מי ראה live in pompeii.....

• פותח הנושא aqz
  • פורסם בתאריך

aqz

New member
מי ראה live in pompeii.....

שהחבר'ה מנגנים על מפוחית ונותנים לכלב לבן ממש יפה....לשיר איתם?...... פשוט אדיר...

Itai8

New member
Live at Pompeii

סוף סוף קניתי את הDVD בגרסת הבמאי וראיתי את ההופעה/סרט/מה שזה לא יהיה וזה פשוט מדהים! נורא אהבתי את Saucerful of Secrets ויש לי מין שאלה למבינים בגיטרה- לגילמור היה מין ברזל כסוף על האצבע שאיתו הוא ניגן במשך השיר הזה וזה עשה צלילים מהממים! - איך קוראים לכלי הזה והאם הוא יכול להרוס משהו בגיטרה? אני פשוט חייב אחד כזה בשביל לעשות את הצלילים האלו! רוג'ר החליט שהגונג היה ילד רע, אהה עוד שאלה - בשיר ECHOES [אולי גם בשאר השירים לא שמתי לב] לרוג'ר יש באס של פנדר כתומה, איזה דגם היא? חח אהבתי גם את השיר עם הכלב הארוך והחמוד ההוא... למה ECHOES חולק ל2? האם הוא היה מחולק ל2 במקור או שזה סתם?.. זה ממש יפה כל הקטע המרכזי שהם מנגנים לעצמם בלי קהל באזור שומם כזה אני נורא אהבתי את הDVD הזה! מה דעתכם? מי שראה אותו...

סלייד זה החלק הכסוף הזה ואל תשכח

שהוא משתמש גן בפדאל לאפקטים ואם אתה קונה אז א תנגן מעל הפיקאפים ובעדינות

One Echoe

New member
סליידר.

וזה לא עושה שום נזק לגיטרה. אבל אתה לא תפיק את הצלילים של גילמור בלי עזרה של כמה וכמה אפקטים.

לדייויד גילמור לא הייתה כל כך הגברה

איכותית ככה שהיום עם מגבר מנורות אפשר להשיג תוצאות טובות אבל כמובן אסור לשכוח ת'פיקאפים של הסטראט שהייתה לו ושהיא ממייפל ואפקטים ככה שקשה להשיג תוצאות כמו שלו.

One Echoe

New member
מה?

לדיוויד גילמור היה את אחת ההגברות הכי איכותיות... =\ קשה מאוד להגיע לצליל שלו. זה כרוך בכמה אלפי דולרים טובים.

Pitudi

New member
לא הגברה איכותית ?

המגברים שלו היו של HiWatt. חברת בוטיק סופר איכותית, חוץ ממנו פט טאוסנד למשל השתמש במגברים האלה. ומה זה הבולשיטה הזה...אסור לשכוח את הפיקאפים ? הפיקאפים הם סטוק והגיטרה שלו לא עשויה ממייפל אלה מאלדר (היו לו עשרות גיטרות, אבל אני מדבר על הספציפית של פומפיי) ורק הצוואר היה עשוי ממייפל. ואפקטים, כה, יש לו הרבה. ועוד עבודת יד של פט קורניש בעיקר (שעבד עם כל העולם: עם בריאן מאי בין השאר)

היום פנדר לא מייצרים סטראט ממייפל

ובטח שלא עם הפיקאפים האלה ובשביל זה תצטרך לקנות ת'פיקאפים האלה ולהחליף לגיטרה וכן הגיטרה שלו עשויה ממייפל למרות שיש סיכוי שאני טועה אבל אני יודע שרוב הסטראט שיוצרו בשנות השבעים והשישים הן ממייפל וזה הייחוד שלהם ורק אחרי שנות השמונים החלו לייצר מרוזווד וכולי אבל אלדר יוצר בשנות השמונים ובק/ר להגברה נכון אולי החברה עצמה טובה אבל אז המגברים היו טרנזיסטורים וההגברה לא הייתה כמו היום בקיצור הסטראט של היום זה לא הסטראט של פעם וזה מרכיב הכרחי ביצירת סאונד כמו של גילמור( אבל הכי חשוב זה פיל!)

Pitudi

New member
וואו ! ברכותיי !

