מי ראה את הפרק החדש במתים המהלכים?

אורחX

New member
אני כמעט לא צופה פעיל בפורום אבל הייתי חייב להגיב -

הסדרה הזאת מייצגת את תרבות הפופ המזובלת שקיימת בטלויזיה. אני מהמעריצים הגדולים של סדרות מד"ב, אבל בעולם של זומבים - אף אחד לא מצליח לחשוב על לקרוא להם זומבים, הורגים אותם עם הסכינים הכי קטנות שאפשר במקום בכלי נשק אפשקטיבי אחר כמו אקדח או לשרוף אותם, אף אחד לא מתגונן באמת, כל מפגרת שלמדה אתמול לירות באקדח מצליחה לפגוע במטבע ממרחק של מאה מטר וכו'.
כל זה לא מפריע לי בכלל לעומת הסיפור השבלוני והדמויות השטוחות - איש החוק לשעבר שחווה טראומה, הילד המרגיז שמביא אותה בתובנות של הדלאי למה, הכושי הפושע שעכשיו מציל חיים וכו'.
אין אף דמות מפתח שמתה, כולן בדרך פלא מצליחות לחיות, אפילו שאהסיכויים אפסיים כל פעם.
הטקסט של הדמויות נראה כאילו עשו לו קופי פייסט מסדרות שהיו מקוריות בשנות ה80.

בקיצור, באמת תתפנו לסדרות איכות כמו שהבחור ההוא ציין. אני ממליץ בחום על ריי דונובן - חושבים שהדמויות בזומבים מורכבות? הדמויות בריי דונובן יפוצצו לכם את המנוש. או שתראו הנגיף, זה גם זבל, אבל שם הם קוראים לזבל בשמו - ערפדים.

PlayGirl3

New member
נשמע כאילו לא ראית את הסדרה בכלל

כמעט כל מה שכתבת לא נכון ואין לי כוח לפרט כי די ברור מההודעה שלך שלא צפית בסדרה.

ריי דונובן? סירייסלי? לפחות הסדרות שפרסונה הזכיר נורמליות. ולמה אתם חושבים שאי אפשר לראות גם וגם?

V Has Come To

New member
עובדה שזה לא המצב...

רוב האנשים שאני מכיר שרואים את המתים לא אוהבים את הסדרות שאני רואה...
וגם כאן נראה לי רק מישהו2 ראה את אחת הסדרות שדיברתי עליהן וגם אותה הוא בסופו של דבר לא אהב...
וריי דונובן זאת סדרה משעממת...

PlayGirl3

New member
צר לי לאכזב, אתה לא מכיר את רוב האנשים בעולם

אז אתה לא בעמדה לקבוע "עובדות".

אני רואה פארגו. לפחות ראיתי את העונה הראשונה שהייתה מעולה, ואת הפרק הראשון של העונה החדשה לפני שטסתי. אם כי אני חייבת להגיד שהייתה ממנו תחושה שהסדרה קצת איבדה את הקסם.
טרו דיטקטיב הייתה ברשימה שלי אבל אז כולם אמרו שהעונה השנייה משעממת ועלובה אז ויתרתי.

ולמה אתה כותב לי על ריי דונובן? לא הצלחתי להחזיק יותר מ5 דקות של הדבר הזה.

V Has Come To

New member
את שוב עושה מעצמך צחוק...

טרו דיטקטיב זאת אנתולוגיה..בידיוק כמו פארגו..
אין קשר בין העונה הראשונה לשניה..לכן לא לראות את העונה הראשונה כי העונה השניה "משעממת ועלובה"(וזה ממש לא נכון)זאת עילה מפגרת...
הפרק הראשון של העונה החדשה של פארגו גרם לך לתחושה שהסדרה "קצת איבדה את הקסם"? פחחחחחחחחחחחחחחחחחח אחד מפרקי הפתיחה הטובים שראיתי ועכשיו אנחנו כבר בפרק רביעי והסדרה ממשיכה לא לאכזב...
נכון..אני לא מכיר את כל האנשים בעולם..אבל יש דבר שנקרא סטטיסטיקה..רוב הסיכויים שאדם שאוהב סדרות סטייל קומיקס לא יתחבר לסדרה כמו פארגו...יש כמה יוצאים מן הכלל שגם הם מעידים על הכלל...
כמו שגיימר כמו כרונו שאוהב JRPG לא יהיה סיכוי גדול שגם יאהב את בטאלפילד גם גיימר שאוהב בעיקר FPS לא יאהב JRPG..ואם תגידי לי שזה לא נשמע הגיוני את או נאיבית או שקרנית...
לא לכולם יש טעם מגוון כמוני..מה לעשות...
וכתבתי שריי דונובן זאת סדרה משעמת בשביל להראות לך שאני מסכים איתך..מה לעשות..גם זה לפעמים קורה..

