כשם שפיזיקה היא תורת הפיזי היום הרבה פיזיקאים (תורת הקוונטים למשל) יודעים שיש הרבה חורים בהסברים שהפיזיקה נותנת ליקום. החיפוש אחרי ה"הוכחה המדעית" הגביל את השכל לחפש תשובות מתחת למנורה. הרוח היא שמניעה את החומר ולא להיפך. קשקוש? איך יכול להיות שכל כך הרבה דורות, מתחילת הבריאה בעצם היא קיימת, ועד היום היא לא נגמרה? קשקוש זה לא יכול להיות!!
זה לא הכל... יש גם פיזי, לא הכל רוח. אבל הרוח היא השולטת בחומר ולא להיפך. והמחשבות החיוביות - לא תמיד יוצרות מצבים חיוביים, יש דברים שקורים לנו כי הם ברשימת החוויות שלנו, ואנחנו לא יכולים לשלוט בהם. (גורל??!!) אנחנו רק יכולים לבחור איך אנחנו נחווה אותם. מה את אומרת?
שאת צודקת כמובן שיש חוץ מהרוחניות גם דברים פיזיים-גשמיים. אבל ללא הרוחניות אין חיות לדברים הפיזיים-כפי שאמרת... ואני חושבת שכמובן שהגורל קיים. לכל בן אדם יש את "רשימת החוויות" כפי שאמרת, שעליו לעבור בחיו אבל לדעתי אנחנו כן יכולים לשלוט על זה. אולי לא על הכל אבל אלוקים נתן בידינו את כוח הבחירה בחיים וע"י המעשים שלנו אנחנו יכולים להפוך עולמות וכמובן להטיב או להרע לעצמינו. ברור שהכל קבוע מראש- הגורל של כל אחד ואחת אבל כמו שאמרתי יש לנו את הכוח להשפיע. והמחשבות גם מאוד משפיעות על מצבנו ועל הרגשתינו ולכן צריך גם במצבים שרע לנו ואנחנו לא רואים את האור בקצה המנהרה צריך לחשוב שיהיה טוב האור קיים ואלוקים עוזר לכולנו! לכן כמו שהחתימה שלי אומרת:
אני שואל את עצמי כמה את מצליחה ליישם את כל מה שאת אומרת.. כי עשית כל כך הרבה הפרדות.. בין מה שרוחני ומה שגישמי, בין מה שעכשיו למה שיהיה. שבתכלס אין דבר כזה..... כל ההגדרה הזאת של רוחניות ולא רוחניות יוצרת פירוד, יוצרת "שיטות" ו "טכניקות".. היא יוצרת מכניות אחרת.. של אנשים שפשוט אוהבים להתעסק בזה כי זה עוד "קטע" או כי הם בטוחים שהם מצאו את ה-דבר. ובכך סוגרים את הדלת לכל מה שלא תואם את התאוריות היפות שלהם. לדעתי מעל הכל צריך לשמור על חוש הומור בריא
עד כמה שההודעה שלך יענו שיפוטית כזאת.. היא הייתה הכי טובה מכל התגובות. ההודעה שלך מבין כולם היא היחידה ששמה איפהשהו בתוכן שלה סימן שאלה. כל האחרים רק רצו לתת את הדיעה שלהם כי הם שמעו משהו שמנוגד למה שהם מאמינים. נראה לי דרך חיים נפלאה לרוחניות או לא רוחניות כדי להיות אטומים כמו בכל מקום אחר לצד השני וישר לזרוק.. עכשיו שאתה שואל אותי במה אני מאמין? זה יוצר משהו חדש.. הקשבה. פתיחות. "אנשים רוחניים", בגלל "התואר" של רוחניות. הופכים להיות אטומים כמו שכל אנשים בכל "תואר". אני מאמין שהאדם הרוחני באמת, לא יהיה או יראה את עצמו כרוחני כלל. לא יצטרך להגן על שום דבר.. כמו על האמונות שלו למשל. אני חושב שמין הראוי באמת שמישהו היה שואל אותי סוף סוף "למה, במה אתה מאמין?" תהיתי באמת אם יקרה משהו מעניין עם השרשור הזה