מי נשאר נוכח כשאני איננני אני?

לא יודעת (זו גם תשובה)

אולי המציאות הכללית אולי אין מילה שמתארת את זה מפני שזה בתחום פחות מילולי בקיצור לא יודעת אבל מוכנה לשמוע מה עלה במוחך הקודח :)

נלאם

New member
אני אני אני !!!

מה זה האני הזה? נשמה אנדבדואלית עטויה במיסוך של מחשבות, רגשות, הסטוריה והמון דעתנות עצמית שקרית. נוכחות האני הרגיל היא כוזבת כשנוטשים אותה, נוצר רווח או וואקום שרק בו ניתן לחוות את הניצוץ האין סופי הוא תמיד נוכח שם

תעזבו את ה"אני". אין "אני".

אבל מישהו נשאר נוכח. משהו נשאר נוכח. אפשר להרגיש אותו בגוף. גם הגוף נשאר נוכח. מה הוא זה שנשאר? ניצוץ אלוהי זו התחלה טובה. אבל גם זה שם של משהו שאנחנו לא יודעים מהו. מה הוא זה שנשאר? תודה על תשומת לבכם (אלו שטרחו לשים אותה) אחת בדרך

ita101

New member
לא ממש הבנתי

את השאלה. לפי היהדות יש חמישה דרגות לנשמה - נפש, רוח, נשמה, חיה ויחידה (אם אני לא טועה). כשהנפש היא הכי נמוכה והרוח יותר גבוהה וכן הלאה. בשינה למשל הנפש בלבד נשארת בגוף האדם להחיות אותו. היא דואגת לצרכיו הגופניים בלבד לפי מה שהבנתי וכל שאר חלקי הרוחניות שבאדם מתחברים לאינסוף שזה האלוקים. לקריאה נוספת: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%A9%D7%9E%D7%94

איתמר, יקירי, עזוב מילים עכשיו.

למה למה לחפש תשובה במילים? יש לכם גוף, ויש אתכם. תעצמו עיניים, תדמיינו שאתם לא שם. שאין "אני" בתוך הגוף שלכם. אז מי הוא זה שנוכח? כן, זה דורש תשומת לב. אחת בדרך

ita101

New member
אה אז עכשיו יותר מובנת השאלה

בכל אופן תשובתי תוכל להתבצע רק במילים, סורי... אז קבלי מגוון תשובות: מי שנוכח יהיה אני אחר אף אחד לא יהיה נוכח לא יכול להיות מצב כזה מי שנוכח יהיה ישות אחרת (אמאלה!) מה שנתתי לך זה מצב שהוא כמו מוות, לפחות דומה. והוא קשור להתנתקות מן הגוף לפחות לפי דיעות מסויימות. מה שקורה ממש אני לא יודע. אם את מדברת על מצב דמיוני או שאת מניחה שיש כאלה שחוו את זה אינני יודע. עדיין השאלה לא לגמרי מובנת. מה ההקשר שלה? את מדברת על חוויות של לוחמים שיצאו מגופם (אולי גם את) או על מצב דמיוני?

איתמר, נשמה, כפרות, עזוב מילים...

אתה מנסה לנחש תשובה? עזוב את המילים. עצום עיניים. דמיין. כן, מותר לדמיין. גם דמיונות זה אמיתי. לא הכל בחיים זה מיינד. דמיין. תרגיש. תחזור עם תשובה. שים לב! אחת בדרך

chooselife

New member
הממממ

השאלה שלך מזכירה לי שאלה של זן- "מי אני?" "מיהו השואל?" אני לא יודע מה מטרת החידה שלך, הדרך שאני רואה את האני מורכבת משלוש רמות, ומבוססת מעט על מידע מספרים על ה "איחוד" , חומר של אוולין אנדרהיל וכדומה - כל מה שקשור לפרדוקס האיחוד של הניגודים: שלושה רבדים של אני: הגוף, האני היום יומי המיינד- האני הרוחני מנטלי, הנקי לחלוטין - זה שאנו חווים כביכול בעת הארה. השלישי- האני שהוא למעשה הפרדוקס, ההכרחי מתוך היותו בלתי אפשרי, שהוא למעשה תולדה של אחוד וקונפליקט בו זמני של הקיום של השניים האחרים. לכן לבטל כל אחד מהם בדרך לאיזה אור או שיחרור, למעשה מונע ממך להתקרב לרציונל האמיתי של דברים.

chooselife

New member
לאיזה עניין?

