מי צריך מלחמות? מי צריך פיגועים?

דיברגנט חדש

Well-known member
יש לך עוד פנינים?

מחקר חדש של אוניברסיטת פנסילבניה שבארצות הברית דירג את 80 המדינות החזקות בעולם. בניתוח נעשה לפי בדיקת נתוני כלכלה, הגנה ומדינית חוץ.

בין הקריטריונים המשפיעים על הדירוג: כלכלה, הגנה ומדיניות חוץ • בעשירייה הפותחת נמצאות ארה"ב, רוסיה, וערב הסעודית .

היכן לדעתך ממוקמת ישראל בעידן ביבי?

poseidon111

Active member
שאלת את עצמך את השאלה החשובה מי דירג את זה? מה השיקולים

של אלו שדירגו? כנראה שלא אחרת לא היית מתלהב כל כך.
ישראל נמצאת במדד החוזק המוזר הזה ליד "מדינות חזקות ידועות" כמו
אירן, עירק והודו בסקר הזה.
עדיין מתלהב?

poseidon111

Active member
לא יודע כי זה לא מוסבר. זה אומר שזה יכול היה להיות משאל

זה היה יכול להיות סקר שביעות רצון וכדומה.
העובדה שלא שאלת את שאלת מהימנות עורכי הסקר בכדי לבדוק את מידת האובייקטיביות לא מבשרת טובות לגבי רצינותו.
אלא אם כן אתה חושב שאירן ועירק הן בין המדינות המובילו בעולם גם כן.
או, אז זה סקר מהימן...

דיברגנט חדש

Well-known member
מוסבר שזה נערך באוניברסיטת פנסילבניה וזאת כבר השנה השנייה

שישראל במקום הזה, עקפה את סעודיה ודרום קוריאה.
אתה צודק שמיקומה של איראן הוא באמת תמוה ולא מובן, איך היא דורגה במקום ה-13 כאשר שכנתה עירק דורגה במקום ה-19.
ההסבר, נראה לי, בחמש הקטגוריות השונות שנקבעו: הסכמים צבאיים, הסכמים בינלאומיים, השפעה פוליטית, השפעה כלכלית והנהגה ואכן, יש לאיראן השפעה למה שנעשה בעולם, גם כאשר היא שלילית.

חיא2

New member
והכל מתחבר

ממשלות נתניהו הן כישלון אחר כישלון -
בריאות עם סגן שר שדואג רק למגזר שלו
חינוך - עם שר של 5 יח"ל אנגלית, מתמטיקה ואנחנו בשפל בינלאומי
תחבורה - עם ה,בולדוזר" שנהיה שר החוץ
בטחון פנים, משטרה - יש שר רופס ומסורס, מפכ"ל משטרה, רגע.. יש זמן
אז כאן את מקוננת של תאונות הדרכים שמסוכנות לנו מהמלחמות המדומינות והאמיתיות, מסוכנת ממש לחיינו היא ממשלה נוספת של הביבי.

דיברגנט חדש

Well-known member
באמת? טיפולי שיניים חינם לילדים הם רק למגזר שלו?

זה כרגע מה שעולה לי לראש, אך אם תתעקש, אמצא עוד ...

חיא2

New member
אני מתעקש, בהחלט

כי החותנת שלי תקועה במסדרון בגיל 85, וזו אחריות שלו!!!

דיברגנט חדש

Well-known member
הגדלת סל התרופות

ליצמן הצליח להגדיל את התוספת השנתית לסל התרופות מ-300 ל-500 מיליון שקלים.

ליצמן הוא חלאה החלאה שפוגע בנכים ובחולים צרכני תרופת הקנביס

עלמנת להעשיר את כיסיהם של העשירים בכל מקרה.
איש מרושע.
שלא לדבר על החלאה הפדופילית מאוסטרליה שהוא בחר לעזור לה אולי בגלל שהמחשבה עליה ועל התלמידות מעמידה לו את הפקעלך?