PlayGirl3

New member
"טעם מגוון". ואני עושה מעצמי צחוק

הפרק הראשון של פארגו 2 היה סוג של קופי פייסט מהעונה הקודמת. הקסם של העונה הראשונה הוא התחושה שזה מבוסס על סיפור אמיתי כמו שהשקופית בתחילת כל פרק אמרה ותחושת הבלבול בגלל שזה מטורף מדי כדי לקרות באמת.
עכשיו כשאנחנו יודעים שזה לא, חצי מהפואנטה של הסדרה הלך לפח. בכל מקרה אני אמשיך לצפות כי זו סדרה טובה אבל קשה לי לראות איך הם יצליחו לשחזר את התחושה הזו.

אל תצחיק אותי.

שקוף לכל שלא ראית את הסדרה אחרת לא היית יכול לומרו את ערמת השטויות שאמרת.
המתים המהלכים מייצגת את כל הזבל בתרבות הפופ? בשנות ה80 שאתה כה מהלל אני בספק רב אם היתה יכולה לקום סדרה כמו המתים המהלכים, בגלל הצורך של היוצרים בעבר למתוח את הצופים בטריקים זולים כדי שיראו את הפרק הבא.
כשאין יותר חובה לעשות את זה, אפשר לפתח דמויות טובות כמו שעושים במתים המהלכים ובסדרות איכותיות אחרות שיצאו בשנים האחרונות.

עם כל הידע שלך בערפדים אתה בטח צופה ביומני הערפד או משהו כזה.

אורחX

New member
דוגמאות למה הסדרה הזאת ילדותית ומעליבה את האינטלגנציה

- אף אחד לא מגן על עצמו ומסתער בגבורה חצי עירום על זומבים, אפילו ששריטה קטנה והוא גמור
- כמעט כולם משתמשים בסכינים ולא ברובים או לשרוף אותם
- יש את הפרקים עם הכושית שהולכת עם הזומבים שלה ונטמעת בין זומבים. משום מה אף אחד לא עושה את זה יותר, למרות שזה ייקל מאוד את החיים של כולם.
- אין אף דמות משמעותית שמתה בסדרה ולא ניצלה בדרך נס
- כולם גיבורים (וגיבורות!). כל פוסטמה הופכת למכונת הרג כאילו היא מינימום גדלה בתוך המחנה של מטכ"ל מגיל 3.
- אין אף דמות שאתה אומר לעצמך "וואלה ככה הוא היה מתנהג במציאות". כולם דמויות סטריאוטיפיות אמריקניות של הפנטזיה על איך גיבורים מלאים בתקווה בלתי נדלית מתנהגים.

הסדרה למעשה זהה ל"בתוך הבועה" (ילדים גיבורים שמצילים את האנושות וקופצים למסקנות הכי הזויות אבל כל פעם הם קולעים בול), "סוכני שילד" (אם אתה לא מסכים איתי על זה, בלי לפרט אפילו, כנראה שאתה חסר סיכוי).

סדרה אחרת דרך אגב שאני ממליץ עליה היא עיירה ללא מוצא של מ.נייט שמאלאן. היוצרים של הזומבים יכולים ללמוד הרבה רק מהפתיח.

אתייחס לכמה מהטענות שלך.

על הטענה שאף אחד לא מגן על עצמו בגבורה- מה אתה בכלל מנסה להגיד בזה? כולם נלחמים בזומבים כל הזמן, מי שלא יודע לשרוד מת.

על הטענה שלך על אי שימוש ברובים אש/ - זה לא חכם להשתמש ברובים כי הרעש מושך, מה שיביא התקהלות לרעש ואז כשהבן אדם יהיה מוקף מימלא לא תהיה לו מספיק תחמושת להתמודד עם ההתקהלות היה שימוש באש, כשזה היה הפיתרון הכי אפקטיבי.

