מי ראה live in pompeii.....

• פותח הנושא aqz
  • פורסם בתאריך

dondons

New member
וו'ה וו'ה...

גילמור אכן משתמש שם ב WAH WAH אבל לא בדרך המקובלת של נענוע הדוושה אלה במצב סטטי כך ששהשפעה היא קבועה ואין את אפקט ה WAH WAH אלה רק תדרים גבוהים. הוא דווקא לא משתמש בהמון אפקטים שם, ולא תהיה לך בעיה לשחזר את הסאונד שמופק בסרט הזה. גם עם הסלייד הוא לא עובד בדרך המקובלת דווקא בצורה קלה יותר, אתה יכול להשתמש בבקבוק בושם או כוסית טקילה להשיג את אותו אפקט ואין שום חשש לגיטרה אל אם אתה נעזר בפטיש.

Adidason326655

New member
גרסאת הבמאי מומלצת בחום

הם מדגימים שם ת'אפקטים גם מחוץ להופעה וגם מדברים קצת. אתה יכול לראות את ווטרס מנסה דברים חדשים.

גם במקורי יש את הסצינות שהם

מנסים אמפירים חדשים ודברים מוזרים כדי לעשדות אפקטים

oribarak

New member
../images/Emo3.gifגירסאת הבמאי סאקס מאוד

יש בה כל מיני שטויות, באמצע השירים אז מראים כל מיני דברים..למשל בהתחלה של אקוס אז מראים כוכבים וזה..את מי מעניין כוכבים כשדייוייד בלי חולצה?אחר כך הוא נזכר להראות את זה
חוץ מזה מראים קטעים שבגירסאת הבמאי לא מראים כמו את המיקסרים של הלהקה וב"אחד מן הימים האלה" אז מראים יותר תמונות מאשר סתם מייסון אפשר למצוא את הגירסא האורגינל בspecial features...

One Echoe

New member
מה?

בDVD של פומפיי יש את 2 הגרסאות? אממ צודק יש כמה שטויות, כמו האילוסטרציות של הבמאי. שאגב, יש רגעים שהן ממש מוסיפות.(בהתחלה בעיקר) אבל ב80 אחוז מהמקרים הן סתם הורסות. אבל יש שם כמה ראיונות די מעניינים. עם ווטארס למשל... וגם צילומים מהעשייה של הדארק סייד. וכל מיני. אני התחלתי עם גרסת הבמאי. לדעתי מומלץ להתחיל איתה. ואז לעבור למקורית.

holo

New member
הגירסה המקורית

נמצאת בDVD של הגירסת במאי נראה לי, כמו שאורי אמר..אפשר לבחור בין שניהם.

GingerBread Man

New member
אבל גם במקורית (בקלטת)

יש קטעים מה"עשייה" של דארק סייד, וראיונות עם חברי הלהקה.

כן

כשנה לאחר תום הצילומים בפומפיי, הצליח ווטרס לשכנע את הבמאי לצלם אותם מקליטים את DSOTM באולפן. עם הצלחת האלבום, החליט הבמאי לשלב את הקטעים בסרט המקורי, ואת הגרסה המשולבת הוציא לאקרנים שנה מאוחר יותר (ב-1974).

הוא שינה את קטעי המעבר...

ועוד כמה דברים שאני לא זוכרת. לא התעמקתי בסוגיה, אני מודה. שמא נשמע מהמתעמקים? ובינתיים, קטע שאמר (לאחרונה?) ווטרס, בנוגע לקטעים שצולמו בקנטינה של אבי רואד עבור הסרט (מתוך הגליון המיוחד של mojo על פרוג): "כמה מהראיונות בקנטינה של EMI ממש מצחיקים. אתם יכולים לראות שכולנו היינו מסטולים על כל הראש. טוב, אולי לא "כולנו", אבל בהחלט דייב ואני מעופפים לחלוטין. באותו זמן הייתי בשלב כזה שבו העמדתי פנים שאני מפסיק לעשן סיגריות, ולכן עשנתי רק ג'וינטים. אבל למעשה הייתי מכור לניקוטין; זה לא היה קשור לחשיש. כאשר הפסקתי לעשן ניקוטין, הפסקתי גם לעשן סמים כי הבנתי שאני בעצם לא אוהב את זה". גילמור, בתגובה: "אנחנו לא להקת סמים. אתם יכולים לסמוך עלינו."

Coon Jew

New member
כן הוא די נראה מסטול...

אבל הם הגיעו רק לקנאביס נכון? (חוץ מרייט וסיד)

כולם ניסו LSD בשלב כזה או אחר

אבל לא ממש לקחו את זה באופן קבוע או בכמויות, כמו סיד. ובסוף שנות השבעים, אם להאמין לרייט, לא רק הוא הסניף קוקאין. בעקרון, הפלויד לאחר 68 לא היו להקה "מסוממת" יותר מאחרות, ואולי פחות - בגלל שראו מה שקרה לסיד.

למעלה