מכוון שקישור של Ape To Man לא עובד אז

מכוון שקישור של Ape To Man לא עובד אז

הקישור החדש אגב הסיבה שהקשור לא עובד כי ליוטיוב יש מדניות להוריד סרטים של אבולציה בטענה של פגיעה ברגשות
הציבור
ועוד קישור NOVA | Becoming Human
גם הקישור הזה Species Odyssey
זהוא זה מה שהצלחתי למצוא כי קשה למצוא סרטים על אבולציה בגלל המדניות של יוטיוב

עמיקם10

New member
שלפוחית השתן ? איך נוצרה ?

לחתול.לכלב.לאדם..וכנראה לרוב היונקים[לוויתן הוא יונק? ] יש שלפוחית. אז איך ? באיזה שלב.? הכבד מייצר סוכר. ממול הלבלב מייצר אינסולין. מי החליט על מה ? בקיצור אם התאים בונים את היצורים החיים- מה מקור התכנית
ובכלל האם למדע יש תשובות לפרטים האלה.?
איפה הסיבה והתוצאה ?

deathcaster

New member
תגובה

נניח ולמדע אין ולא תהיה תשובה על פרטים אלה.... האם זה אומר בהכרח כי התשובה צריכה להיות מטאפיזית (קשורה לאל/כח עליון כלשהו)?

אם אתה עונה על שאלתי ב-"כן", תשובתך היא כשל לוגי מסוג "בורות בלתי מנוצחת" - http://he.wikipedia.org/wiki/בורות_בלתי-מנוצחת

Sophalin

New member
זאת לא הייתה השאלה שלו

והמענה לא רלוונטי לשאלה. אל תכניס לאנשים רעיונות לראש. יכול להיות שהוא חשב על משהו אחר לגמרי.

אוקי - אז שאלה בהקשר

איפה מקודדת הגאומטריה של, למשל, הכבד או הלב? בדנ"א בלבד?
ככל הידוע לי אחד האתגרים בגידול איברים מתאי גזע קשור לשיחזור הגאומטריה היחודית של האיבר שהוא דבר שיתכן כי לא מקודד מפורשות בדנ"א (אולי זה שילוב של דנ"א ואילוצים ביו-מכניים של דיפוזיה בתהליך ההתמיינות של העובר).

Sophalin

New member
מה זאת אומרת

הגאומטריה של האיברים? הכוונה לתכנון ההנדסי - אז אני מניח שכן, הגאומטריה מקודדת בדנ"א בלבד.
אני לא מכיר מנגנון ביולוגי אחר עם "זכרון".
יכול להיות שישנם גורמים אחרים שמשפיעים על הצורה הסופית אבל הקידוד נעשה רק בדנ"א (ויתקנו אותי החכמים ממני אם אני טועה).

אם הכוונה היא לימין -שמאל , קדימה אחורה אין לזה קידוד, אלא מפלי ריכוזים (?) של גורמי גדילה (?) הנובעים בין השאר מכוח המשיכה.

עד כמה שאני יודעת, לעומת הבעיות שיוצרות מוטציות, אין בעיות בהפיכת צד ימין וצד שמאל וזה נדיר מאד. "לב הפוך" הוא כמובן קטלני אל מערכת עיכול הפוכה, לא . יש "טעויות" בין יד ימין ליד שמאל? או עיניים? לדעתי לא.

אולי יש סלקציה חזקה כנגד טעויות קטלניות שכאלה

ככל הידוע לי יש סיכוי של יותר מ 50% כישלון (?) שביצית שהופרתה תתפתח לעובר שישרוד את כל תקופת ההריון. בזמנו נאמר לי שחלק מהדימומים של המחזור הן למעשה הפלות מוקדמות מאוד של הפריה פגומה וזה מקשה לדעת מהו האחוז האמיתי של ההפלות.

כדאי מאוד שתהליך כה מורכב לא יחייב הצלחה של 100 אחוז והחוכמה של הברירה הטבעית היא לאפשר מרחב של טעויות כדי לתמוך במורכבויות כה מדהימות (קרי להבטיח הצלחה ע"י מספר נסיונות).

