מי רוצה להיות ישראלי בכלל?

bmjackson

New member
אם כל הכבוד...

אני משרת בצבא כרגע, בשירות חזית עברתי את מלחמת לבנון השנייה וראיתי בדיוק מה קרה שם בצפון ואני עדיין חושב שהוא צודק ואני לא מבין בכלל למען מי אני עושה את זה? כל הצבא הזה זאת הצגה אחת גדולה, אומנם אני לא מצטער שהתגייסתי אבל אני מבין אנשים שמשטמתים זה לדעתי הכי הגיוני לעשות כי מהצבא כמו שהוא כרגע, כל מה שתקבל זה רק סיכון חיים וחוסר כבוד! זאת דעתי בכל מקרה

LאלדדL

New member
אז תלך לצבא אחר

או שתפסיק לחפש מה הצבא ייתן לך ולהבין שאתה זה שאמור לתת מעצמו כרגע !!!!!! למען השם חבורה של ליצנים מה אתם לא מבינים בלתת מעצמכם למען מטרה מסויימת שהיא שמירה על החיים שלכם ושל המשפחה שלכם די להיות תינוקות מרגיזיים תתבגרו כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

adonhashlulit

New member
בשום פנים ואופן לא.

הגיע הזמן שהמדינה תשאל מה היא יכולה לתת לנו, במקום מה אנחנו יכולים לתת לה.

adonhashlulit

New member
נ.ב

זה טבעי שאנשים ילכו אחרי האינטרסים שלהם ולא אחרי אינטרסים שהם לא מזדהים עמם. אם אתם רוצים למנוע 'השתמטות', תנו לאנשים אינטרסים למה כדאי להם להיות חיילים, ולא איך יפגעו בהם אם 'ישתמטו'. בברכה, שלולית.

LאלדדL

New member
רוצה אינטרסים?!?!?!

אני בכיף יכול לתת לך פה רשימה של מודעות על פעילי חמאס ומסתננים שנעצרו על ידי כוחות צהל ובמטרה ישירה לפגיעה בחיי אדם ! + סיקול של חוליה שהתפרסם עליו שאולי את יודעת מה ... אולי הציל חיים של משפחה אני יכול לתת לך מעצרים של מחבלים במחסומים ועוד אלף ואחד דברים ותאמיני לי לא חסר .... זה טבעי שאנשים ילכו אחרי האינטרסים שלהם בגיל 15 16 17 או 22 אבל מגיל 18 עד גיל 21 יש לך מחויבות כל עוד את גרה בארץ הזאת שהמחיר בה הוא ממש ממש ממש לא קל אבל אין מה לעשות זה המחיר בלגור פה ! תלמדי את זה כבר הצבא זה לא איזה תנועת נוער ולא כלום הצבא נועד להגן נקודה וכם הוא עושה אתזה בעזרת כל הכוחות שלו ולא רק בזכות הכח המוציא לפועל <היורה> אז חלאס כבר עם השטויות!!!!!!!!!! על אינטרסים או אידאות תדדברי אחכ וכן אפשר לשלב בין השניים אפילו בתור חייל אבל למה את זה כשאפשר בדרך הקלה ! חלאס עם זה

adonhashlulit

New member
אלדד היקר,

אכן, אני גבר, עזוב שטויות; לא לקחתי ללב : ) זה לא משכנע את הנוער של ימינו. לא איכפת לו שזו המחויבות שלו, כי הוא יכול בקלילות להתחמק ממנה. אתם יכולים להריץ קמפיינים כמה שבא לכם, להיות בטוחים שאתם צודקים, זכותכם. אבל זה לא עובד ב"בעיית" ה"השתמטות". אתה רוצה שיתגייסו לזה"ל? תן לנוער סיבה טובה. כמו-כן, למרבה הצער, מרבית הצבא (נשים, מלבד מקרים בודדים, ג'ובניקים) לא עוסק בענייני ביטחון. סגני-אחראי-ממטרות למיניהם אינם תורמים לביטחון. אין לי תלונות על החיילים, אבל אם הם התגייסו בשביל להיות כמו כולם ובשביל להתלהם על אחרים ש"תתגייסו לצבא ותהיו מגניבים כמונו!! אל תהיו משתמטים מסריחים!!!!", אז כן, הם פראיירים.

LאלדדL

New member
אז ככה

קודם כל ג'ובניקים תמיד יהיו כי מה לעשות יש גם עבודת ניירת ואלה עם כל הכבוד נכון הם לא ממש נותנים מעצמם ובוא אנ יאגיד לך עוד משהו ... אחת הבעיות היותר גדולות שלנו זה שאנחנו מפחדים מהמילה פראיירים עד כדי כך שאפילו מוכנים להקריב את עצמנו בשבילה ואני לא מדבר בשם עצמי כרגע אלא בשם הרוב לצערי ... אלא שהתגיסו בשביל להיות כמו כולם ונלחמו בשביל להיות כמו כולם רובם לפחות אני יכול להגיד לך שאם תשאל אותם אחרי שנה בצבא מינימום אם הם מתחרטים שהם התגייסו הם יגידו לך שלא . עד שאתה לא חווה אירוע שעשית בו צעד משמעותי למען המשםחה שלך <עם כמה שזה נשמע פלצני> אתה תמשיך לכנות את עצמך פראייר של הממסד . לקח הרבה זמן לשכנע אותי שאני עושה משהו משמעותי אבל זאת האמת . אתה לא משתמט מסריח אתה פשוט נותן לחוסר הבנה שלך לשלוט בך ... תן צ'אנס אתה עוד לא יודע הכל

