מי פה הוציא אי פעם ויזה לארה"ב ?

חןשסק

New member
ההורים שלי רוצים להוציא ויזה לארה"ב...

אבל אני לא יודעת אם הם התחילו בתהלכים..

NoWords

New member
הממ אני לא יודעת לפרטים מה התהליך

אבל יש הרבה ניירת שצריך למלא, ואז קובעים לך תאריך. אתה צריך להגיע לשגרירות האמריקאית בתל אביב ואחרי תור קצת ארוך אתה עובר ראיון אישי באנגלית שבו שואלים אותך כמה שאלות כמו מה הכוונות שלך לטיסה לארה"ב וכאלה. אני חושבת שאחרי חודש או משהו שולחים לך את זה בדואר ו... זהו.

NoWords

New member
אגב,

את הטפסים למלא אני חושבת שיש באתר של השגרירות... תבדוק אם אתה מעוניין.

תודה..

אם אפשר יותר פירוט יהיה יותר טוב.. את זה גמאני יודע :) הניירת זה שני טפסים שאפשר להוריד מהאתר של השגרירות של ארה"ב.. צריך לשלם אגרה שעולה בערך 500 שקל בבנק הדואר, לקבוע ראיון בשגרירות להתכונן אליו ולבלבל להם את השכל.. לבוא עם בטחון עצמי ולהוכיח להם שאין לי סיבה לא לחזור לארץ בתום תקופת הביקור.. הם מפחדים בעיקר שאנשים ישתקעו בארה"ב ולכן הם לא מאשרים ויזות. זה הכל.....

slayer5

New member
אני הוצאתי

בגדול, תתכונן להליך משפיל ומייגע. אתה הולך לעבור מחדר לחדר, ובכל חדר תתפלא לראות שמימדי ההשפלה הולכים וגדלים. הרגשתי אשכרה כמו צאן. כמו עדר של כבשים... אם אתה עובד, תביא איתך תלושי משכורת שיוכיחו את זה. אם לא, תמצא עבודה. לאנשים עם מסגרת ומקום לחזור אליו לא עושים בעיות. לא תמיד יבקשו ממך להציג טפסים. אני הבאתי איתי את האישור לימודים שלי (של האוניברסיטה) ואפילו לא ביקשו ממני אותו. שאלו אותי מה אני עושה בחיים, לכמה זמן אני מתכננת לטוס וזהו. והויזה מגיעה בדואר רשום תוך שבוע בערך (אה, תביא איתך כסף לשם כדי שתוכל לשלם את עלות המשלוח...) אם יש לך עוד שאלות- אתה מוזמן לשאול... בהצלחה!

תודה.. ועוד כמה שאלות..

אני חייל וכולם אומרים שלחיילים יותר קל להוציא.... להגיד להם שאני מתכוון לטוס עכשיו.. מה סיבת הטיסה .....? איזה סיבה הכי טוב להמציא ? ואני אביא תלושי משכורת של צה"ל .... אין לי בעיה עם שיטת הצאן, משפיל ומייגע... אתה מגזים. בשואה בטח לא היית.. שם זה היה משפיל ומייגע עד כדי אובדן צלם אנוש. פחות מזה.. זה לא משפיל ולא מייגע.. מה הם עושים? הם נותנים לך לעמוד 24 שעות על הרגליים.. אתה לא יכול לשתות ולאכול ? אתה לא יכול לשבת מדי פעם לנוח ? הם מפשיטים אותך ? מכים אותך ? מקללים ?

NoWords

New member
אתה זה שמגזים פה עם הכל.

יש באמת מעין תחושה כזאת של "עדר". הרבה בדיקות בטחוניות. צריך להוריד נעליים באיזה שלב
.

נהלים שהוספו לאחר 11 בספטמבר..