יש סכנה מאוד גדולה בדרך שבה אנו מבצעים הזרה לאחד ממרכיבי הקיום שלנו. דתות ודוגמות שונות, כמו גם כותבים רבים ושונים מתייחסים לתהליך של איון האני כדרך מהשגת חיברות לאגו העליון, האני הגבוה שלנו. הדרך הזו- היא מוגבלת- עיוורת מאור. יש בה חור קטן- אבל עמוק עד לקץ שלה. האדם הוא מכלול- פרדוקס. הקיום שלו מורכב שמשלושה שהם אחד- האחד הוא הגוף, עם כל התאוות שלו, הרוע וההשתוקקות שלו. כמו גם החום שלו, החיבה שלו, - אבל לא ננתח אותו אלא נגדיר כגוף. השני הוא האני הנקי - זה שאנו פוגשים בהארה, מעיין אגו נקי וחסר תלות, מיינד מזוכך- רצון ותודעה. ויש עוד אחד. ישנו עוד אני אחד והוא, הוא האני האמיתי שלנו. אותו אני הוא למעשה השלישי, הפרדוקס, הוא נולד מהאיחוד בין שני אלו- יותר נכון להגיד מהקונפליקט בינהם, ומורכב מאיחוד של ניגודים טוטאלים. את האיחוד הזה לא תחושי בהארה נניח- מאחר והגוף נעלם בה- ומכאן גם הפרדוקס של לדעת הכל כשאת עדיין בפנים.לנתק את הגוף מההויה שלנו הוא לא לפתור את המשוואה- היא למעשה פשוט להפוך אותה למשהו שנוח לנו איתו. כשאת שואלת- "אני לא שם" - מי את חושבת ששואל? אנו לא יכולים באמת לנתק את עצמנו באופן זה, למעשה אפילו הבנה רציונלית טהורה היא משהו שכבני אדם לא ניתן להגיע אליו (רציונל לא במובן המוכר היום של אנליזה אלא שילוב של אינטואיציה ואנליזה יחידו) פשוט משום ששתי מודולות החשיבה האלו לא יכולות לשבת אחת עם השניה.זרם חילופין כן- חשיבה טהורה לא. ברגע שאת מנסה להגדיר עולם ללא את- מי את חושבת שמגדיר אותו? התודעה שלנוף הקיום שלנו, לנצח יצבעו את הראיה שלנו- לא משנה כמה נזכך אותה. גם שנים של תירגול ויפאסנה(לדעתי האישית שיטת הראיה הנקיה ביותר) לא מנתקים אותך ממי שאתה, אלא באים לחזק את הקשר דרך הכרה מעמיקה של איך אתה רואה- והכרה באתה כמשקיף. זה מין טרנד כזה, לרצות לנתק את עצמנו מעצמנו על מנת לזכות בראיה טובה יותר- אלא שזו בלתי אפשרית. ניתן לשפר את ההיקף שלה, ניתן להביט מרחוק,- אבל תמיד את תהיי המתבוננת. מהדמיון שלך אל עולם המציאות- תמיד יש את הצופה. ואותו הרי לא תוכלי להסיר.

chooselife

New member
המממ

מה שבאמת שכחתי לציין זה - שלמעשה מדובר במשהו חיובי- מהקונפליקט הבלתי נגמר משתמעת צמיחה והתקדמות תמידית- אנחנו תמיד צומחים ומשתפרים,תמיד דינמיים. לדעתי - בגלל שאנחנו אנושיים ולא מושלמים.שלמות איפה שהוא מקבילה לסטגנציה.ל יש משפט ששמעתי שאומר שאלוהים לא עושה את כל העבודה בשבילנו כדי לא לקחת מאיתנו את חלקנו בהנאה ובתהילה של ההישג

נ ו ל י ה

New member
מי שישאר, זה האני האמיתי שלך...

זה שישב לו בצד בשקט כל זמן שהאני הראשון היה קיים, ועכשיו הוא מתעורר לחיים, זה יקח לו קצת זמן להתרגל למצב החדש, אבל בסוף הוא יתגבר על זה.