LאלדדL

New member
יש הרבה סיבות טובות אבל מתחמקים מהן

שהנוער יעקוב קצת יותר על סיכולים ומעצרים של מבוקשים ויבין לבד עד כמה זה הכרחי

adonhashlulit

New member
אלדד היקר,

אף אחד לא משתמט מסריח. היו ימים שרציתי ללכת לקרבי, היו ימים שהדעות הפוליטיות שלי, גם בנושאי צבא, היו כשלך. הגעתי כנראה מאותו המקום שאתה הגעת ממנו. אני מבין בדיוק על מה אתה מדבר, ומאיפה אתה כותב את הדברים, ודווקא בגלל זה אני יודע שהם אינם נכונים. אני ידעתי בעבר מה שאתה יודע עכשיו. אני לא מסכים עם האופנה האחרונה, אבל זכותך להאמין בכל מה שכתבת. דווקא הקמפיינים המגוחכים האחרונים חיזקו את החלטתי, שהתבססה בזמנו על כמה עדויות נגד גיוס מפי קרביים למיניהם. את הביקורת הרבה ביותר קיבלתי דווקא מג'ובניקים ופקידות זוטרות ששותות שוקו במשרד החם בזמן שהקרביים מתבזבזים בשלוליות הבוץ של המלחמה. אני 'משתמט מסריח' כבר כמה וכמה שנים, מאוחר מדי בשבילי : ) אין תרופה! אני משתמט סופני! בברכה, שלולית.

LאלדדL

New member
לא יכול שלא להגיב בכל זאת

הרעל שהרגשת בעבר כניראה הגיע מן הסתם כמו אצל מרבית הנוער <18 זה עדיין נוער> בטח שלא מתוך הבנה מה נכון ומה לא ... כניראה בגלל זה היה קל לדכא אותו בעזרת קמפיינים כאלה ואחרים ודעות של ג'ובניקים שאין להם ממש זכות לדבר אפילו וכאלה שהתגיסו<קרביים> שגם לא ממש הבינו את המצב ... הנקודה היא שבכל זמן נתון יש אויב בחוץ שלא מעניין אותו אם אתה שמאלן הומניסט או כל דבר אחר מטרת העל שלא היא להעיף אותך מכאן בכל דרך אפשרית והוא נחשב קדוש אם הוא הורג אותך , המינימום שאתה יכול לעשות זה להגן ... אתה יכול להתמרמר על השלטונות עד מחר אבל תכלס זה לא ישנה כלום אלא אם כן אתה קם נגד השלטון בצורה דמוקרטית על ידי הקמת מפלחגה כלשהי ... אפשרות אבל השתמטות זה לא פיתרון

adonhashlulit

New member
אלדד היקר,

הגב חופשי. למען האמת, אני שמח שיש תגובות ענייניות כשלך, שתורמות לדיון, במקום לגלוש להקאת עצבים ותסכולים. מדינת ישראל, בשנים האחרונות, לא נלחמת נגד מדינות אוייב. היא נלחמת נגד אירגוני טרור וצבאות גרילה. אלה בעיניי, זוועתיים, רצחניים וברבריים, אך אינם סכנה קיומית למדינה. הם יותר כמו מאפיה. הצבא הפך לצבא-משטרה, ולמרבה הצער, ככזה, התנוון. זו אחת הסיבות לכישלון בלבנון, אני מניח. חוץ מזה, החוק על הזין שלי. אני פועל לפי המצפון שלי. כך, למשל (הדוגמא הכי קיצונית שעולה בראשי, כמובן שאין בה להשוות את צה"ל ושות' לנאצים, או את המצב בשטחים לשואה, אני יותר מדבר על הציות העיוור לחוק), לא אציית לחוק כשהוא יאלץ אותי להסגיר גזע מסויים לשלטונות. 'השתמטות' היא כן פיתרון. אם החיילים הרומאים לא היו הולכים בעיוורון כעדר אחרי יוליוס קיסר - לא היה לו צבא שיעמוד מאחוריו. אם החיילים לא היו מצייתים לנפוליאון - לא היו מתים מאות אלפים בגלל תסביך-פין-קטן של מנהיג מסויים. בברכה, שלולית.

LאלדדL

New member
הגזע לא מוכן לקבל את קיומך

ומה לעשות שאין לך מקום אחר להיות בו ... להם יש והמאפיה שאתה מדבר עליה היא הרבה יותר ממאפיה ואל תשכח שמדובר גם בחיזבאללה שהוא הרבה יותר רדיקלי ... עם טילים שמסוגלים להגיע עד ת"א... זה לא ויכוח של מי צודק כי אם נכנס לזה זה הרבה יותר מורכב מתסביך פין אתה כרגע בעניין של הישרדות

adonhashlulit

New member
אלדד היקר,

מסכים לגבי כל מה שאמרת על החיזבאללה, הם צבא גרילה קטלני, ובהחלט אי-אפשר להשוות אותם למאפיה. אני דיברתי יותר על חמאס למיניהם, ושכשהצבא מתרגל להלחם באירגון טרור כמוהם - הוא יתקשה להלחם במדינות וצבאות גרילה כגון החיזבאללה. אין מקום אחר להיות בו? בברכה, שלולית.

LאלדדL

New member
אנחנו בלתי נסבלים בעיני העולם

המדינות עצמן לא אכפת להן אפילו לוותר על האמת שלהם כדי שאנחנו נאכל חרא

LאלדדL

New member
אבל עזוב זה כבר דופק את השירשור לגמרי

ונכנס לויכוח שלא ייגמר לפחות טוב לדעת שאתה לא מעדיף סתם לעשות כסף במקום השירות זה גם משהו שבוע טוב :)

למעלה