מי נותן למי זכות קדימה?!

מי נותן למי זכות קדימה?!

בעירנו יש צומת לא גדולה (מצ"ב תרשים כללי). כביש 1 הוא חד סטרי לכיוון שמצויין, היוצא מכביש 2 לצומת צריך לעצור (יש תמרור עצור). הבעיה היא שלכבישים 3 ו- 4 אין אף תמרור לפני הצומת. לא עצור ולא תן-זכות-קדימה. קרה לא אחת שהגעתי מכביש 4 כשבדיוק הגיע רכב מכביש 3. הוא המשיך במהירות הרגילה (ישר, שמאלה או ימינה) ואני עצרתי - כי אני מכירה את הבעייתיות שבצומת (למרות שגם לי אין תמרור עצור או תן זכות). השאלה היא מה אומר החוק? מי צריך לתת למי זכות קדימה? הנוסע בכביש 3 או בכביש 4? ולמה בכלל אין שם תמרור כלשהו? סתם טעות או שיש בזה הגיון כלשהו?

only god

New member
לא צירפת את התרשים!

אבל החוק כבר פתר את העניין ע"י תקנה פשוטה. תן זכות קדימה לרכב הבא מימין. כלל זה תקף כל עוד אין תמרור המורה אחרת. לכן גם בלי לראות את תרשים ברור מי אמור לתת זכות קדימה. -חשוב חשוב חשוב!!! זכות קדימה מקבלים ולא לוקחים! זה שרכב לא נתן זכות קדימה לא פותר את הנהג שלקח את זכות הקימה מאחריות.

אופס! הנה התרשים

ולגבי לתת זכות לרכב הבא מימין - זה קצת מוזר כשנוסעים בפועל. כי לפעמים רכב ממשיך ישר לתוך הצומת מכביש 4 לכביש 1, בעוד שזה שבא מכביש 3 רוצה לפנות שמאלה - אז על הכביש זה נראה שסביר שהרכב שנוסע ישר פשוט ימשיך ישר.... בכל אופן, הייתי עדה ללא מעט כמעט-תאונות בצומת הזו. פשוט שני הנהגים ממשיכים בלי להאט ובלי לעצור. למה לדעתכם לא שמו תמרור "תן זכות קדימה" גם לכביש 4?

only god

New member
יש חובה על הרכב שבא מכביש 4

לתת זכות קדימה עפ"י הכלל "תן זכות קדימה לרכב הבא מימין"! אין טיעון כזה "נראה שסביר שהרכב שנוסע ישר פשוט ימשיך ישר...." לא קיים. במקרה של תאונה האחריות חלה על שני הרכבים (מכביש 3 ומכביש 4) אך רוב האחריות תיפול על הרכב שבא מכביש 4.

יש לך מושג

למה לא הציבו תמרור "תן זכות קדימה" לכביש 4? (עד כמה שידוע לי התמרור אומר "תן זכות קדימה לרכב הבא מימין"). מה ההגיון להשאיר את המצב כמו שהוא?

only god

New member
לא ממש נכון.

תמרור "תן זכות קימה" אומר תן זכות קדימה לרכב בדרך שלפניך - כל רכב. מימין - משמאל - ממול - מלמעלה (אם יש
) קבע מי שקבע שאין צורך שם בתמרור. צכיוון שלכביש 2 יש תמרור. מכביש 1 לא נכנסים לצומת אלא רק יוצאים. נשאר לקבוע עדיפות רק בין כביש 3 ל4 ומכיוון שחוק "תן זכות קימה לרכב הבא מימין" תקף כאן אין צורך בתמרור נוסף.

אבל....

אם יש את אותה צומת ונניח שיש תמרור "תן זכות" לכביש 4. בכל מקרה נתינת זכות הקדימה היא לרכב שבא מימין - כי לרכב שבא מכביש 2 יש עצור, אז בכל מקרה תהיה קדימות לרכב שבכביש 4 על זה שבכביש 2, לא?

only god

New member
טעות קטנה. "עצור" זה לא "תן זכות קדימה"

אלא "עצור ותן זכות קדימה". קבע מי שתכנן את הצומת שהנהג שבא מכביש 2 חייב לעצור את רכבו ואז לתת זכות קדימה לכל הרכבים בצומת. ז"א שלפי הציור שלך - כביש 3 נוסע "חופשי" כביש 4 תלוי במצב בכביש 3 וכביש 2 לא תלוי באף אחד אלא חייב חעצור ואז לבדוק את את כל הכבישים ולתת זכות קדימה.

בדיוק

אז אני עדיין לא מבינה למה לא שמו תמרור "תן זכות קדימה" לכביש 4. וכך הכל היה ברור לכל הנהגים, גם כאלו שלא מכירים את הצומת הזו (וחושבים שאם אין להם תמרור זה אומר שהם יכולים להמשיך לנסוע, כי בטח לשאר יש תמרור).

only god

New member
אין דבר כזה לא מכירים את הצומת

יש לא מכירים את חוקי התנועה!! והם - שלא יהיו על הכביש

be_roo

New member
כי הניחו שמי שלמד לנהוג זוכר את החוקים

ולא צריך לבלבל אותו עם תמרורים מיותרים כאשר החוקים מגדירים בצורה ברורה למי יש זכות קדימה.

be_roo

New member
תסלחי לי, אבל אני מקווה לא לפגוש אותך על

הכביש. נהגת שלא יודעת חוקים בסיסיים של מתן זכות קדימה בצומת, וכאשר היא רוצה להסיע את ילדיה, מה שחשוב לה זה האם מותר על פי החוק לקשור שני ילדים באותה חגורה, השאלה האם זה בטיחותי פחות חשובה כנראה.

תסלח לי, אבל אני מקווה לא לפגוש אותך גם סתם

ככה שחיי היומ-יום. את/ה ממש נחמד/ה!

למעלה