דיברגנט חדש

Well-known member
ליצמן לא חלאה, אלא הוא שמרן ולעניות דעתי, הוא מאמין שזה סם

לכן הוא נגד הקנביס.

RossieL

Active member
באמת?

"אנשים גונבים את התרופה ושאת רוב הקנאביס שהם מקבלים הם מעבירים למקומות צדדיים או למשפחה"

בתשובה לפניית ynet, סירב דובר סגן השר ליצמן, להשיב האם ברשותו הוכחות כלשהן לטענות השנויות במחלוקת.

dory38

New member
אבל מישהו צריך להאיר את עיניו

סה"כ ליצמן לא מנהל לבד את המשרד, יש אנשי מקצוע. מתפקידם לייעץ ולהמליץ, אם יש להם יושרה בסיסית כמובן- במקום להתחנף לבוס ולהגיד לו רק מה שהוא רוצה לשמוע. שכנה שלי סובלת שנים מבעיות גב ומעשנת קנאביס רפואי, כי היא לא רוצה להתמכר לכדורים.

הוא בעד הקנביס אבל עשה רפורמה שמייקרת והורגת חולים חלשים

ומעשירה את העשירים במילא שעושים קופה על חשבון החולים.
איש רע ומרושע

dory38

New member
כתבתי בין היתר ע"כ לדיברגנט

הוא משום מה, סבור שמערכת הבריאות בסדר גמור. שידבר עם האחד התורן של שבת בגריאטרית,איפה שאמא שלי מאושפזת. הוא בא בטענות קשות לליצמן, שלדבריו הרס את המערכת לגמרי.

האיש הוא חלאה,אני מתעבת אותו, ממש לא צריך לשכנע אותי

הספיק לי לראות השבוע איך נראה חדר מיון.
הבן שלי החייל נזקק לרופא ואני אישית מעדיפה לשלם למיון את ה700 שקל ולא להשתמש בשירותי ביקור רופא שאליו צריכים חיילים לפנות .....בוא נגיד...לא היה תענוג גדול, רחמנות על הצוות ועל החולים.
אני לא יודעת אם הוא הגדיל את התקציבים לבריאות כמו שנאמר,אבל אם הגדיל....לא יודעת לאן זה הלך.

dory38

New member
בדר"כ לא למקומות הנכונים

ואני מקווה שהבן שלך יתאושש ויהיה בריא, מהר ככל האפשר.

בהחלט לא למקומות הנכונים, מסכימה בהחלט

הבן שלי סבבה תודה רבה

זה היה משהו קטן אבל מי שמכיר את התהליך בביקור רופא מבין שלעיתים עדיף לשלם כסף לחדר מיון ולא להגיע לביקור רופא וזה מכמה טעמים שאני מעדיפה לא להכנס אליהם.

דיברגנט חדש

Well-known member
אשמח לראות, היכן טענתי שמערכת הבריאות בסדר גמור?

להזכירך, מי שהרס את מערכת הבריאות הוא חיים רמון, כפי שהרס כל דבר שנגע בו, לרבות הפועל ת"א.

קל לקלקל, אך קשה מאוד לתקן ואי אפשר להפיל את האשמה על ליצמן ולראיה אפילו עיון הארץ ה0מולן, משבח אותו.

dory38

New member
סליחה, טעות שלי

נכון, אתה יודע מה? אולי אתה אפילן צודק. אבל, לא חוכמה להטיל את האשמה על דורות קודמים, צריך לשפר את המצב הקיים. ובזה אני מאשים יותר את ליצמן מאשר נתניהו. נתניהו שימש יותר כשר על, אבל האחריות הישירה היא של ליצמן, האדם שאמור היה לדאוג לרווחת הציבור כולו. הדבר החיובי היחיד שעשה, היה סימון מוצרים מזיקים ומנגד, סימון מוצרים בריאים. חוץ מזה, לא הרבה, למיטב זכרוני.

למעלה