ובצדק. מאיפה להם שאין לך חומר נפץ בנעליים ? במדינה רחבה כמו ארה"ב, הן מבחינת אוכלוסיה ושטח, והן מבחינת כלכלה ואפשרויות וצבא. מדינה כזאת זקוקה להגנה הכי גדולה שיש, ולהפרת כל זכות שיש לפרט.. 'נמלטים' ראית ? :p

NoWords

New member
ראיתי, וזה פסדר

אני מבינה את העיקרון שעומד מאחורי כל זה. סתם משעשע אותי :)

slayer5

New member
אוקי...

אני התכוונתי ל"משפיל" במובנים של חברה דמוקרטית-מערבית. אין ספק שהם צריכים לעשות בדיקות בטחוניות. אבל הם בהחלט יכולים להשתפר עוד הרבה בצורת הקבלה של הלקוחות. זה מתחיל מזה שעמדנו חצי שעה בחוץ (ברחוב!) רק כדי שיכניסו אותנו לתוך הבניין. אחר כך עוברים לחדר המתנה ריק, מחכים עוד ונכנסים בקבוצות לחדר הבא. בחדר הבא עושים לך בדיקה ביטחונית נוספת- שיקוף, הורדת נעליים, הפקדת פלאפונים/חפצים חדים/מכשירי חשמל/אוזניות וכו', מי שיש לו בקבוק שתייה צריך להראות להם שהוא שותה ממנו. בהמשך אתה עובר לחדר (ריק) נוסף, ושם מחכה עד שיכניסו אותך (בקבוצות) לחדר הבא, לצורך העניין- "חדר הגאולה". זה החדר הגדול, שבו תבלה את השעתיים הקרובות. לאט לאט מתקדמים בתור עד שמגיעים לדלפקים, ששם עוברים שלושה שלבים (כולל לקיחת טביעות אצבע...) אחר כך ממשיכים לדואר והולכים הבייתה (אגב, השגרירות נמצאת ממש ליד הים, אם בא לך לבלות קצת אחרי...) אז לא, לא קיללו אותי וגם לא היכו. הפשיטו אותי רק חלקית (חח.. נו, נעליים זה גם בגדים). אבל משום מה לכל אורך הדרך לי ולאנשים סביבי הייתה תחושה ממש רעה. כמו קבצן שמחזר אחרי הפתחים של עשירי העיר... אגב, לגבי הישיבה שהזכרת- רק בעשר דקות האחרונות יש כיסאות לשבת. רוב הזמן אכן תמצא את עצמך עומד... לגבי הסיבה- גם אם תגיד שאתה סתם הולך לחופשה לדעתי יתנו לך. אחרי המון המון זמן של עמידה פיתחתי לעצמי משחק: לנחש אם הבנאדם שעומד בדלפק יקבל ויזה או לא (הרי שומעים במיקרופון את השיחות של כולם). היו אנשים שהייתי בטוחה שלא יתנו להם. היה אחד שהתחיל לגמגם להם שם, אמר שיש לו משפחה בארה"ב ושהוא מתכנן לנסוע לשם "סתם, נראה" (במילים אחרות: מתכנן להשתקע). והוא קיבל. ממש הייתי בשוק. אז הבנתי שבעצם זאת לא כ"כ בעיה לקבל ויזה. אם תראה שאתה מתכנן לחזור- יתנו לך. אגב, אם בא לך שיכניסו אותך בלי תור כדאי לך לבוא עם אח/אחיין/סבא שלך. כשהם רואים קשישים או ילדים קטנים- הם מסכימים לעקוף בתור (ייאמר לזכותם...) מבחינת היחס רובם היו דווקא סבבה, רק שישנו את השיטה המוזרה הזאת של החדרים...

אז ככה..חברה מערבית עלק.

