מי צופה בשידורים החוזרים

• פותח הנושא qt1
  • פורסם בתאריך

qt1

New member
מי צופה בשידורים החוזרים../images/Emo35.gif

ומה דעתכם על הפרקים עכשיו כשאתם יודעים את הסוף
על המוסיקה
מרגישים אחרת כלפי הדמויות
בואו נדבר על זה, תחילתו של דיון...
של כייף
ועכשיו? כשאנחנו יודעים את הסוף? מה אנחנו חושבים/חשים כלפי הדמויות?? מה אנחנו יודעים אולי שלא ידענו? על אלה... על אלון... על רפי... על יואל... על שירה... על דניאלה... איתן... עדיה ...אגב, האם הדמות היתה מיותרת לדעתכם בסדרה? מירב...אגב, מיותרת? יעל ... אגב, האם הדמות שלה היתה מיותרת לדעתכם בסדרה? האם איזושהי דמות היתה מיותרת לדעתכם בסדרה? אם אתם מגיבים לגבי הדמות הכן/לא מיותרת, תנסו להסביר מה התפקיד שלו/ה תרם לסדרה אם לא קשה לכם, גם אני אשתתף בהמשך בשמחה. נותנת לכם את הבמה
אם יש מישהי/ו שלא ציינתי תציינו חופשי, אני ציינתי רק את אלה שקפצו לי עכשיו, זה לא אומר כלום.

qt1

New member
הפרק הזה תפס גם אותי חזק...

מעניין למה, למה דווקא זה, שוב ושוב, יש בו משהו שגורם לי לרצות לצפות בו שוב ושוב ובכל פעם אני מגלה עוד ועוד דברים, לא שמתי לב למשל לכך שרואים גם בטלויזיה רכבות, כל מיני דברים חדשים בכל פעם , והדמויות הן אחרות עכשיו, עכשיו כשאני יודעת את הסוף... יעל עכשיו חסרת כל חשיבות, היא אפילו די דבילית בעיניי, ויואל, הלב יוצא אליו, ובא כל-כך לחבק אותו. יש לי כל-כך הרבה לכתוב, אבל מרגיש לי שאתם לא כאן

just me2

New member
אני חושב שמה שהיה ליעל

היה די פתאומי וחד, כאילו רצון של התסריטאי להפטר ממנה הכי נקי שאפשר. היא אמרה לו שאחרי הטיול היא תחזור אליו אבל אני אישית לא ידעתי שהיא חזרה עד שרפי בא אליה. בכל מקרה את הפרקים פספסתי(שכחתי בכלל שמשדרים את זה) אני לפחות אצפה בפרקי יום רביעי

תלתלית

New member
לפעמים גם בחיים אנשים משנים

דעתם באופן פתאומי ונעלמים. לדעתי, להגיד שיואל היה סתם עבורה, זה לא יותר ממנגנון הגנה משופשף שהיא משתמשת בו על מנת לא לשים לב עד כמה היא פחדנית. עד כמה היא לא מסוגלת לסיים את נישואיה הלכאורה כושלים עם איש הקבע המסוקס. יתכן והנישואין האלה נוחים לה. ככה היא נשארת לבד תמיד. בדיוק כמו שהיא אוהבת.

qt1

New member
אבל מה היה התפקיד שלה בשבתות?

מה הקשר שלה עם יואל נתן ליואל? במובן החיובי הקשר הזה נתן לו משהו? ניסיתי לשחזר את התקופה של יואל מהרגע שאני 'מכירה' אותו, והוא איך לומר... מצטייר לי כגבר לא מאושר משהו? עם שירה ראינו אותו לא מאושר , עם נועה הוא היה מאושר למעט מאוד זמן ואח"כ מרוסק שזה היה נורא, ועם יעל , קשר מוזר שכזה, כל-כך רצה שיצליח, הוא אפילו באמת ניסה לשתוק במשפט-ממש ממושמע, ולא הבנתי מה הקשר עם יעל נתן לו, אולי תקווה שהוא לא ישאר לבד? אולי יואל שרגיל למסגרת לא רצה להשאר לבד ואפילו חרד מכך, רק בפרק הסיום הוא משלים עם הלבד ואפילו רואה את היתרונות שבלבד, גם אם הלבד זמני? אולי? מה דעתכם? שבת שלום

