nothing but the truth
Well-known member
אם וכאשר ישראל תשיג את מטרות המלחמה, בהחלט ניתן יהיה לדבר על נצחון. זה יקרה במצב כזה, גם ללא כתב כניעה מפורש ו/או היעלמות ארגון החמאס מעל פני אדמה (לא אחת ממטרות המלחמה כזכור), על אף שזה עבד יפה בתום מלחה"ע השניה. למעשה אצלנו זה בדיוק הפוך, מאחר ובניגוד לגרמנים ולעידן בו גם בזמן מלחמה מילה הייתה מילה והיו כללי משחק, החמאס הוא ארגון שמשקר ברגע שהוא מתבטא ולא ניתן לסמוך על אף מילה או הסכם שהוא חתום עליו, דווקא התעקשות על הסכם כניעה מצידו לא יהיה שווה את הנייר עליו חתם. מול זאת, השגת מטרות המלחמה כפי שהוגדרו על-ידי ישראל בתחילתה, ככל שנשכיל להשיג מטרות אלו (ותקוותי שלאחר החלפת הפיקוד הבכיר זה סוף סוף יוכל להתחיל לקרות בקרוב), בהחלט ניתן יהיה לדבר על נצחון במלחמה הזאת, נצחון שלנו.
כל עוד לא השגנו את מטרות המלחמה, אכן לא ניצחנו אותה כמובן וזה המצב הנוכחי, אולם זה לא בהכרח הופך אותנו למפסידיה ואת הצד השני למנצחיה. זה בס"ה אומר בדיוק את מה שזה אומר, שהמערכה טרם הוכרעה.
ראשית לי זכור היטב שנתניהו הצהיר על מיטוט חמאס כמטרת מלחמה.
שנית, כפי שציינתי בתגובה שלי - גרמניה הנאצית לא רק נכנעה, אלא חדלה מלהתקיים, בדיוק כפי שהאימפריה היפנית חדלה מלהתקיים.
זהו ניצחון, ואף אחד לא מערער עליו.
כניעה אינה רק חתימה על מסמך - אלא קבלת התנאים שהצד השני מכתיב.
כאשר חמאס , ארגון שמטרתו המוצהרת היא השמדת מדינת ישראל, עדיין קיים, שולט , מחזיק בארסנל נשק , ולא מסתיר שימשיך לנסות להשמידנו. ניצחון אין כאן, ואף מכבסת מלים לא תעזור.
בשום מקום לא כתבתי שהפסדנו. לו היינו מפסידים יש סיכוי שלא היו יכולים לכתוב עכשיו את התגובות, כי הפסד של מדינת ישראל לחאמס אומר שהם כבשו אותנו וטבחו בנו. מה לעשות שלא הכל דיכוטומי וזה הפסד או ניצחון. לפעמים זה לא זה ולא זה - בדיוק כמו כל הסבבים שלנו מול חמאס.