מי מתאים להיות מלך?

La Gamba

New member
מי מתאים להיות מלך?

מי לדעתכם יהיה מלך טוב (גם מבין דמויות מתות) לשבעת המלכויות, שיעניק להם שגשוג ושלום בתום הכל? ומי לדעתכם יסריח ויהרוס הכל? אגב, אני שונא את קייטלין!!! היא הרסה לרוב סטארק את הכל, פשוט פישלה בצורה מטורפת בגלל כל מני דברים, והחולשות המפגרות שלה. רוב סטארק היה כריזמטי עם סיכוי, והיא דפקה לו ולוינטרפל הכל, גרר!

HobbitGirl

New member
טיריון

הוא חכם, בעל תושיה, בעל חוש צדק ויכולת הזדהות עם בני-אדם. המלך המושלם, אבל אין לו סיכוי.

MIniMage

New member
צריך גם מלך שפשוטי העם יאהבו

רוברט לא היה מתאים להיות מלך, וגם לא אדארד, סטאניס, או רנלי. אם טיריון לא היה כל כך שנוא על ידי העם, ולא מואשם ברצח אז היה לו סיכוי. אבל אין לו. תחשבו על זה לרגע, אולי פטיר? אולי אצבעון באמת יתאים לתפקיד של מלך P: מוגזם? אני לא בטוח. סה"כ עם אצבעון יהיה מלך, אני מניח שהוא יהיה מלך טוב. הוא אלוף במשחקי הכס, והוא פיקח מאוד. יכול להיות שהוא מתאים. רק חבל שהחרא בגד באדארד ובטיריון.

HobbitGirl

New member
פיקח זה לאו דווקא טוב לעם

אצבעון דואג רק לאדם אחד-לעצמו. קשה לי להאנין שהוא ממש טוב בשביל אחרים.

MIniMage

New member
רנלי

רנלי אהוב ע"י פשוטי העם. הוא יכול להיות מלך מעולה עם זה רק לעמוד מול כולם לחייך ונופף. אבל זה לא. כמה שהוא כריזמתי רנלי, הוא לא יצליח לנהל ממלכה, ואנשי המועצה ישלטו בה בשבילו (בדיוק כמו לרוברט). גם הוא לא שחקן טוב במשחקי הכס, והוא היה נופל מהר מאוד אם הוא היה נהיה מלך.

La Gamba

New member
אתה טועה

רנלי ניהל שנים רבות את ענייני רוברט במועצה, בזמן שהוא השתכר וייצר ממזרים. רנלי שחקן יותר טוב ממה שנראה, זכור לטוב במשחקי הכס (הצעתו לנד מעידה על הבנה מסויימת). הוא לא נראה מרשים עם צבאו, מכיוון שזהו היה צבא "קיץ" הנהנה מתחרויות ונהנתנות, אבל רנלי לא באמת היה חלק חזק מכל זה.

MIniMage

New member
דווקא אני ממש הרגשתי זלזול בו

נשאיר את החלק עם לוראס בצד P: השיחה האחרונה שלו עם סטאניס, איך שהוא תפס עליו תחת, ואיך שהוא התייחס אליו. ובכלל הטעינה שלו לכס הייתה מטומטת לגמרי. במשחקי הכס יותר כיבדתי אותו, כשהוא הציע לנד עזרה. אבל אז החרא ברח. למרות שזה היה הדבר הנכון לעשות.

Nameless One

New member
זה לא מספיק...

אדם יכול להיות אהוב ע"י העם והגון בעצמו, אבל זה לא מבטיח שהוא יהיה מלך טוב או/ו יצליח לנהל את הממלכה. ניקח לדוגמא את נד סטארק, הוא אדם אהוב שלכאורה נראה כמו מועמד טוב להיות מלך. הבעיה היא שהוא פשוט לא יוכל "לשחק את משחקי הכס", אנשים שאפתנים יותר בו נגיד, יצליחו בקלות לנצל אותו ולתפוס נקודות כוח בשלטון. לכן מלך טוב צריך להיות מורכב מהרבה תכונות, הוא צריך להיות אהוב, הגון יחסית וגם חכם מספיק כדי לראות מה קורה סביבו. לכן,לפי דעתי, אצבעון יהיה הבחירה הטובה ביותר למלך, הוא מספיק חכם כדי להבין מה קורה, הוא אולי לא הגון או נחמד במיוחד אבל הוא טוב מאוד בלהעמיד פנים שהוא דווקא כן. בנוגע לאהבת העם? אני לא חושב שלאצבעון תהיה בעיה להשיג אותה (שום דבר שהורדה במיסים וכמה תחרויות לא יכולים לתקן).

