מכונה להמסת שוקולד

zeyda1

New member
מכונה להמסת שוקולד

בוקר טוב לכולם
למרות שאני עוקב אחרי הפורום הזה כבר הרבה זמן, רק עכשיו הצתרפתי.אני התחלתי לעבוד עם שוקולד לפני חצי שנה בערך כתחביב.
אני מכין בעיקר חיקויים של דברים שאכלנו בחו"ל
Reeses Peanut Buter cups Almond Joy Mounds York Peppermint Patties Nestles Crunch
אני גם מכין פרלינים שונים אבל הכי אהוב על כולם זה הפרלין עם דובדבן בליקר שרי עטוף פונדנט עם Invertase מצופה שוקולד מריר פרווה.
כל השוקולדים שלי הם כשרים \ פרווה.
את הטמפרור אני עושה ידני בלי בעיות.
הבעיה שלי זה איך לשמור על החום של השוקולד בזמן העבודה.
מצאתי באינטרנט מכשיר להמסת - לא טמפרור - שוקולד מחברה Moldart בבלגיה ועוד אחת בהודו בשם Cacao. יש כמה גדלים - 3-6-12 ק"ג.
המכשיר ההודי עולה $360 כולל משלוח. אין לי מושג כמה אצתרך לשלם מכס פה בארץ. לא מצאתי שום דבר דומה לה פה בארץ.
קראתי בפורום על מישהוא\היא שבנה מכשיר לבד, אבל זה לא בשבילי להתעסק עם זה.
שאלתי (סוף סוף) האם למישהוא / היא יש נסיון במכשיר כזה והאם זה כדאי? הם טוענים שזה שומר על הטמפרטורה +/ - מעלה אחת.
תודה על הסבלנות ומצפה לתגובתכם.
zeyda1
 

revavonet

New member
לפני כמה חודשים גם אני ראיתי את ההודים

לאחר התכתבות איתם, התברר לי שזה יעלה בסביבות 1600-1800 ש"ח עד הבית כולל מיסים.
בסופו של דבר אילתרתי לי "מלטר" עם תרמוסטט שקניתי ב300 ש"ח בערך ויש לי פלטת שבת סיר עם מים רותחים וקערה לשוקולד.
ככה אני שומרת על טמפרטורה קבועה של השוקולד.
מצאתי פה בארץ מישהו שמוכן לייצר לי בן מארי מדוייק בסביבות 200 ש"ח אם זה מעניין אותך.
 

zeyda1

New member
תודה - אבל

הרבה מקורות שקראתי על המסת שוקולד אומר שעדיף אוויר חם מאשר מים רותחים\חמים.
כיום אני ממיס אם בן מארי על כיריים חשמליים וזה לפעמים בלגן.
אני גם מעדיף את הנוחות של כלי אחד מאשר 3-4 כלים.
אני גם חושב שאוכל לעמוד בהוצאה של 1800 שח כי לאורך זמן זה יחסוך לי זמן. וכאב ראש.
 

Lironyp

New member
לגבי ההמסה- אם נזהרים, אין בעיה

אני תמיד השתמשתי בבין מארי, ומעולם לא היתה לי בעיה
הנוחות שבמלטר היא אדירה- משאירים את השוקולד ללילה להינמס, ואין פה שום התעסקות.
לגבי ההישארות בטמפרטורה- לוקח קצת זמן להכיר את המלטר כדי שזה באמת יעזור- הטמפ' שמכוונים אליה היא הטמפ של האוויר מסביב לתבנית, לא של מה שבתבנית, ולכן לוקח קצת זמן להבין.
בפעם הראשונה שהשתמשתי במלטר שלי, טבלתי 400 פרלינים שיצאו בסוף אפורים. מאז למדתי להשתמש בו, וכבר אין לי בעיות בכלל, אני עובדת יום שלם בלי צורך לטמפרר מחדש.

אני לא חושבת שצריכה להיות בעיה לקנות את המלטר של ההודים- זה בסהכ מכשיר מאד פשוט, ולא צריכות להיות בעיות (מעבר לכך ששמעתי גם אנשים שהיו להם בעיות עם המול דארט)
 

zeyda1

New member
הודו לה' כי טוב

כנראה אני הולך על זה ונקווה לטוב.
חג כשר ושמח
zeyda1
 
למעלה