מה שאתה אומר על מישון והזומבים- לא כל אחד מסוגל לעשות את מה שהיא עשתה
אם בגלל רתיעה מהזומבים באופן כללי/כבוד לזה שהם היו פעם בני אדם/רגשות לאדם הספציפי שמת.

אני לא אומר לרגע שלא תמצא בסדרות חוסר הגיון מדי פעם.שום יצירה היא לא ריאלסטית במאה אחוז ולא צריכה להיות ריאליסטית במאה אחוז.

גם בסדרות שאתה מביא אני אמצא 900 דברים לא אמינים אם אני אחפש, אתה משום מה מעלים מהם עין בסדרות שאתה אוהב, ובמתים אתה נתפס על דברים לא אמינים כדי להצדיק את "עליונות" דעתך לכאורה.

בידור/אמנות מחויבים קודם כל לאסתטיקה אמנותית, גם אם האסתטיקה האמנותית חוטאת לאמת. רוצה ראליזם טהור? לך למדעים מדויקים, בעצם חכה? אל תלך
אפילו למדעים המדויקים גם שם תגלה, שיש תאוריות לא שלמות שחוטאות לאמת השלמה.

לא נהיר לי מה כל הקטע שלך בלרדת על בנות שהן לכאורה פוסטמה, או להגיד על כל מי שאוהב את המתים שיש לו מנוש.

אתה כאילו מאשש את הגבריות שלך ככה? אתה צריך ללכת לראות מה נשים יהודיות עשו בגטו ורשה ואיזה אומץ היה להן כשהן רצו לשרוד.

אם באמת ראית את הסדרה כמו שאתה אומר, ואתה באמת חושב שהיא בושה לאינטלגנציה ישאל את עצמו כמו אדם הגיוני, למה ראית את הסדרה עד שלב מאוחר.
אתה אוהב לבזבז את הזמן שלך על דברים שלדבריך ולטענתך הם נחותים?

ההשערה שלי?
לא סתם בהודעה הראשונית שלך כתבת" "אני כמעט לא צופה פעיל בפורום"
"אני כמעט לא צופה" זו פליטת פה שלך שכמעט לא ראית את הסדרה בכלל.
לא יודע איך אתה יודע את הפרטים המאוחרים, אבל גם אם ראית הכול ואני טועה, אני עדיין מתפלא שאנין טעם שכמותך ביזבז את זמנו. לא מסתדר לי.

מישהו 2

New member
4/6

הסדרה לא חפה מבעיות, יש דברים שהם באמת לא הגיוניים בסדרה ולא ציינת אותם.
לכל הדברים שאמרת ניתן לתת הסבר גם אם הוא לא מרגיש 100% מספק
&nbsp
קודם כל, בהחלט יש שימוש נרחב בסדרה בכלי נשק רבים כולל כלי נשק חמים ושריפה.
הם נמנעים מלהשתמש ברובים וכלי נשק מכיוון שאלו עושים הרבה מאוד רעש - הזומבים ב- TWD רגישים מאוד לרעש. ברגע שאתה משתמש בנשק כדי להרוג אחד יבואו עליך עוד עשרות בזמן קצר.
- יש מספר רב של דמויות משמעותיות שמתו בסדרה, בעיקר בעונות הראשונות. למען האמת זה אחד הדברים העיקריים שהסדרה 'התהדרה' בו. אף אחד לא חסין, וכל דבר יכול לקרות.
- לא כולם גיבורים וגיבורות... (אני לא מרגיש טעם לפרט אפילו, זה פשוט סילוף מוחלט של האמת). אני מניח שאולי אתה אומר את זה בהתייחס לשינוי המשמעותי שקרול עברה מתחילת הסדרה...
- החיבור לדמויות הוא עניין סובייקטיבי.
- חוסר השימוש בחליפות מגן, נובע מכך שבעולם פוסט אפוקליפטי של זומבים, אתה צריך כל הזמן לנדוד ממקום למקום כדי לשרוד ולספק את הצרכים הבסיסיים שלך. חליפות מגן מאיטות אותך, מבשלות אותך מבפנים בגלל החום, כבדות ובאופן כללי גם קשה מאוד להשיג אותם (בגלל הזומבים). מה שהם כן בכל זאת משתמשים - והם עשו זאת בסדרה לא מעט פעמים - עוטפים את עצמם בשכבות נוספות ומגיני ידיים מלאכותיים. אבל הניידות שלך חשובה יותר מהשריון להישרדות.
&nbsp
אם כבר מדברים על בעיות בסדרה, אני מוצא את זה בלתי אמין שהם מצליחים להשתמש במכוניות ואופנועים, ושבהרבה מאוד פעמים היה גם שימוש בחשמל...

