יהודה היקר,
ראשית, לתקוף אותי, הדובר, על רקע אישי, כנסיון להוכיח משהו בדיון, זה כשל לוגי. תבדוק בויקיפדיה. כלומר: אתה מתחמק מהטיעונים שלי, בגלל בעיות שאתה טוען שיש לי. אפילו האיש האדיוט ביותר בעולם יכול להיות צודק מדי-פעם. לקרוא לטענות שלי 'תירוצים', זה לא להתמודד איתן, אולי כי אתה לא יכול להתמודד איתם? לא ויתרתי על השירות הצבאי מסיבות פוליטיות, למרות שאין ספק שהן היו שיקול. בנושא שירות לאומי: בזמנו שקלתי ברצינות לתרום את האנרגיות שלי עבור שירות לאומי, אבל אתה יודע, כשהחברה מכריחה אותך לתרום - אתה לא תורם. אתה משרת. להנות מעבדות כלפי מישהו בלי לקבל תרומה זה להיות מזוכיסט, אני חושב. לא שיש לי משהו נגד קהילת הBSDM : ) אבל אני, אני כן רוצה תמורה. אני לא מבין למה אני צריך לבצע עבודה שמישהו אחר היה יכול לבצע, ולקבל עבורה כסף. זה די ריאלי, אפילו אם ערך ה"תאכל ת'חרא של המדינה ותגיד 'תודה', אדיוט" הוא ערך עליון בחברה הישראלית. כמובן שאני מכבד את כל מי שכן מכופף את עצמו לשירות לאומי, אבל אם הוא עושה את זה רק בשביל שהחברה תקבל אותו ובשביל להגיד לאחרים "תעשה צבא או שירות לאומי כי אני עשיתי", אני חושב שהוא מאבד את השיעור שהוא בא ללמוד. בברכה, שלולית