מי נוסע מחר להופעה של הענק ?

mr dish

New member
איזה קשר? האם הרוק "הומצא" בידי

מוסיקאים בריטיים מתוסכלים? או אולי בידי אמריקאים נטו.....ובאמריקה לא כ"כ מצאתי הקשר לשינויי פוליטיקה או חברה. זה שאומנים ידועים ומדושנים גם נרתמים כדי לתקן עוולות עולם - זה טוב ויפה, מאד חיובי גם בעיניי, זה לא מעניק לאף אומן, לא ווטרס, לא בירנבויים ולא אף אחד אחר, את הזכול לבוא ארצה במסע מוסיקלי ותוך כדי לתקוף את המארחים וללמדם זכויות אדם (אעלק) אויושרה פוליטית מבית מדרשם. את הנייטרליות הבריטית הידועה למדנו להכיר עוד מימי המנדט, אי הפצצת המסילות לאאושוויץ ואפילו דרך פיתוח טנקי הצ`יפטיין שלהם בנגב הישראלי - רק כדי שלאחר פיתוחם לאסור על מכירתם לנו במסגרת האמברגו של שנות ה-6-....אבל מכירתם בסיטונות למתקדמת ולנאורה שבמדינות - סעודיה........די לצביעות!

דיש, כנראה שיש לך המון אומץ

להביע כזו בורות בפורום פומבי... פשששש.... כדאי שתלמד קצת לפני שאתה מקשקש שטויות.

mr dish

New member
היכן בדיוק טעותי? הרוק הומצא בבריטנ

יה??? נכון שהרבה מאד מוסיקאים בריטיים אימצו את הרוק והבלוז כמוסיקה המועדפת עליהם, אבל מוצאה של המוסיקה באי הבריטי? נו באמת.............Rock 'n' Roll started off in the early-to-mid 1950s in the United States of America....אז לפני שאתה מחלק ציוני מעבר לבחינה - טרח לקרוא עד תום את הכתוב בלינק שלך....לילה טוב

knappertsbusch

New member
מר דיש...

הרוק הומצא בבריטניה, חבל על כל בייט מיותר שאתה מפיק מהמקלדת.

mr dish

New member
נו שויין....לעת זיקנה

נשוב ללמוד ביסודי כדי לשפר את האנגלית שלי....או שלכם?????? Rock and roll (also spelled rock 'n' roll, especially in its first decade), is a genre of music that emerged as a defined musical style in the Southern United States in the 1950s, and quickly spread to the rest of the country, and the world (rhythm sample). It later evolved into the various sub-genres of what is now called simply 'rock'. As a result, "rock and roll" now has two distinct meanings: either traditional rock and roll in the 1950s style, or later rock and even pop music which may be very far from traditional rock and roll (rhythm sample). From the late 1950s to the late 1990s rock was perhaps the most popular form of music in the western world.

הבעיה שלך היא בהבנת הנקרא.

אז באמת רק בשביל הצדק ההיסטורי, כי ממש לא בא לי לחזור לעניין הזה. הרוק'נ'רול נולד כמובן בארצות הברית, ובהתחלה בהחלט היו לו משמעיות של מהפכה חברתית. רק שעד מהרה הרוק'נ'רול האמריקאי השטתח והפך למוזיקה שאולי כף לרקוד, אבל המילים והמסרים נגמרו במשהו כמו, "אני אוהב אותך אבל ההורים שלי לא נותנים לי את האוטו" וכאלה. הרוק, במובן של מוזיקה יותר מתוחכמת עם מסרים חברתיים רדיקליים מוצקים, נולד באנגליה (וככה גם כתוב בערך בויקיפדיה. בבקשא לקרוא יותר מפסקה אחת), כאשר להקות כמו "האבנים המתגלגלות" והביטלס ויותר מאוחר גם הפינק פלויד, לקחו את הרוק'נ'רול הבסיסי ושכללו אותו. רק באמצע שנות ה-60 החלה "הפלישה הבריטית" שהביאה את ההשפעות האלה חזרה לארה"ב ואז גם התחילה המהפכה החברתית האמיתית של מה שנקרה "שנות ה-60". בנוסף דיש, הטענה שלך כאילו באמריקה לא היו להקות שהשתמשו במוזיקת רוק כדי להעביר מסרים פוליטיים, גם היא נכונה רק אד לאמצע שנות ה-60. בסוף שנות ה-60 ובתחילת שנות ה-70, רוב האמונים שמוצאם בבריטניה פעלו כבר בעיקר מארה"ב והיו פעילים מאוד במאבקים החברתיים של התקופה, בעיקר המאבק לזכויות השחורים והמאבק נגד מלחמת ויטנאם, בתקופה הזאת פעלו גם כמה אומנים אמריקאים שפיתחו את הרוק ואת המסר החברתי שלו (ג'ים מוריסון למשל), למרות שמי שהמשיך להוביל את הטרנד הזה היו ונשארו הבריטים. אבל בשורה התחתונה, העובדה שאנחנו דנים בכל העסק הזה בכלל, מהנקודה שבה אנחנו דנים בו, מראה כמה שכל הנסיון הזה לשנות את העולם בעזרת מוזיקה די היה תמים. אולי בעיקר בכלל שכשאתה עושה מוזיקה עם הרבה דיסטורשן, כמעט אף אחד לא מקשיב למילים.