תלתלית

New member
../images/Emo142.gifענית בעצמך ../images/Emo142.gif

הקשר עם יעל והאהבה שהוא מרגיש שהיא חסרת מעצורים - היתה רק השלב בדרך אל הלבד.יואל ישר מרגיש אהבה, הוא לא עובר את כל התהליך של ההתלבטות. הוא מתאהב במהירות של טיל סקאד. יואל הוא אדם טוטאלי. אפילו הקטע הצמחוני שלו היה מצחיק באופן טוטאלי. ז"א
שכדי להבין באמת
הוא היה חייב להתרסק. ולרסק גם אותנו. אולי כך גם אנחנו נבין. "רכבות לוקחות אותך ואותי למקום רחוק מאיתנו, ואנחנו משלמים את המחיר"..(דני רובס). ומה להבין? שלפעמים החיפוש כל כך מייסר, שעדיף להניח לו מעט. כדי להבין שמיליוני אנשים לבד, ואם כבר לבד עדיף להכין משהו טוב לאכול ולחגוג את זה.יעל היתה קצינת המבחן שלו. הוא עבר את המבחן של הנפש שלו.ואנחנו איתו.

qt1

New member
נפלא../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif../images/Emo51.gif../images/Emo39.gif

כל-כך הגיוני מה שכתבת: קצינת מבחן-מבחן הנפש... ועדיה
... מה היה התפקיד שלה??? אמרו לי שהיא היתה קישוט,זה היה התפקיד של עדיה בחיים של רפי?, הוא היה חייב את הקשר עם עדיה כדי לדעת שהוא אוהב את אלה? למה אני יודעת שלא?, אולי אני טועה, מה אתם חושבים?

טוארג

New member
לדעתי עדיה אכן גרמה לרפי להבין

שהוא לא יכול בלי אלה. הוא חיפש דרך, והתקרב לדת, התקרב לעדיה, והתרחק מאלה. אבל הוא קלט שהוא לא יכול לעבוד על עצמו (ההזיות) והוא אוהב ויאהב תמיד את אלה...

תלתלית

New member
עדיה היא כמו מראה

כל מה שרפי פחד לראות בעצמו כשהיה עם אלה, הוא יכל להיות עם עדיה. היא היתה התיקון שלו. לפגוש את עדיה היה פגישת נצח עם האמת של עצמו.ככה אני מבינה את זה. השם שלה.עדיה. מעבר לזה רפי היה צריך לחוות משהו שהוא לא אלה. משהו אחר. לכאורה טהור יותר.עדיה אהבה את רפי, וגם הוא מאד רצה לאהוב אותה, רק שהנפש שלו אותתה לכיוונים אחרים. עדיה הצילה את רפי מעצמו. לא רק כי היא הביאה לו צ'ק או הזדיינה איתו בימים קרים.אלא כי היא נתנה אופציות בלי לשפוט אותו יותר מידי. היא יודעת מה זה כששופטים טאותך בחברה שלה. היתה בה הרבה חמלה, שבאה לרפי בידיו בזמן, ממש כמו החתול ההוא. בעזרתה הוא הצליח לראות את עצמו מקרוב בלי לפחוד, הוא גילה שלקרוא טשרניחוסבסקי מחדש זה נפלא..הוא התקרב יותר לבת שלו, הוא הבין נשים ממקום אחר. מקום של קדושה. וככה היה מוכן להגיע לאלה..הוי אלה אלה. זכתה באור מן ההפקר. אשכרה.וטוב שכך.

qt1

New member
../images/Emo39.gif...נכון ועוד...

היה שם עוד משהו...היו שם עוד דברים מעבר לדברים היפים והנכונים שאת כותבת תלתלית יקרה
,משהו גם ברפי וגם בעדיה, גם היא השיגה משהו מהקשר עם רפאל. למרות שהקשר ביניהם הסתים כפי שהוא הסתים,עדיין,זה היה קשר מפרה,אבל אני צריכה לחשוב על הקשר הזה או שאתם תמשיכו לעזור...זה כייף...
שוב,

אני חושבת שתלתלית צודקת, לצערנו

הרב, היא היתה שם כדי שרפי יבין שכמה שעדיה נפלאה, מדהימה, וויתרה בשבילו על המון- כל הקשר שלה איתו היה מאוד על הקצה כזה, אפילו להפגש הם בקושי יכלו, אבל היא וויתרה, היא גרמה לו להתקרב ולהבין את דניאלה יותר, למרות הכל,למרות הבן אדם המקסים והמדהים שהיא- רפי הבין- אין כמו אלה בשבילו, והיא האחת, אני חושבת לצערו וגם לצער הצופים (חלק מהם לפחות ;) ) מה עדיה השיגה? אני חושבת שהיא הבינה שאפשר אחרת, ואני אסביר. היא היתה עם חרא של בן אדם במשך 10 שנים, שבגד בה, והבגידה על פיה- היתה בגלל הדת- היא לא כשרה ואפילו הרב אישר לו לגרש אותה. רפי גרם לה להבין, באמצעות הכתבה שעשה בהתחלה, ומאוחר יותר באמצעות השיחות נפש שקיים איתה, שאפשר להאמין באלוהים בצורה אחרת, שהדרך שלה - נלחמת למען הנשים הדתיות היא מוצדקת וטובה, לאט לאט היא נפתחה, אל רפי ואל העולם, אל החופש ואל האמונה החופשיה והלא מגבילה שבה היא גדלה. רפי הראה לה את העולם החיצוני והמואר, וגרם לה להבין שהכל בסדר אצלה, שזה משו שלפני שהיא פגשה אותו היא לא היתה בטוחה בו לחלוטין, הראתה סימנים שכן (האגודה שהקימה) אבל לא הלכה עם זה עד הסוף בגלל הדרך שבה גדלה (לא הסכימה בהתחלה להתראיין, אח"כ לא הסכימה לדברים מסוימים שהוא כתב שיתפרסמו ומאוחר יותר - הלכה עם הכתבה עד הסוף) לדעתי בגלל זה היא התאהבה בו כל כך מהר, ואם היה המשך לסדרה והיו מראים אותה היא היתה מבינה שההתאהבות שלה בו זו התאהבות בחופש. וואו איזה ארוך.. מקווה שהייתי מובנת ושמישו יקרא את זה... :)

