יניב מובשוביץ תקשיב לי טוב
דבר ראשון, אני לא מחפש להתווכח. אתה רואה אותי מתווכח פה עם כולם? מה לעשות שהדיעות שלך הן הזויות בעיני ואני חייב להביע סלידה ואי הסכמה עם רוב הדברים שאתה כותב. קשה לי להישאר אדיש לנוכח הדברים שאתה כותב ואולי בגלל שאני מכיר אותך אז יותר קשה לי להשלים עם זה. דבר שני, יפה שאתה מחשיב את עצמך ליהודי קראי ומפרש את הדברים איך שנח לך. אם תקרא טוב הלכות ודינים וכל זה בטח תצא למה החליטו עליהן ולמה "אלוהים" כן התכוון לזה אבל אתה עושה מה שנח לך ובצדק..אין לי בעיה עם זה, זה רק מעיד על זה שאתה מאמין אבל לא בודק ולא עושה דברים עד הסוף. עכשיו לעניין החזיר... "וחזיר לא רק שזה בשר מגעיל ודוחה, שמן, מגעיל, ובא מחיה מגעילה, היחידה בטבע אם אינני טועה שהיא חסרת בלוטות זיעה. גועל נפש לאכול בשר זבל רקוב שכזה ........." כל הפיסקה הזאת היא דעתך האישית. אז אני אגיד לך את דעתי: לדעתי זה בשר עסיסי וטעים, לא רקוב ולא מגעיל, שאנשים בארץ ממש הורעלו והוסתו נגדו ע"י הדת ובגלל זה יש להם כזה אנטי בראש והם פוסלים בלי לטעום אפילו. אתה טעמת ולא אהבת, סבבה... אבל תפסיק להציג את דעותיך האישיות כעובדות מוגמרות. אגב, למה צריך לעניין אותי אם יש או אין לחזיר הורדרד והנחמד בלוטות זיעה. הסיבה היחידה שאוסרים על אכילת חזיר ביהדות בתכלס זה כדי להיבדל מהגויים, להיות שונים. למה להגביל את זה עד המינימום האפשרי? עבור אדם חילוני אין שום הבדל בין זה לבין בשר עוף או בשר בקר. מי שלא רוצה שלא יקנה, שיקנה ברשתות הכשרות ויש מספיק כאלו. זה לא שבאו ופתחו מעדניה של מזרע בתוך בני ברק או בתוך שכונה דתית עכשיו. המצב בעניין הזה תקין כפי שהוא (ותודה לארקדי היקר שירד מרעיון טיב-טעם) ממתי אכפת לך מהמוסלמים והמצוות שלהם? אני יכול להגיד לך שלא סתם האיסלאם אוסרת על אלכוהול. מזה ממש אכפת לך, נכון? ואותם אנשים חכמים ובקיאים שכתבו את זה גם כתבו את פסקי ההלכה והדת בנוגע לחילול שבת, בשר עם חלב וכו'...(שגם זה לא כל כך בריא). בקיצור, אתה מפרש את הדברים כדי שיתאימו לך.