מי מכיר את מערכת החיסון?
אחרי הניסיון למצוא ידיים ורגליים בסבך של הסברים (מרתקים ללא ספק) - הבנתי, שוב, שאנחנו עדיין לא יודעים מספיק איך עובדת מערכת החיסון.
עכשיו, אחרי שכבר קיימים בשוק מלאים של חיסונים. הרבה מאוד חיסונים.
ומערכות בריאות בעולם כבר מחוייבות בחוזים לרכישה, ומחוייבות כלפי אזרחיהן בתכנית חיסונים,
מה יעשו עם כל המלאי?
מחקר אחד בנושא חיידקים, שממנו אפשר להבין שחיידקים לא תמיד עושים את מה שמצפים מהם. אם כך, מה עושה איתם מערכת החיסון הטבעית? ולכן, מה היא אמורה לעשות עם "חלקי מידע" בדמות חיסון?
מחקר נוסף מתייחס להתנהגות מערכת החיסון נוכח מחסור בשינה. איך מתמודד גוף של תינוק ומערכת החיסון שלו עם מניפולציה (מניפולציות רבות) - בהצטברות של "דרישות הפעלה על ריק"? מה זה מלמד את מערכת החיסון שלו בתור תרגול ראשוני?
ומה יהיו התוצאות ארוכות הטווח על התמרונים שנכפים על הגוף?
והמחקר שהכי עניין אותי היה המחקר על תאי המיקרוגליה.
. מדהים ומרתק. במיוחד התקופה שבהם תאים אלו נמצאים בהתהוות. והתפקיד שלהם ביחס למוח.
ו...הסטרס. המון סטרס - שנגרם לתינוק שוב ושוב מיום שנולד.
מישהו ספר את המיקרוגליה לפני?
מי שמתכננים ובונים תכניות חיסונים - נגיד את זאת הנוכחית הנהוגה כאן - חישב את מידת הסטרס שאפשר לגרום לתינוק?
אני עשיתי קצת שיעורים לשבת, לא הרבה - אבל ברצינות. ואת כל אלו לא מצאתי שם.
מה יעשו עם כל החיסונים עכשיו?
אחרי הניסיון למצוא ידיים ורגליים בסבך של הסברים (מרתקים ללא ספק) - הבנתי, שוב, שאנחנו עדיין לא יודעים מספיק איך עובדת מערכת החיסון.
עכשיו, אחרי שכבר קיימים בשוק מלאים של חיסונים. הרבה מאוד חיסונים.
ומערכות בריאות בעולם כבר מחוייבות בחוזים לרכישה, ומחוייבות כלפי אזרחיהן בתכנית חיסונים,
מה יעשו עם כל המלאי?
מחקר אחד בנושא חיידקים, שממנו אפשר להבין שחיידקים לא תמיד עושים את מה שמצפים מהם. אם כך, מה עושה איתם מערכת החיסון הטבעית? ולכן, מה היא אמורה לעשות עם "חלקי מידע" בדמות חיסון?
מחקר נוסף מתייחס להתנהגות מערכת החיסון נוכח מחסור בשינה. איך מתמודד גוף של תינוק ומערכת החיסון שלו עם מניפולציה (מניפולציות רבות) - בהצטברות של "דרישות הפעלה על ריק"? מה זה מלמד את מערכת החיסון שלו בתור תרגול ראשוני?
ומה יהיו התוצאות ארוכות הטווח על התמרונים שנכפים על הגוף?
והמחקר שהכי עניין אותי היה המחקר על תאי המיקרוגליה.
![](http://timg.co.il/f/Emo240.gif)
ו...הסטרס. המון סטרס - שנגרם לתינוק שוב ושוב מיום שנולד.
מישהו ספר את המיקרוגליה לפני?
מי שמתכננים ובונים תכניות חיסונים - נגיד את זאת הנוכחית הנהוגה כאן - חישב את מידת הסטרס שאפשר לגרום לתינוק?
אני עשיתי קצת שיעורים לשבת, לא הרבה - אבל ברצינות. ואת כל אלו לא מצאתי שם.
מה יעשו עם כל החיסונים עכשיו?