מי מכאן נרשם ב"בית שלום-עליכם" ../images/Emo13.gif
אתמול פגשתי במקרה את מנהל בית שלום-עליכם והוא סיפר לי שמישהו נרשם לקורס ביידיש וסיפר שהגיע לשם בעקבות הפורום. איזה תענוג לשמוע דבר כזה. מי זה שיקום און מע וועט אים ארויפזעצן אויפן אקסל און טאנצן מיט אים א קאדאטשקע.
ז"א מי מאתנו לא נרשם. למשל לי לא ייצא להרשם הפעם. ואמנם יש מספר לא מבוטל של חברים שהיו יוצאים מאוד נשכרים מקורס יידיש בבית שלום-עליכם, הרי שלא כולם פה תל-אביבים וגם לא כל התל-אביבים יכולים להרשם מחוסר זמן, או משום שהזמנים לא מתאימים וכו´ אבל בכל זאת הייתי חוזר וממליץ בהזדמנות זו שכל המעונינ(ת) ללמוד יידיש ממש ושלוט בה כדבעי חייב(ת) לעשות הכל בכדי להרשם וללמוד באחד הקורסים המוצעים בתל-אביב והירושלים. האם ידוע למישהו על קורסים דומים בחיפה (איזור קריות) ובאר-שבע? עד כאן דבר המפרסם והמתענין!
גם באוניברסיטת חיפה וגם באוניברסיטת הנגב יש קורסים ביידיש למתחילים. והפתעה קטנה לי עליכם: שתים מהמורות בקורסים האלה גולשת בפורום, היא תרים את ידה כשתרצה
____________________ אַז אַ ליטוואַק קומט אַהיים ערבֿ-שבת, פֿאַלט אים די ווײַב אָן: האָסט פֿאַרגעסן אײַנקייפֿן[!] געפֿילטע פֿיס[!] און אַ קילו פֿיס... צלם-קאָפּ איינער... האם זה יכול להיות ?
מצטערת , כנראה אשמת הדיאלקט ,,, זו לא שפה של ליטאים למרות הנסיון לחקות את הגעפילטע פיס (דגים ממולאים)... או הפיס (רגליים) נ.ב. גם המושג צלם קאפ (בו כנראה מתכוונים לליטאים) נשמע בוודאי אצל פולנים ( קנאיםםםםםםםםםםםם)
ברוכה הבאה, האסט אה שעיינע אידיש זעט זיך הויס אז דו בינסט געוועינט (רגילה) צו שרייבן אין אידיש .. נישט וי איך און אנדערע וואס האבן נישט געלערנט שרייבן און משרייבט וי מי הערט די ווערטער.