מכובדיי
, האם תוכלו להסביר לי

מכובדיי ../images/Emo88.gif, האם תוכלו להסביר לי ../images/Emo92.gif

כיצד יכול עורך-דין להתחיל לעבוד על תיק בקול תרועה רמה, לעבוד במרץ מספר שבועות, להפיח תקווה בלקוחו שהנה הנה הוא עומד לפתור את הענין ע"י הגשת כתב תביעה לביהמ"ש (הטיוטה מוכנה!) ואז... "להיעלם": לשתוק במשך כ-9 חודשים, לא לענות כלל לתזכורות (1-2 תזכורות בחודש), ובפעמיים נדירות (כשהצלחתי להפתיע אותו בטלפון), להתנצל בהסבר שהנה "תוך מספר ימים" הוא מסיים את כתב התביעה אבל... שום דבר לא זז. זהו העורך הדין הישראלי השני שעושה לי "תרגיל" כזה, ואני מנסה להבין:
האם מדובר בתופעה שאופיינית רק לישראל (בקרב קהיליית עורכי-הדין כמובן, לא כלל-חברתית)
מהו ההסבר האפשרי להתנהגות (עקבית!) כזאת?
האם תוכלו להמליץ על עו"ד ליטיגטור (חוקי חברות) שלא ינקוט בסחבת בסגנון הנ"ל?

hutc10

New member
זה מה שקורה כשיש 46,000 עו"ד

כל אחד שסיים לימודי משפטים חושב שהוא יודע לעבוד בכל תחום. יכול להיות שעוה"ד שפנית אליהם לא יודעים דבר בדיני חברות למשל וזה גורם לסחבת. 9 חודשים נראה לי מוגזם בכל קנה מידה אפילו לעו"ד שאין לו מושג בדיני חברות.

תודה על תשובתך המהירה. האם תוכל להמליץ

על עורך דין שיכול לקחת טיוטה מוכנה של כתב תביעה (ירושה מהעו"ד האחרון. אני תמיד נפרד מהם יפה, למרות אכזבתי), ללטש אותו לפי הבנתו, ולהגישו סוף סוף לביהמ"ש? זה חייב להיות עו"ד שמסוגל להוציא צו עיקול על נכסי החברה ו/או בעלי השליטה במידה שבעלי השליטה בה אינם ממלאים את צו בית-המשפט. אני מעדיף עו"ד שמוכן לעבוד לפי אחוזים מערך העסקה הכוללת.

hutc10

New member
אני יכול אולי

מאחר ואני לא מכיר את המקרה קצת קשה להמליץ על עו"ד שיטפל בך כמו שצריך. אני מכיר כמה עו"ד שעוסקים בתחום המסחרי ושאולי יוכלו לעזור לך. לגבי שכה"ט את זה תצטרך לסגור עם עוה"ד שתיקח. ד"א אתה יכול גם לבדוק באתר לשכת עוה"ד יש שם אפשרות לחיפוש עו"ד לפי תחום התמחות. ואם הייתי מתמחה בדיני חברות אולי הייתי מטפל בזה בעצמי אבל אני לא לוקח תיקים בתחום שאני לא מבין בו.

יש אינפלציה בעורכי דין אבל עליי לציין כי גם

בעבר לקבל שירות הוגן מעורך דין זה דבר מאוד לא שכיח לצערי. עורכי דין חושבים כל הזמן על שכר טירחה שישלם את הוצאות המשרד ואת המתמחים ועורכי הדין הנוספים אם יש במשרד מעניין אותם שיווק אך פחות עבודה. הצעתי לפני בחירת עורך דין לעשות סקר באינטרנט על אותו עו"ד לראות אם יש לו תלונות בלשכת עורכי הדין אם יש לו פסקי דין תקדימיים אם הוא מופיע הרבה ופה כבר תקבל אינדיקציה, כמו כן מומלץ לבקש רשימת לקוחות שעבדו איתו בנוסף עלייך לשלם לו באופן מודולרי כדי שתהיה לו מוטיבציה.אם שילמת והוא לא עשה דבר בנדון תוכל לתבוע אותו בבימ"ש לתביעות קטנות ולקבל את כספך עד 33.000 כמו כן תכתוב ללשכת עורכי הדין אתיקה ואז ירשם לו בתיק התנהגות שאינה הולמת עו"ד פעולות כאלה מזיזות דברים קדימה. לגבי המלצה אם תפרט מה מהות התביעה אוכל לנסות לסייע יותר תוכל גם במסרים כל טוב

המון ../images/Emo51.gif על תשובתך העניינית והמפורטת

האם הבנתי נכונה שאת עורכת-דין? אינני מעוניין בעו"ד שמוּנע ע"י ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין. אני מעוניין בעו"ד שמונע ע"י אתיקה פנימית שלו עצמו. אני מבין שגם עו"ד הוא בנאדם, ושהוא צריך לפרנס את עצמו ואת משפחתו, אך מבחינתי, עו"ד שאיננו מסוגל לתקשר (או לתקשר בהגינות) הוא "סיפור אבוד". מכיוון שהפורום אינו מיועד לייעוץ משפטי, אתמצת את מהות התביעה במסר. השאלה המטרידה (ושלדעתי רלוונטית עבור הפורום) היא השאלה "התרבותית". מעולם לא נתקלתי בהתנהגות מהסוג הזה בעבודתי עם עורכי-דין כאן בארה"ב.

למעלה