מישהו 2

New member
אני אענה לך רק על הדבר הנכון היחיד שכתבת - הזומבים

זה נכון שזה נראה די מצחיק שבסדרה שמבוססת על זומבים, אין אחד בעולם של הסדרה שקורא לחיה בשמה - 'זומבים'.

משלל השמות שעברו בסדרה היו - מהלכים, נשכנים, מתים, מפלצות, נרקבים וכו'...
הסיבה לחוסר השימוש במונח הידוע כפי שאנחנו מכירים אותו היום - "זומבים" הוא הניסיון לקחת את הריאליזם של הסדרה 'צעד אחד קדימה', ולהביא לנו עולם מקביל שלפני שקרה בו מה שקרה, האנשים מעולם לא נחשפו לרעיון הזה של זומבים ושבעצם כל הסיפור הזה חדש להם לגמרי.
תחשוב שכל המדע הבידיוני או סרטי האימה הדימיוניים שהביאו את המונח המודרני ל - "זומבים" להכרה עולמית התחילו רק בשנות ה- 60... זאת אומרת שאם, תיאורטית כמובן היה קורה דבר כזה לפני בעולם שלנו, אנשים היו נותנים לזומבים שמות רבים ושונים בידיוק כמו שקורה בסדרה.

הם לא רצו להביא לנו עולם שכבר נחשף לרעיון של מתים-חיים כי זה היה מוריד מהריאליסטיות והדרמטיות של הסדרה.

הנקודה הזאת ספציפית הפכה להיות די פופולארית למען האמת בחומרים מהז'אנר כיום. גם המשחק האקסלוקסיבי שיצא ל-PS3 וקיבל שבחים רבים, בעיקר על פיתוח הדמויות והעלילה - The Last of us השתמש בשמות כמו Clickers, stalkers ו - infected כדי לתאר את מה שאנחנו מכירים בתור זומבים.

לגבי כל שאר הדברים שכתבת, יש תשובות מצוינות בסדרה עצמה. כל מה שכתבת לא נכון. וכל מה שקראתי נשמע שמטרתו רק כדי להשמיץ.
לא שהסדרה הזאת לא חפה מבעיות אבל, אני יכול להסכים עם זה.

אני לא חושב שזה בגלל שהם לא נחשפו לרעיון של הזומבים.

הדמויות של המתים המהלכים בבירור ידעו מה זה זומבים לפני שפרצה המגפה יודעים את זה לפי העולם שהם חיים בו.

לדעתי השמות השונים והלא אחידים של הזומבים הם בגלל שזה טבע האדם לתת לאותם דברים שמות שונים לפי התרבות שלו.

תסתכל למשל על השם שנתנו לחיה לגמל (החיה) נתנו לו את השם הזה בתרבות
העברית כי הוא גומל את עצמו במים ו/או גומל למי שמטפל בו.

במקרה של הגמל השם העברי שלו התפזר בכל מקום, אבל יכלו לתת לו גם שמות אחרים בתרבויות אחרות בהתאם לתפיסה שלהם וכו'.

מישהו 2

New member
אתה טועה ידידי

עכשיו במקרה גיגלתי את זה
אז ממקור די אמין:
Robert Kirkman reveals why zombies don't actually exist on "Walking Dead"
So, why are the living dead referred to as "walkers" instead of zombies on "The Walking Dead"?
One of the pleasures of watching AMC's new "Walking Dead" aftershow — "Talking Dead" — is the chance for fans to get answers to questions like that one. "Walking Dead" comics creator and TV series producer Robert Kirkman answered it on Sunday.In the world of "The Walking Dead," he said, the concept of zombies doesn't exist."One of the things about this world is that people don't know how to shoot people in the head at first, and they're not familiar with zombies, per se," Kirkman said on "Talking Dead." "This isn't a world the (George) Romero movies exist in, for instance … because we don't want to portray it that way, we felt like having them be saying 'zombie' all the time would harken back to all of the zombie films which we, in the real world, know about."So by calling them something different, we're kind of giving a nod to … these people don't understand the situation. They've never seen this in pop culture, this is a completely new thing for them."