זכיר

New member
הקידוד יכול להיות יותר מתוחכם\פשוט

למשל אפשר לצורך העניין לדמיין שה DNA מקודד את הצורה המדוייקת של הצלעות, אבל הצורה של הרקמות שעוטפות את הריאות נקבעה בהנחיה המקודדת הבאה: תצמחו עד שתתקלו במשהו קשיח שימנע מכן להמשיך לצמוח. כך תקבל מעטפת הריאות את הצורה המדוייקת של כלוב הצלעות, מבלי שצריך לקודד לצורך זה את הצורה המדוייקת של כלוב הצלעות.

אפשר שהנחיה דומה תקבע את צורת הכבד או סדרה של הנחיות ואינטראקציות של הנחיות להתפתחות של איברים סמוכים לכבד.

Sophalin

New member
זה לא סותר את מה שאמרתי

עדיין סדרת ההוראות תקבע שללב תהיה צורה עם ארבעה חדרים ושסתומים וכו' והתלות לא יכולה להיות רק בסביבה.
עם זאת קיימת תלות חשובה מאוד בחומרי הגלם. הווה אומר - מה שהאמא בתקופת האינקובציה אוכלת ומה שהיא מאכילה את הוולד בתקופת הגדילה שלו עד הבגרות.
אלו עשויים להשפיע על הגודל והתפקוד ואולי באופן מסוים על הצורה של האיברים השונים.

עמיקם10

New member
תגיד אני לא יודע במקום..

לספר שהחיים מוצאם בתולעים במים. העובדה שיש המון מינים והמון סוגי חיים-צמחים,יונקים,דגים,בעלי חיים משונים. מיוחסת לתנאי הסביבה וכשמגלים אי התאמה לסביבה טוענים שהמין נכחד.או שהמין פיתח תכונה אחרת.
או שעידן הקרח גרם לשינויים. וחוסר מזון מסיבה זו או אחרת הביא להכחדת כל הדינואוזורים. והגיעו למסקנה שמטאוריטים הם שגרמו. רק למה לא הגיעו. לזה שהכל בעצם שטות אחת גדולה. לפי התיאוריה האבלוציונית היה צריך להיות גזע עם מוח כפול לפחות..מרוב חשיבה.
ולדעת החתן שלי האדם הגיע מכוכב אחר. ולכן הוא היחיד בעולם.

Sophalin

New member
לאחר קריאת השרשור הבנתי

אתה פשוט מחפש דרך לבטל תאוריות שאין לך שמץ קצהו של מושג לגביהן.
אתה טוען שהן שטויות בלי שבכלל קראת את התאוריות או לחילופין בחנת את העובדות בשטח.

טוב זוהר, כנראה צדקת - אש!!!!!!

עמיקם10

New member
לא מבקש לבטל תיאוריות אבל אלה תיאוריות

שמסתמכות על התחלקות החיידקים למשל כעת..על משהו שמתקיים. גם עכישו. מקישות לגבי עולם שלם שנכחד. ומאידך ההסתמכות לגבי ההתפתחות של מליוני בעלי חיים היא על התאמה לסביבה הטבעית.
על דמיון של מבני גוף ועצמות בין מינים דומים וגם שונים. והטיעון העיקרי המגן על התיארויה הוא שעברה תקופה ארוכה ובה הכל השתנה. פעם הכל היה אחרת. ואפילו לגבי זה אין הוכחה. ז"א שייתכן שתקופה כמו התקופה העכשוית- כבר היתה.
באופן פשטני לא מקובל עלי שהיגואר והאדם הם ממוצא משותף.
ולגבי כושר הדיבור..חבל"ז. בכל הגלובוס אין יצור שמדבר...לאו דוקא בשפתנו..
אז אולי בצרפתית.