mr dish

New member
מי שהיה פעיל מאד פוליטית בשנים אלו

היו דוקא אמריקאים כ"קרוסבי, סטיל, נאש ויאנג"...או ג`ון ביאז....ועוד לא מעט אומני רוק ופולק....אבל באמת שלפעילות זו ולתוכן המלים שהאומנים הרדיקאליים הללו יצקו למוסיקה אין כלום עם הרוק, מלבד שימוש ברוק כפלטפורמה....בדיוק כפי שהיום ה"דג נחש" משתמשים בביבופ או בפאנקי כפלטפורמה למסרים המאד יחודיים שלהם כאנשים....בלי קשר לזרם המוסיקלי!!!אני מסכים שהרוק אן רול היה די נאיבי בתצורתו הלבנה, אבל משנכנסו לתמונת הרוק הזו אומנים שחורים או לטיניים, הם היו אלה שיצקו את הברזל יחד עם הפלדה שאנחנו מכנים "רוק"....עוד לפני שהלבנבנים הבריטים אימצו לעצמם את ה"לכלוך" הזה...(ככה אבא שלי כינה את "המון אהבה" בזמנו...)ושלא תיתעה בטעמי - לדעתי הבלוז הבריטי עולה על זה האמריקאי....אבל זו הכללה גסה ומאד לא מחייבת. כמה אני שמח להוכח שהאהבה לקפה קשורה לאוזניים מוזיקליות.........

mr dish

New member
רק כדי להבהיר כמה נקודות...........

א. אם תפתח את כרטיסי האישי, תמצא עד כמה אני קרוב לעניין המוסיקלי שווטרס כה טוב בו...הן מבחינת גילי והן ממחינת היותי גיטריסט....ב. במופע האיחוד שלו עם דויד גילמור הייתי אחוז דמעות התרגשות והנאה עילאית מהחויה הכה-נדירה....למרות שאת שניהם הייתי מושיב איזה שנתיים כדי ללמוד את ההסטוריה האנושית מחדש....ג.באשר להשוואה לנאצים - זה היה כלול בתמליל ששרה אותה כוסית קוטפת הקפה...לא בדברי קישור של ווטרס, למרות שגם את דעתו (הוא לא היחיד, אמנם...) על הגדר אני לא ממש קונה אחרי האינטיפדה האחרונה.ד. כמובן שאני לא ממש סופר אותם כך - אבל נידמה לי שזה גם המספר של מצביעי מר"ץ-יחד בבחירות האחרונות, לא???

כן ראיתי את הגיבסון,די ותיקה.

למה להכניס את מרץ לעניין? למה לא ניתן לנהל ויכוח עניני?, איפה הם קשורים לעניין?,אתה עדיין לא הסברת היכן השוו את הצבא או אותנו לנאצים,או אולי לא הבנת את מה שנאמר בשיר,אני מוכן לנדב לך את הטקסט. זה המשפט האחרון שלי בנושא,כי אתה נכנס להתרגשות יתר,

mr dish

New member
חחחחחחח לא - אני בסדר.........

העניין של מר"צ סתם הועלה כקוריוז....באשר ללס פול - 1968......ובאשר להשוואה? כשבמשפט אחד משרבבים הרג יהודים בידי גרמנים והרג ערבים בידי יהודים, גם אם העובדה היבשה די נכונה, היא מתעלמת מהתהום האידאולוגי הפעור בין המקרים, וזה מרשעות, לא מידע או הומניות גרידא.

evgi ram

New member
בכל הקשור לישראל

רב אומות העולם סובלות מ: בורות, צביעות, שעמום המביא אותם לדחוף את האף בעניינים לא להם, הבדיחה היא שכמעט לכולם יש הסטוריה של כיבוש, דיכוי, שוד אדמות ואוצרות טבע. מוזיקה אומנים סלחנות? שום כלום, בבושת פנים הייתי מטיס אותו ושום atom heart mother לא היתה עומדת לזכותו. בכלל כל האומנים הנואמים והמטיפים האלה, מה הבעיה לשמוע רק ג'אז?

knappertsbusch

New member
אין לך מושג איזה תענוג אתה מפספס

(קח את ההערה בקלות, על כוס קטנה של קפה משובח)

למעלה