפיה הצרות את מטילה את האשמה? ואם את חושבת שהיא קיימת היכן שהוא אולי תוכלי להביא המלצות איך לממש את האוטופיה הזאת. ואני לא צוחקת באמת. ואת יודעת מה, כ- 50 אחוז מהחברה בוודאי שאנחנו יכולות לדאוג לעצמנו- תראי רק כמה נהדר עושים את זה הגברים.

טל קר

New member
תראי בובה,

(קראת לאורלי מותק, אז חשבתי שאולי גם לי מותר P: וברצינות, זה נראה לי כמשאיר טעם לוואי רע וכמקטין, אז אולי עדיף בעתיד להמנע מכאלו פניות) איזו חברה מסכנה בראשך? האם הנורמות והמסרים שמועברים לנשים זהים לאלו שמועברים לגברים, האם נשים מקבלות מסר שזה לגיטימי, שקריירה זה דבר מאוד חשוב, שעליהן להיות אסרטיביות, או את המסר ההפוך של לא נורא, אישה זו משכורת שניה, בלאו הכי תעשי הפסקה כשיהיו ילדים, ואל תהיי אגרסיבית, כל מיני בובות יחשבו שאיבדת את החינניות שלך? אפשר לחשוב שכל הזמן נותנים להם מסרים שזה מה שעליהן לעשות, ורק הן, המסכנות, לא עושות. כן, זה בדיוק מה שאני מצפה. שהחברה תשדר נורמות שוויוניות. שהמסרים יהיו שוויוניים. אז החברה אמורה לשדר להן כל הזמן את המסרים ההפוכים, ואז כשהן עושות בדיוק מה שמצפים מהן, מה שמחנכים אותן לעשות, להיות ילדות טובות, לא להיות ביץ', לא לעשות גלים, את באה ומאשימה אותן? כלומר אין כאן בעיה חברתית לדעתך, אלא אוסף "גאונות" שמופלות כי מגיע להן כי הן לא מזיזות את התחת? היה מאמר מצוין בנגה שאיבדתי מזמן P: על למה המאבק של נשים שונה מכל מאבק זכויות אחר. שמתיחס גם לנקודה הזו. אני אנסה למצוא הודעה שכתבתי על זה פעם בפורום פמיניזם. זה לא משנה בכלל שנשים הן חמישים אחוז מהאוכלוסיה, אם גם נשים יכולות לאחוז בדעות שוביניסטיות, ואם גם נשים כבולות בכבלי החברה. הטרדה מינית זו בעיה חברתית. אלימות נגד נשים זו בעיה חברתית, וכן, גם אפליה בעבודה היא בעיה חברתית. לא אישית, חברתית. הלכתי לחפש ת'קישור P:

siv30

New member
די, די ממש לרחם עלנו או כמו שזאתי

מהטלביזיה אומרת "דמעות חונקות את גרוני"... והביטוי מותק לא בא כאן מתוך כוונה להקטין או לפגוע, sorry מבטיחה שלא יחזור שנית. מסרים הם עניין של אינטרפטציה. אם אנחנו בוחרות לפרש את המסרים בכיוון אחד או אחר זו הבעיה שלנו. אנחנו בוחרות ובאמת הדגש כאן על בוחרות מתוך ידיעה חופשית לפרש את המסרים בצורה פוגענית. אפשר כל דבר לפרש בצורה פוגענית, אז את עסוקה כל היום לחפש היכן החברה פגעה בך והיכן יש מסר כפול. אנשים קטנים כל היום עסוקים בבוכלטריה והתחשבנות. צריך להתקדם הלאה. לפרש את המסרים איך שנוח לך ולא איך שנוח לצד השני. רק אחרי שאנחנו נצא מהמרובע שלנו, נוכל לצמוח ולהתפתח.

טל קר

New member
תראי, קודם כל כדי לתקן צריך

לדעת "מה שבור". אם דיון מעמיק ב"מה שבור" ישר גורר אותך לרחמים, אז זו הפרשנות (המצערת מאוד יש לציין) שלך. או כמו שאמרה מישהי "אם אנחנו בוחרות לפרש את המסרים בכיוון אחד או אחר זו הבעיה שלנו". אני לא הזכרתי כאן רחמים, אני מציעה לך לצאת מהמרובע שלך, ולשים לב, שאת לא בתוך ריבוע, אלא בתור אישה את בתוך דף משובץ P: או במילים אחרות, כמו כל אשה, יש בעיות שאת נתקלת בהן לא דווקא בגלל הבעיתיות שיש בך ספציפית , אלא בגלל הבעיתיות שיש בחברה שלנו לנשים. וכן, זו המשמעות של לשנות תפיסות חברתיות. קודם כל להיות מודע לתפיסות הקיימות (למשל למסרים כפולים לגברים ונשים, פגיעות חברתיות קימות) כלומר לא חייבים לעשות את זה במתודיקה שאת מכירה מסביבתך (משהו עם אנשים קטנים שעוסקים בהתחשבנות), אפשר פשוט לפתוח עיניים מודעות לסביבה שלנו. ואז, אחרי שמבינים מה הבעיה (והבעיה היא לא שדני במקרה "שמוק" ויוסי במקרה "אדיוט" ורבקה במקרה "פדלאה" אלא שמדובר בתופעה חברתית) אפשר גם להתחיל לנקוט באמצעים הרלבנטים לטפל בבעיה. כל עוד נשים יחשבו שהבעיה היא בהן, ואם מפלים את רבקה זה בגלל שהיא דפוקה שאפשרה לזה לקרות, כל עוד נשים יתעלמו מהמסרים החברתיים, כל עוד נשים יתעלמו מ*ההקשר*, כל עוד נשים יאשימו רק את הנשים האחרות , אז גג נמשיך להציל נשים טובעות מדי פעם, אבל לעזאזל, לא נעצור את אלו שזורקים אותן לנהר.

