מי מתאים להיות מלך?

מי בעד קוואן לניסטר?

איש לא צעיר, לא יהיר, קשוב לדעת אחרים, שקול במעשיו ומנוסה במשחקים הפוליטיים? בוודאי לא איש זוהר במיוחד, אבל הרי זה דבר ידוע שהאנשים הכריזמתיים טובים בלמשוך את כולם אחריהם אל התהום... המועמד/ת הריאלי/ת? ג'ון או דינאריס. הם הפגינו יושר ואנושיות ודבקות במטרה ומצד שני הם בנו את עצמם ואת מעמדם ב-10 אצבעות. המועמד המסוכן? פטיר באליש. איש חסר מעצורים, ערמומי ומושחת. הוא יכול להתאים לפוליטיקה שלנו בארץ אבל אל תטעו בו, כל מה שהוא עושה, רק בשביל עצמו הוא עושה! הוא אינו בוחל בשום אמצעי (המטרה מקדשת וכולי)! ולעולם לא יודה על טעות או יקשיב לדעה שונה משלו! המועמד הגרוע? סטאניס, אמנם, לפי החוק, המועמד היחיד, אבל חוץ מזה אין לו שום כישרון, והנוקשות שלו תוביל את הממלכה להתרסקות. וזה עוד לפני שמזכירים את התלות שלו במליסנדרה...

MIniMage

New member
רק שג'ון או דאינריז בחיים לא ימלכו

HAPPY ENDING זה בחיים לא יקרה. סטאניס גם לא ימלוך. יד נוקשה מדי, ודיי הסירו את הכל פה. קבאן יהפוך עכשיו לימין המלך לא? ככה שיש לו עמדת כח, אבל בכל זאת אני בכלל לא רואה אותו כמלך. קבאן לא הראה שאיפות כלשהן בספרים, הוא רק הלך אחרי טיווין אחיו. דווקא אם פטיר ימלוך זה יהיה אדיר. כמו שאמרת, המועמד המסוכן. הכי הרבה עניין, הכי הרבה טוויסטים.

../images/Emo58.gif לסעודה

סרסיי תמנה את קוואן לימין וסרסיי ויפתיע את סרסיי במעשיו, הוא לא יתגלה נוח כפי שהיא ציפתה.

Envinyatar

New member
אני חושב שהפכת קצת את היוצרות

ברוב מוחלט של המקרים, דווקא העצות של קייטלין היו העצות הנכונות - ורוב בטפשותו לא הקשיב לה, ושילם מחיר יקר. רוב היה לוחם ומצביא מבריק - אבל בהרבה בחינות, הוא נשאר ילד. ואגב, הייתי מעיר שדווקא קייטלין היתה יכולה להיות מלכה לא רעה בכלל.

MIniMage

New member
היא הייתה יכולה להיות מלכה לא ראה

כל עוד היא הייתה נשארת ללא ילדים. זאת נקודת החולשה שלה, ונקודת חולשה מאוד חזקה שלה. היא יכולה ליעץ מעולה (כמו שעשתה לרוב) למלכים זה בהחלט. ד"א, לא קשור לדיון, קניתי את כל ששאו"ק באנגלית היום. יש 30% הנחה על ספרי אנגלית בסטימצקי, עלו לי כל השלושה רק 120.

Maleficent

New member
איפה קנית?

יש שם עוד עותקים? (בסטימצקי ליד הבית שלי אין כלום )

La Gamba

New member
אך גם היא תרמה למפלתו

שחרורם של תיאון גרייג'ווי ושל ג'יים לאניסטר היו מיותרים.

feanor7

New member
היא לא שיחררה את ת'יאון

להיפך, היא הייתה נגד זה. ואם רוב היה אולי מקשיב לה... יש סיכוי שווינטרפל היתה עדיין עומדת

Envinyatar

New member
אם אני זוכר נכון

קייטלין דווקא התנגדה לכך שתאון ישוחרר כשליח אל אביו, ויעצה לרוב להשאיר אותו לידו. ולגבי שחרורו של ג'יים - אכן, צעד לא חכם לכאורה, אבל בפועל - ג'יים לא תרם שום דבר למפלה של סטארק שבאה אחר-כך.