אאוץ איזה נוק אאוט :)

לא אהבתי את הסבר הזה אני חייב להודות. העדפתי לחשוב שזה העולם שלנו לחלוטין עד שפרצה המגפה. כאילו גם אותו טיימליין וכו'.

מישהו 2

New member
אם תחשוב על זה לעומק, יש בזה היגיון

וזה מסביר הרבה לגבי ההתנהגות החובבנית של הדמויות בסדרה בסיטואציה שאין להם הבנה בה. אבל חוץ מזה העולמות שלנו זהים..

לא חושב כי....

זה שראית איך מתמודדים עם סיטואציה לא אומר שתדע איך להתנהג בה בזמן אמת :)
כבר דיברנו על זה בעבר. אמרת שאתה חושב שירי במשחקים יכול להכין אותך למצב של לחימה במציאות או התמודדות עם הסיטואציה אני לא הסכמתי אז :)

מישהו 2

New member
אני מסכים לגמרי עם מה שאתה אומר

ככל שמדובר בסיטואציה קיצונית יותר, ההבדל בין אדם שהכיר ולמד את הסיטואציה אבל מעולם לא התנסה בה, לעומת אדם שלא הכיר בכלל והסיטואציה חדשה לו
הוא קטן וקשה לשים לב אליו. אבל ההבדל בהחלט קיים.
&nbsp
עכשיו אנחנו בנקודה בסדרה שהעולם כבר רגיל לרעיון של הזומבים, סתם כי הם כבר שרדו מספיק זמן, אז אי אפשר לשים לב לזה.
אבל אם אני נזכר בסצנות מהעונות הראשונות, בהחלט קל יותר "להאמין" לריאליזם שבסדרה שהדמויות חדשות לגמרי למצב מאשר שיש להם איזשהו ידע קודם מהתרבות של העולם כמו שהוא היה רגיל. כי אם זה היה כמו שהיית רוצה שזה יהיה - הדו-שיח בין הדמויות היה צריך להיות שונה לגמרי. והם בהחלט היו קוראים לזומבים, זומבים ומדברים על מה שהם למדו שדמויות מסרטי זומבים עשו כדי לשרוד וכו'..
וזה היה הורס הרבה מהאיכות של הסדרה, לפחות לדעתי.

אישית חשבתי שהם בכלל לא מעלים את הנושא.

הרי אף אחד במצב מציאותי של זומביםו יגיד "היי ראיתי פעם בסרט שעושים X או Y "
אתה תהיה כל כך מבוהל שאתה לא תבזבז זמן על לנסות משהו שראית בסרט, אתה תכנס למצב של הילחם או ברח, רוב הסיכוים תברח, ורק שתראה מישהו עם ניסיון
אתה תלמד ממנו איך נלחמים בזומבים.

לעשות סצנה של דיבורים על סרטי זומבים זה מפגר וילדותי וחבל לבזבז על זה זמן בפרק, לכן חשבתי שזה לא עולה.

אבל בעיקרון זה לא שהגילוי הזה משנה לי משהו עקרוני בסדרה. העדפתי שזה יהיה כמו שחשבתי אבל אני מוכן לקבל גם את מה שהיוצרים אמרו, זה לא משהו שמשנה
בשבילי את איכות הסדרה או הופך עולמות :)

מישהו 2

New member
הכי חשוב

באיזשהו מקום בתחילת הצפייה שלך בסדרה, העדפת לחשוב שהדמויות כן היו מודעות לעניין הזומבים בצורה זהה לעולם שלנו.
וזה ההסבר שנתת לעצמך כדי לפתור את השאלה הזאת.

אני מקבל את ההסבר שזה היה יכול להיות ילדותי ובזבוז זמן. וגם אם הייתי נתקל בזומבי במציאות פתאום פעם ראשונה, לא הייתי ישר משייך את זה כזומבי על כל מה שידוע לי מסרטים דימיוניים כברור מאליו. אבל שלא תהיה שום שיחה סביב הנושא בכלל, אפילו לא קטנה או בדיחה? הסבירות לכך עדיין נמוכה מידי... מה שמשאיר רק את הפתרון האחר בעדיפות.
אחלה דיון :)

למעלה