בירוקרטיה יותר נכון...............זאת החברה המערבית. ולגבי התור מחוץ לבניין.. כאתה בא על הבוקר לדואר, לבנק, לקופ"ח, אתה לא רואה כזה תור מחוץ למבנה כדי להגיע ראשון? אנשים מגיעים חצי שעה- שעה קודם כדי להכנס ראשונים ולהתפנות להמשך הלו"ז של היום.. עבודה סידורים וכו' .. כל הבדיקות הבטחוניות שתיארת מקובלות ולא משפילות או מבזות את האזרח. שמע כל מדינה רשאית ליצור את הבדיקות הדרושות להכנס לשטחה, האינטרס שלך זה להכנס לשטחה ולא ההפך, אז המטרה מקדשת את כל האמצעים.. לא נוח לך, אף אחד לא הכריח אף אחד ללכת לשגרירות ולעבור את התהליך. .. אני יודע שהשגרירות נמצאת בטיילת בת"א.. מול חוף פרישמן.... ויש גם קונסוליה בירושלים למעוניינים. כל אחד והשיטה הדפוקה שלו.. בהמון מקומות בהרבה מוסדות יש שיטות דפוקות הן פיסית והן בירוקרטית.. אם אפשר היה לתקן כל שטות זה היה טוב, אבל אי אפשר להתעסק בזה.. זה מה יש ותודה על הפירוט של תהליך קבלת הויזה בשגרירות.. דרך אגב, באת לשם עם דרכון בתוקף? צריך שיהיה דרכון בתוקף ?

slayer5

New member
קודם כל...

נהניתי מאוד לאורך כמה הודעות להיות גבר, היה לי חדש ומרענן, אבל קצת התחיל להימאס. יו נואו, זה ממש לשנות צורת חשיבה- לחשוב יותר שטחי וכו'. לא מתאים לי. אני מוותרת... (חחח... סתם, שורה תחתונה- אני בת) אממ... חייבים דרכון בתוקף, כי זה הדרכון שהם שמים לך עליו את הויזה. אתה נותן להם את הדרכון והם שולחים לך אותו בחזרה אחרי שבוע כשעל אחד הדפים יש את הויזה. כדאי לך שזה גם יהיה דרכון שהתוקף שלו יהיה לעוד הרבה זמן, כי אני לא יודעת אם אפשר להעביר אחר כך את הויזה לדרכון אחר (אני, בכל מקרה, הוצאתי דרכון חדש לגמרי בשביל זה. התמונה מכיתה ו' ממש לא החמיאה לי ורק חיכיתי להזדמנות להיפטר ממנה...) והכי חשוב- אל תילחץ לגבי ה"סיפור כיסוי" שלך. אין לך ממש מה להתכונן לריאיון. הם לא נותנים ויזה רק כשזה ממש זועק לשמיים שאתה הולך להשתקע שם... תביא ספר טוב או מוזיקה שאתה אוהב לשמוע, כי השעמום הוא הבעיה הכי גדולה שתיתקל בה...

אז ככה..

סורייייייייייייי! לא שמתי לב שאת נקבה :) ואנחנו לא שטחיים .. חס. אני גם לא אגיד שאתן.. זה תלוי בבנאדם .......... ולי יש דרכון נראה לי מאז שאני קטן.. עם תמונה מגיל 5 .. אבל יש שם גם עידכון תמונה מגיל 17 או משו כזה ... קיצררר סבבה תודה .. עכשיו שאלה אחרונה למי שיודע .........! @E#$# הדרכון היה בתוקף עד הגיוס? איך מאריכים את תוקפו בצבא? ולכמה זמן יאריכו לי ?

cobainos

New member
../images/Emo6.gif

מה הקשר לשואה יא חתיכת מגזים (לא שזה חדש)
אין אצלך סולם ערכים? רק 0 ו10? רק שחור ולבן? תהיה לי בריא

cobainos

New member
אין קשר למרמור:)

זה סתם הצחיק אותי שאתה ישר קופץ לדוגמא הכי קיצוני ומוגזמת שאפשר.

אז ישר לענות ולהקליד הודעה..

טיפש אומר מה שהוא יודע ? חכם יודע מה שהוא אומר ? ככה אתה מתנהג .. כל הודעה שלי אתה קופץ ומגיב. תנוח..

NoWords

New member
לא ציינת כמה אתה יודע P:

ביקשת וזה מה שאני זוכרת. בעיקרון הראיון שלי היה ממש קצר, ואני כבר הכנתי את עצמי לתת ספיצ' באנגלית וזה ממש היה שטויות.

למעלה