מתוך התנסות במצב קיצוני שבו

אני לא נכחתי אלא היתה השתלטות מוחלטת של משהו אחר, אני יכולה לספר על ה"משהו" הזה: הוא היה התגלמות הפחדים העמוקים שלי, כאלה שאני נשאתי בקרבי מהיותי עולה בימים. הוא היה ביטוי מוחשי של מחשבות שליליות, שהותיקות ביניהן כבר הפכו לשכבה קשיחה של מציאות. הוא היה "הצד האחר" כמו מפלצת רעה, מלאת זעם ושנאה על שום כל הכאב שנשאתי עמי. הוא היה ביקורת קשה. הוא היה מחריד. הוא היה עשוי מפרשנות שכלית ורגשית לא מודעים שהתקבעו בתוכי מוהפכו להיות "תפיסת המציאות שלי" כשהם מרישים כמו מה שאנו קוראים לו פחד, חרדה. הוא היה לא ער. הוא היה אוטומטי, לא יכולתי לשלוט בזה. במסגרת החוויה הזו, היו כמה רגעים כ"כ קיצוניים שה"אני" המדובר כלומר אני פשוט הסתכלתי המומה על מה שקורה. אלה היו הבזקים של נוכחות,בהם התעוררתי לתוך המראות הקשים, ראיתי לרגע קט שקורה משהו אחר, שמשהו השתלט עלי וזה לא אני. באותה התנסות קיצונית, שחררתי , ועד מהרה קלטתי כמה עוצמה היה לה וכמה אנרגיה השקעתי בשביל לתחזק אותה. בזכות זה ששיחררתי אותה, זכיתי בעוצמה ובאנרגיה ששימשו בעבר לתחזוקה. WOW איזה משחרר זה לספר על זה. תודה, אורן

רשף כשף

New member
ראיתי שהנוכחות שהרגשת

היא שארית של נוכחות שלך שלא נעלמה לגמריי. כלומר- לדעתי כן היית נוכחת, והצלחת להביט למקומות עמוקים יותר של עצמך. ייתכן שעצם ההכרה באזורים אלו עזרה להעצים את מי שהינך כיום.

ה"אני" והנוכחות ה"אחרת"

ברור לי שהיום, גם כשאני עושה עבודה רצינית (עליק) בשביל להוציא את "עצמי" מהמשוואה, עדיין נשארות שאריות. אבל אני יכולה לנסות להרגיש ולדמיין איך זה. כן. הדמיון שלי היום צבוע בצבעי ה"אני" שלי וכך גם אני מתייחסת ל"תשובות" שאני מקבלת. אבל אני מרגישה (פיסית, בגוף) שכשאני מסלקת את הנוכחות של ה"אני", של הפרסונה שלמדתי להיות, נשאר שם משהו אחר, אולי חדש ואולי לא, משהו לא אישי, שלא קשור אלי אבל כן מתבטא בי. ואני מרגישה(=חושבת) שגם אם אני אשאל אותו מליון פעמים "מי הוא זה שנוכח" - אני לא אקבל תשובה, כי ה"זה שנוכח" הוא לא אישי, לא אישיות. אין לו שם. הוא פשוט נוכחות. אניווי, זו התשובה שלי. תודה לכל מי שטרח וחיפש לעצמו תשובה. תודה גם לכל מי שהטריח את עצמו לחפש עבורי תשובה. תודה על תשומת לבכם אחת בדרך

chooselife

New member
../images/Emo13.gif

את יודעת למה הוא לא יענה לך? כי זאת את. את שואלת את עצמך. כמו שכתבתי לך קודם- את לא יכולה לנקות את הפרסונה כמו שלא נוכל לנקות את הגוף, הכל מאוחד בהכל, ועם זאת מופרד - האדם הוא למעשה מעין איחוד פרדקוסלי של ניגודים- זה גם מה שמבנה אותו ומקדם אותו. דרך אותו קיום מנוגד אנחנו גדלים ומתקדמים

רשף כשף

New member
לדעתי

אין נוכחות. אם וכאשר תשיגי זאת לא יהיה שם כלום, אף אחד. יהיה מקומה האחרון הידוע של "אחת בדרך לשעבר".

תשובה

אני מניח משמעות מסויימת (מאוד!) מאחורי "נוכח" ו"אני" ומשיב: אכן, זוהי שאלת השאלות. בערך כמו "להיות או להיות"... והתשובה עליה? אם השאלה תימשך מספיק זמן ולא תהפוך למחשבה יבשה, התשובה תדפוק על דלת הקסמים שאולי תיפתח. אומץ הלב הנדרש הינו עצום, מפני שלגלות שלא הייתי, באמת לגלות זאת, זה דבר קשה מאוד, מאחר והוא חסום בפנינו.

למעלה