MIniMage

New member
בדיוק הנקודה שלי. :)

אם אצבעון יצליח לאחד את הממלכה תחת שלטונו, לפני שדאני מגיעה, היא תתמודד נגד המון קשיים.

La Gamba

New member
לורד באליש

כפי שנאמר שאפתני למדי, ונראה לי שזה פשוט ייאש אותו להיות במצב כזה, מכיוון שלא יהיה לו לאן להתקדם. יש עוד כמה סיבות, ישיגעו אח"כ.

The West Star

New member
דאבוס סווירת'

אינטלינגנטי, בעל כשרון צבאי כשצריך, ואני מאמין שכמבריח הוא יוכל גם לשלוט טוב. חוץ מזה, שהעם ירגיש שהוא אחד משלהם...

gold dragonit

New member
נצל"ש חשוב מאוד...

סבא שלי משתתף בתחרות צילום של העיר ריגה באתר: http://www.riga.lv/lv/Systems/Contests/Image_works.aspx?CategoryID=20&Mode=top10 פשוט כנסו ותסתכלו בשם הצלמים ותצביעו ל Ilja Rogozovskis (מצביעים בכפתור הירוק בצד)

לגוטל

New member
סטאניס

הבן אדם שהכי ראוי להיות מלך. הוא היה עושה צדק שצריך גם אם אחד המקורבים אליו הוא זה שנשפט, והוא גם יכול לצפ'ר אנשים שעשו עבודה טובה לא משנה מי הם, והדוגמא לשני אלו זה דאבוס... אם איזה לורד היה מורד בו הוא מבין בענייני צבא מספיק טוב בשביל לסיים את האיום במהרה. הוא בעל הידע הכי רחב בנוגע לבתי האצולה בממלכה, כך הוא יודע מי רגיש למה ומי שונא את מי, ויוכל לתמרן בין לורדים יריבים. בקיצר אם הוא היה מלך היה שלום כי אף אחד לא היה מתעסק איתו והיה צדק בגלל שזה הדבר שהכי חשוב לו, ושלום וצדק מביאים שגשוג. מלך בכלל לא צריך שהעם יאהב אותו, אלא הוא צריך שהעם לא ישנא אותו.

osravan

New member
נכון

וחוץ מזה, לצידו של סטאניס פועלת מליסנדרה. תארו לעצמכם שבזמן המרד של רוברט לאאריז הייתה מכשפה אדומה כמוה. היא הייתה יולדת צל, ותוך שנייה מחסלת את רוברט ואת המרד. כמה דם וצרות היו נחסכים? לכן, אפשר להיות בטוחים שתחת שלטונו של סטאניס הממלכה תשקוט.

העם שונא אותו, או לפחות לא אוהב אות

ו.אתה יודע מה, יכול להיות שאתה צודק.סטאנוס כמלך ודאבוס כימין יכולים להקים ממלכה טובה.

The West Star

New member
כמו שאמרתי, בערך..

רק חבל שסטאניס ואחרים לא מקשיבים יתר על המידה לדאבוס, אבל דאבוס יהווה מלך מצויין!

MIniMage

New member
לא מתאים

העם ימרוד בגלל שהוא יסגור את בתי הבושת.. תאמת סטאניס לא מתאים להיות מלך. הוא מאוד יכול להתאים להיות ריבון של מקום גדול. אבל לא מלך. זה גדול עליו. חוץ מזה, סטאניס הולך אחרי מליסנדרה באמונה עיוורת. והוא ימות במוקדם או במאוחר.

La Gamba

New member
הוא לא הולך באמונה עיוורת

הוא עדיין נאבק בה, קצת. אבל סטאניס באמת לא מתאים, חוש הצדק והמוסר שלו נוקשה מדי, הוא טוב בתור לורד כפי שאמרת, אבל לעיתים יש לעצום עיניים, ולעשות את מה שנכון וחכם, ולא צודק.

למעלה