siv30

New member
הנימה של הדברים שלך גרמה לי להזיל

דמעה או שתיים, כמובן שמתוך רחמים, אני מניחה שגם זה לא היה מכוון
הבעיה המרכזית לדעתי שונה מהבעיה המרכזית שאת רואה, אין צורך לא להוציא אותי מהמרובע ולא להחזיר אותי לדף. מיקוד הבעיה ברבדים שונים רק יכול לתרום לדיון. ברור לי שאנחנו מדברות בשתי ספרות שונות מאחר והעמדות שלנו די מקובעות ומנומקות לעילא ולעילא.

טל קר

New member
תראי, כל אחת מגיבה כמו שהיא רגילה,

כלומר אם את רואה מקרים של חוסר צדק ובוכה, זכותך, הרבה פעמים גם לי זה קורה. הבכי אצלי כזה קורה, הוא לא רק מרחמים, אלא גם מכעס ותסכול, אבל כל אחת ומה שהיא מרגישה. אין כאן מיקוד הבעיה ברבדים השונים, אני פשוט רואה הכחשה מוחלטת שלך לרמת החברה. ומי שמכחישה את אפלית הנשים ברמת החברה, את המסרים השונים שמועברים לגברים ולנשים, על נורמות ההתנהגות השונות שמשודרים לגברים ונשים, היא לא רק שלא תורמת למאבק הפמיניסטי, היא לא רק אדישה לו, היא גם שמה לו רגלים. שלא לדבר שהגישה הזו בתחומים אחרים גם שמה רגלים להרבה מאבקי צדק חברתי אחרים. וסיפור אישי. באוגוסט שעבר עזבתי את בן זוגי בשנים האחרונות. אני הייתי בשנים האחרונות בעיקר סטודנטית, ועבדתי בחצאי משרות תוך כדי הלימודים. הפרידה באה אחרי התפטרות שלי ממקום העבודה האחרון. בעקבות הפרידה עזבתי לדירה נפרדת. הייתי צריכה להחזיק את עצמי. הייתי בברוך כלכלי איום ונורא. כמה חודשים לא הצלחתי למצוא עבודה והחסכונות קטנו והאובר גדל. פתאום משמים נפלה עלי עבודה של כמה חודשים. המון שעות (11-14 שעות ביום) אבל המשכורת מצוינת. פי שלוש מהעבודות הפקידותיות האחרות שהייתי יכולה להשיג בהתראה של מהיום להיום. המקום היה שוביניסטי מאוד. כל התפקידים הבכירים היו של גברים. היו מעט מאוד נשים כולן בדרגים הנמוכים ביותר. קראו לי בובה ומותק ובוביש וחמודה על ימין ועל שמאל. מצמצו לי בשפתיים. סיפרו לידי בדיחות גסות. האם את חושבת שזה היה נעים? ממש לא. האם את חושבת שהלכתי להתלונן? ממש לא. כי ידעתי שאם יהיו בעיות או אי נעימות, מישהו יעוף, וזה לא יהיה זה שמעלי, אלא זו שאפשר לוותר עליה, זו מהדרג הנמוך יותר, זו שנכנסה אחרונה לארגון. ואני הייתי חייבת ת'כסף. ואז אמרתי לעצמי, ס'אמק, אני מנהלת פורום פמיניזם כבר כמה שנים. מה יגידו אזובי הקיר. ואז אמרתי לעצמי ס'אמק, אני לא יכולה להרשות לעצמי שלא לעבוד בעבודה הזו, זה לוקסוס שאני לא יכולה להרשות לעצמי. וחשקתי שיניים. ובזכות הכסף הזה לא רק שחייתי בחודשים האלו, אלא יכולתי להרשות לעצמי להקדיש את הסמסטר האחרון ללימודים, לדחוף שליש של התואר לתוך סמסטר, ולסים עכשיו את התואר (עכשיו מצבי הכלכלי מחורבן כשהיה, תודה P:) אז אני ממש שמחה בשבילך שאין לך בעיות כלכליות, או לא נתקלת בבעיות שעצרו אותך. אבל המדינה זו לא את. ויש נשים שסובלות מבעיות שכן מצליחות לעצור אותן, או להסיט אותן, או בכלל לגרום להן לפנות לכיוונים אחרים. אל תעצמי עיניים. אל תפני להן גב.

למעלה