מי קובע???

רז2

New member
אז ככה...

עד לפני כחצי שנה כולם אמרו שהגבר קובע! בחצי השנה האחרונה עלתה התיאוריה שכמה ציינו כאן, כלומר שישנן ביציות שלא תקבלנה כל זרע. אולם, עדיין לא הצליחו להוכיח תיאוריה זו!

mirisss

New member
../images/Emo24.gifתודה לכולם

קראתי בכייף את התשובות של כולם, תודה לכם ואני מרגישה מאושרת מזה שיש לי חברים חדשים, באמת כייף אמיתי. בקיצור מחר אני יגיע לים יישב בנחת (עד כמה שניתן) ואומר לאורית ומיכל שהתערבו אגב אורית טוענת שזה זכור לה משעוריי ביולוגיה, שהגבר קובע! ומיכל טוענת שהרופא שעשה לה את ההפרייה (גם לה יש תאומות)אמר שהאישה! בכל מקרה אני יגיד להן "בנות תלכו יחד למסעדה ותשלמו יחד כי זה לא חד משמעי". נכון שהכי טוב כחה????? תודה תודה תודה שולחת לכולם חיבוק חם, מירי אמא של ימית, מירב, ארי ודנה. אגב התאומים שלי הם גנטיקה לאמא שלי יש אחים תאומים.

אנקדוטה קטנה

אנחנו שתי אחיות בנות, ואבא שלי רצה בן, אבל לא יצא. אז תמיד הוא היה אומר בצחוק שאמא שלי החליטה לעשות לו רק בנות. יום אחד, לפני כ-20 שנה, חזרתי הביתה מהבית-ספר עם הבשורה לאבא שלי: "למדנו בשיעור ביולוגיה, שאמא שלי לא אשמה, הגבר הוא זה שקובע את מין הילוד ! כי מין הילוד נקבע על פי הכרומוזומים בתא הזרע הגברי." ועל זה אבא שלי אמר לי בלי להתבלבל לרגע: "נכון, אבל לא לקחת בחשבון שהביצית הנקבית היא זאת שקובעת איזה תא זרע יפרה אותה ! כך שהאחריות בסופו של דבר היא על האשה !" זה היה לפני 20 שנה, ואבא שלי לא ביולוג, רחוק מזה. אבל כיום התיאוריה המודרנית ביותר טוענת בדיוק את זה !

vanom

New member
ובכן: כמו תמיד לגבר יש את המילה

האחרונה בבית
כן אישתי.....
הנ"ל תופש גם במקרה זה. נכון "תרומת" הגבר מכילה כרומוזום X ו Y , אולם אילו אינם הפרמטרים היחידים, (ומכאן צר לי אם אני פוגע בנפש זו או אחרת עקב השפה.) לכאורה הסיכויים שווים 50% 50% נכון? - לא נכון
זרע זכר - זריז הרבה יותר, אבל "רץ למרחקים קצרים"... זרע נקבה - הפוך. זרע זכר - אינו עמיד בסביבה חומצית. זרע נקבה - הפוך (כרגיל
) ומתברר שלביציות העדפות משלהן! כן ולא סתם אלא כתלות בזמן ביחס לביוץ. נו טוב אז מה היה לנו כאן? או! עכשיו כששאלתן אוכל לענות: אורך הנרתיק \ מיקום השפיכה משפיע מאוד. (ראה הבדל א) תנוחה גם היא חשובה - נו טוב לפחות בגורם זה אנו שותפים
חומציות הנרתיק (מושפעת גם מתזונה) לא פחות חשוב. והתיזמון (ראה סיבה שלישית) - ובזה לנו בכלל אין שליטה מתי כואב לכן הראש...
אז כמו שאמרנו בפתיח: הגבר הוא הנמר בבית!!! (הולך על ארבע ובשקט שששש......
. הבנתן?... (הכל נכתב ברוח טובה ובתקווה שתבינו זאת כך
)

למעלה