עמיקם10

New member
מבחינה פילוסופית המגמה של כל מין היא להמשיך

את אותו מין. וזה גם מה שרואים בטבע. מאידך מוטציה היא בכיוון הפוך. של טעות או פגם[ייצור]. מה שאומרת התיאוריה של המוטציה היא שהכל נעשה בגלל פגמי- ייצור..גם כיוון ההתפתחות המדע והתרבות הוא קדימה ולא לצדדים. ולא על סמך טעויות.
לגבי המדענים שבכם-השימוש במונחים ייחודיים לענף האבולוציה לא מקנה אישוש לתיאוריה. ההליכה בכיוונים שונים של סחיפה גנטית למשל..ייתכן שסחפה את המדע הזה רחוק מהכיוון הנכון. והפתרונות שלדעתי אינם ידועים.
איך למשל התחלקות החיידקים שונה אצל האדם..והיונקים בכלל, שזקוקים לרביה טבעית. ואילו אצל העופות והזוחלים הביצים אינן דומות לביצית של האשה שאנו מכנים ביצית..ולא היא.
קראתי בלי סוף חומר על זה..וכמה שקורא יותר..לא משתכנע.

Sophalin

New member
אני אחזור בשנית ואגיד

אתה מדבר מתוך בורות. אינך מבין את תאוריית האבולוציה המדעית.

יתרה מזו אגיד, אינך מבין כלל איך מדע עובד.

אתה אומר שקראת על זה המון חומר ואני נוטה לפקפק.

והיה ואני טועה וקראת באמת המון חומר אז לא הבנת אותו.

והיה ואני טועה בשנית, אזי כל שיש לי להגיד לך זה שאתה קראת את החומר לא מתוך נקודת מבט בקורתית אלא מתוך נקודת מבט שבאה להגיד "זה לא נכון, לא משנה מה כתוב שם" וזה מחזיר אותנו לשורה הראשונה וחוזר חלילה.

עמיקם10

New member
בוא נדבר על נושא שאני מכיר..

חייתי בקיבוץ הרבה שנים גם בתור ילד. פרופ' יובל נוח הררי כתב פרק על הקיבוץ שאינו נכון בלשון המעטה. אז אחד- מי שקורא את זה יחשוב שהוא יודע מהו קיבוץ. שניים- לא כל מה שכתוב נכון. שלוש-אולי כל מה שאתה יודע לא נכון.
ארבע- הגנים שלי לעומת זה..ממשפחה שבה החכמה אינה מוטלת בספק.

Sophalin

New member
תגובה

ושוב אגיד - אינך מבין מדע מהו ואיך הוא פועל:

אז אחת (ולא אחד) - אני לא חושב שבספר אחד אפשר להבהיר למישהו מהו קיבוץ. ספרים היא לא דרך הלמידה היחידה והנכונה.
שתים (ולא שניים) - נכון בהחלט לא כל מה שכתוב נכון. הדוגמא הטובה ביותר לכך היא התנ"ך שמתאר עולם שבו יש נחש מדבר...
שלוש - אולי. כמו שאמרתי כבר, תאוריה אינה האמת אלא דרך לתאר תופעות נצפות ובאופן זה לספק חיזויים טובים.
ארבע - ידוע שהשפעת הגנים על האינטליגנציה היא די זניחה...

Gidi Shemer

New member
רק כדי להתמקד בנקודה אחת משלל

הנקודות שהעלית,

על מה מבוסס המשפט "מאידך מוטציה היא בכיוון הפוך. של טעות או פגם[ייצור]?

אתה חושב שמוטציה פוגמת בהכרח ב"ייצור"?
אתה לא חושב שיכולה להיות מוטציה חיובית שתעזור ליצור או לחילופין לפס ייצור אחר מהמקורי?

עמיקם10

New member
כל מין מנסה להמשיך את חיי בני מינו על ידי

התרבות התחלקות רבייה ובכל צורה אחרת. כשגוזמים וורד מיד הוא מוציא ענף במקום הגזום. החיגור בעצים אחדים גורם להפריה ולצמיחת פרי. המוטציה היא מקרה ואם הבנתי נכון השינויים בטבע מכונות מוטציות.
יוצא שכל ההתפתחות היא של מקרים.

למעלה