תלתלית

New member
צודקת במאה אחוז

התאהבות בחופש. הוא היה השער לעולם החדש בשבילה.

תלתלית

New member
כשאני צופה שוב

אני מרגישה עצב בעיקר. קשה לי להסביר. זה בטח בגלל החגים. לשים את הסדרה הזו בלופ בחג, עושה לי להרגיש...אפילו יותר מוזר ממה שהחג עצמו. יצא לי להתעמק בקטע שיואל מחכה לה ברכבת.מחכה מחכה ומתייסר. ואפילו שידעתי כבר הכול, התייסרתי בשבילו. כנראה שיש בי ייסורים בלתי פתורים... אחרי החגים, יתחדש הכול.אני מקווה.

אני אגיד לך מה תפס אותי במיוחד החג

והשידור החוזר של הפרק "זכרון יעקב". קודם כל הפרק מקסים, ואני ראיתי את זה מחדש, אלון אבוטבול באמת מוכשר, הביום מקסים בעיני. דבר שני יש משו שאני חושבת עליו, ורציתי להעלות את זה האמת בהודעה חדשה, אבל אם כבר פתחת שירשור, מי אני שאתווכח איתך? :) כשיורם חטב "התמהוני" כך קראו לו בתקצירים, שנתן ליעל את היין, דיבר איתה הוא העלה דבר שלפני כמה חודשים כשראיתי אמרתי "וואלה" והיום זה קצת מוזר לי . הוא אמר שאהבה זה הערצה הדדית, והאהבה פסקה כאשר האישה שלו הפסיקה להעריץ אותו, הוא העריץ אותה עד היום האחרון אבל זה לא מספיק לו. אלה (יעל) אמרה "אני מסתפקת באהבה" והוא הסביר לה שזה בעצם מה שאהבה אומרת, שהיא צריכה להעריץ את הגבר שלה ולהפך. מה אתם חושבים על זה? פעם אמרתי "וואלה", היום זה נשמע לי קצת חולני, אם כי יש בזה משו.. מה שכמה חודשים עושים לבן אדם... מה אתם חושבים?

תלתלית

New member
הערצה היא מילה קשה בעיני.

בשבילי לאהוב זה ללמוד כל יום משהו חדש ממי שאיתי.

qt1

New member
מה הפירוש באבן שושן של הערצה?

לא לשכוח שהוא נתן שם נאום יוצא מן הכלל על אהבה והערצה... זה מופיע כאן בדפים הקודמים , מישהי ביקשה את זה כדי להדפיס ולהתעודד, כך שאולי בתוך ה'נאום' כולו, המילה הערצה היתה מתבקשת משהו,לגבי הערצה בקשר ,בלי לדעת מה כתוב באבן שושן בדיוק, אלא מידע בסיסי ביותר ,זה מאוד רומנטי בעיניי, מזכיר לי את יוסי סיאס כזה דווקא ובכלל לא חולני, אלא אם זה חד צדדי,אז זה מאוד חולני וזה לא יהיה קיים אם זה תלוי בי. זה עונה לך שוש? אגב, הדברים שכתבתן לגבי עדיה נראים לי נכונים, לגבי עדיה בקשר עם רפי, אני חושבת כמוכן,נראה לי שעדיה השלימה איזשהו מהלך בחיים שלה בעזרת רפי,כפי שכתבתן, היא הבינה שהיא בסדר ,נראה לי שהקשר איתו היווה בשבילה קרש קפיצה נפלא, למרות... למרות שהקשר שלהם הסתים בעצב. יש קשרים שמסתימים בשמחה? לגבי הפרק שאלון אבוטבול ביים, אני מודה שלדעתי זה אחד הפרקים הכי טובים אם לא הטוב ביותר בשבתות ואגב, יש בו משהו ממגנט וזה מאוד מוזר. תכתבו הרבה, אחרת יסגרו לנו ת'פורום

למעלה