מי נשאר נוכח כשאני איננני אני?

לא בטוחה למה התכוונת בשאלה...

אבל הזכרת לי משהו שאני מתרגלת כל היום וזה - להיות נוכחת. בינתיים יש הצלחה גדולה! אז הנה אני משתפת.

אולי

אין מי שיהיה נוכח, אם את, או כל אחד אחר, אינו נוכח. ומה שנשאר זה מערכות אוטומטיות, שמתחזקות את המערכת שלנו, עד שנחזור וננכח בה.

מחדדת |עפרון|

ניקח אותי, למשל. כי אין לי פה אף אחד אחר. עכשיו אני עוצמת עיניים, ומבטלת את עצמי. נניח, כן, זה משהו שלוקח חיים שלמים לעשות. אבל נגיד שהצלחתי. נשאר פה גוף? נשארים תהליכים אוטומטיים של נשימות, נשארים תהליכים אוטומטיים של ויסות חום, הורמונים, דופק. נגיד שהצלחתי למצוא את כל ההרגלים שלי ולהכחיד אותם. נניח שהצלחתי להוציא את ה"אני" מתוך המערכת שלי. חוץ מלחץ הדם שלי, נשאר עוד משהו שנוכח פה, במציאות הזו? האם המציאות הזו תמשיך להיות כה"אני" כבר לא יהיה קיים, או שהיא בהכרח השלכה של ה"אני" על איזה שהוא משהו? נסה רגע, עצום עיניים. דמיין. תגיד לי מה אתה מוצא..בבקשה. תודה על תשומת לבך אחת בדרך

chooselife

New member
עוד דבר

מתוך הגדרת השאלה והפעולה שלך- הרי שהיא לא יכולה להתקיים- לעולם לא תוכלי לחוות את ביטול עצמך, או לנסות לשער אותו, הדימיון שלך עצמו צבוע בצבעי ההכרה שמודעת, והלא מודעת, שתיהן יחד, לא משנה כמה תנקי ותזככי את התמונה, ישארו שם לנצח בתור הד לקיום שלך. ברגע שניקית את עצמך- מי זה שהצליח? כל עוד מישהו ניקה- הרי שהוא לא עזב

נ ו ל י ה

New member
יש שיר כזה.........

אומרים כי אני אינני אני, אז מי אני בכלל. זה מתוך הסרט 'שתי קונילמל' עם השחקן 'מייק בורשטיין'. מה שמפליא אותי, וחבל שאני לא זוכר את המילים של השיר, שהשיר הזה מתאר בדיוק את דבריו של דון חואן על מצבו של הלוחם.

ornasgarden

New member
../images/Emo79.gifהי../images/Emo92.gif

"אומרים שאני איננני אני על כן אני נבהל כי אם אני איננני אני אז מי אני בכלל...?"

נ ו ל י ה

New member
מהשאלה שלך יוצא ש..

שה'אני' צריך להיות קודם באיזה מקום שהוא. תגדירי מקום, זמן, או נקודת ציון, על מנת שנוכל לפתור את החידה שלך.

לדעתי,

זה לא תחום ששייך "לדעת" בו. את כרגע מנסה להבין באמצעות המיינד דבר שהוא מעבר למיינד, וזה בלתי אפשרי. זה כמו לכתוב במילים מהו טבעו של האני. אפשר לכתוב מהו לא, אבל אי אפשר לומר מהו. אפשר לומר, שהאני, טבעו הוא, שהוא אינו חסר נוכחות.

נ ו ל י ה

New member
השאלה שלך מזכירה לי שאלה אחרת

כשהייתי ילד, נהגתי לשאול את החברים שלי שאלה. כ\קוט אותי וצבוט אותי הלכו לים כ\קוט אותי טבע, מי נשאר?

Lora d

New member
אני רואה שאתם טובים בשאלות

נשאלה שאלה ובמקום לנסות ולמצוא תשובה כל אחד פה שואל במקום לענות, חושב במקום לנסות לדעת, מתחכם במקום לתת הסבר תרימו עיניים מהמקלדת מקווה שלא נפגעתם, אבל לוחמים לא נפגעים, לפחות לא כאלו שמיישמים מעבר לשליטה באיזה פיסקה ובאיזה ספר כתוב מה שדון חואן אמר.... לי אגב יש תשובה מאוד ברורה, כזו שאני יכולה להגיד במילים ולרשום, אבל אם יהיה פה שינוי בתגובות אולי אני ירשום, בינתיים זה לא נעים לי לענות

יש תשובות?

זו לא בהכרח שאלה שיש עליה תשובה. גם לא נראה לי שיש רק תשובה אחת נכונה. בכולופן אני אשמח לשמוע את התשובה שלך. תודה על תשומת לבך אחת בדרך

למעלה