כתבת עכשיו את ההודעה מלאת הבולשיט ביותר בהיסטוריה של הפורום ! מייפל ורוזווד אלה בכלל עצים לצוואר {לפינגרבורד בקשר לאחרון}, בתור בן אדם שעכשיו בונה גיטרה ושמנגן כבר כמה שנים אני יכול להגיד לך את זה. יש גיטרות שהגוף מיוצר ממייפל אבל הם מאוד מאוד מאוד מאוד נדירות. הגיטרה של גילמור (הגוף) עשויה מאלדר, כי פשוט ככה היו עשויות הסטראט מאז ומעולם (למרות שחלקן מיוצרות מאש-אשה בעברית). דבר נוסף, הגברה שהיא לא סוליד-סטייט, קרי מנורות היא האיכותית ביותר והיום נגנים משלמים אלפי דולרים בשביל הסאונד הזה. היום כל בוני הבוטיק משתמשים במנורות והסאונד הישן הוא הנחשק ביותר, וההגברה של לפני 30-40 שנה נחשבת איכותית משל היום מטעמים אלקטרוניים כמו חיבורי פוינט-טו-פוינט וכדומה. גילמור תמיד, אבל תמיד השתמש בהגברה מבוססת מנורות כי האיכותית עם הסאונד הטוב ביותר. (שאני חושב על זה, לא היו בכלל מגברי טרנזיסטור לפני 30 שנה, אבל מילא)

קודם כל אני בניגוד אלייך לא

יתחיל להתעצבן ולא יתחיל לרדת ברמה כמוך . עכשיו אני אישית ראיתי פנדר סטראטוקאסטר ממייפל ולא לא ניחשתי לפי הסאונד אלא ראיתי את העץ כי הצבע התקלף בחלק גדול שלה וראיתי את העץ ואני מכיר אותו ויכול להיות שאני טועה בקשר לגילמור אבל אני בטוח שיוצרו סטראט ממיפל בשנים הללו ובנוגע למגברים היו טרנזיסטורים והנדריקס השתמש בטרנזיסטורים !

dondons

New member
יצרו גם סטרטים מ..

אלומיניום וגם מפלאסטיק,אבל לא בייצור סדרתי. יכול להיות שראית סטרט ממיפל למרות שמייפל הוא לא בחירה טובה לגוף של גיטרה. לי נראה אתה מתבלבל קצת, כי כשאומרים "מייפל" או "רוזווד" או "אבוני" מתכוונים, כמו שאמרו לך כבר, ל FINGERBOARD אולי מכאן טעותך. ןלגבי ההגברה אתה טועה וטועה בגדול..טרנזיסטורים היו אמנם בשנות השישים אבל לא בשימוש במגברים, תקופת הפריחה של המגברי טרנזיסטורים הייתה קצת יותר מאוחר, ולא, הנדריקס לא "זכה" לנגן על כאלה, אולי יצא לו לדגום דבר שכזה אך מסופקני...אולי כשרצה לשמוע חדשות הוא השתמש בטרנזיסטורים..:)

יכול להיות שאני טועה

אבל הסטארט שאני ראיתי הייתה ממיפל והיא נשמעת בן זונה! אבל יכול להיות שאני באמת טועה אז שטויות

Pitudi

New member
ממש לא מתעצבן

אבל אתה אומר דברים לא נכונים ואומר אותם כעובדה מוגמרת. סטראט ממייפל מעולם לא יוצרה בייצור סידרתי. רק הצוואר !!! הנדריקס דרך אגב השתמש ב-JCM800 של מרשאל...אולי המגבר שהכי מזוהה עם סאונד פלקסי מנורות. מצטער, אבל אלה הן העובדות.

wish i was here

New member
בשיר echoes

גילמור מחבר את הפדאל וואה וואה שלו בצור מיוחדת כדי ליצור סאונד מיוחד....אולי לזה את מתכוון...ד"א אני חושב שווטרס השתמש שם בפרסיז'ן באס של פנדר (הוא תמיד משתמש בפרסיז'ן)

wish i was here

New member
זה מפני שהוא חיבר אותה בצורה אחרת

שלא משמיעה אפקט וואה וואה "קונבנציונלי" סטייל ג'ים דנלופ....

למעלה