MIniMage

New member
דווקא יש לי הרגשה בקשר לג'יים

שהשיחרור שלו עשה המון. אם קייטלין לא הייתה משחררת אותו, אז ג'יים או היה מוצא להורג, או שהיה משוחרר ע"י הכוח שעתיד לכבוש את נהרן. ואז הוא לא היה עובר את השינוי שהוא עבר. לג'יים יהיה תפקיד גדול במאורעות העומדים לבוא, והשינוי הדראסטי שהיה בו יעזור מאוד.

לגוטל

New member
דווקא לדעתי השינוי שלו יקטין את

התפקיד שלו במאורעות העומדים לבוא, הוא רוצה לחזור לנסות להיות ארתור דיין ולא האביר המחייך, משמע הוא ייקח את התפקיד של מפקד משמר המלך ברצינות, ורק יגן על המלך, ולא יצא מ-Kings Landings ויתחיל לעשות מלחמות או שישחק במשחקי הכס, הדברים האלו לא מעניינים אותו יותר, הוא רוצה להחזיר את הכבוד האבוד שלו ושל למשמר המלך.

הלדין

New member
אבל הוא יצא.

"נד" אמר כי לפי מרטין ג'יים אמור לצאת לארצות הנהר ב-"משתה לעורבים". משחקי הכס מעניינים את ג'יים גם כמפקד המשמר היות והם משפיעים על נשוא השמירה שלו. מעבר לכך, הוא אמר בעצמו שצריך לא רק להגן על המלך אלא גם להגן על המלך מפני עצמו.

osravan

New member
להיפך

טייוין לא היה מעז לבצע את החתונה האדומה, לולא ג'יים שוחרר. שחרורו חתם סופית את גורלם של רוב וקייטלין.

Arya Stark

New member
אני חושבת שהטעות הגדולה של

קייטלין היא לאו דווקא השיחרור של ג'יים אלא ההתעקשות שלה להישאר בנהרן במקום לחזור לוינטרפל. הרי לרוב היא לא עזרה הרבה (לא בגלל שהיו לה עצות גרועות, פשוט שרוב בחר שלא להקשיב לה בכל מקרה). אם היא הייתה חוזרת לוינטרפל היא הייתה חוזרת לבנים שבאמת זקוקים לה. במילים אחרת, קייט פשוט הייתה צריכה ללמוד להרפותץ להרפות מההגנה (חסרת התועלת) על רוב, להרפות מההתעקשות (חסרת התועלת) להישאר לצר אביה הגוסס ולהרפות מהאבל (חסר התועלת) על נד. לחזור לוינטרפל ולטפל בבנים הקטנים שלה שכן צריכים את ההגנה שלה וכן צריכים את העזרה שלה.

Vrock

New member
לדעתי...

אחרי שחשבתי על זה אני חושב שווסטרוז תפוצל שוב. אין מלך.

Vrock

New member
אז לא תאוחד.

אני חושב שזה יקרה כי לא ראינו מועמדים אמיתיים למלכות.

tanj

New member
סטאניס

המלך החוקי היחיד. היות וילדיה של סרסיי לא היו של רוברט, הוא היורש החוקי. כמובן שיש את ממזריו :אדריק,וג'נדרי.אך סטאניס יהיה מלך כי הם עדיין ילדים ולא חונכו לקראת מלוכה כמו רוב סטארק למשל.

Maleficent

New member
גארלאן טיירל.

הוא תחמן וערמומי כך שבמשחקי הכס אין לו בעייה, ואת אהבת העם זו לא כזאת בעייה לקנות: שיביא מהדרום אוכל והעם יאהב אותו.

הלדין

New member
הממ...

איפה גארלאן טיירל הפגין תחמנות וערמומיות? הרעיון עם השיריון היה של אצבעון, לא שלו.

למעלה