מכונה מוזרה

Yonic106

New member
מכונה מוזרה

שלום. יש לי מכונת אספרסו מוזרה ורציתי לספר לכם עליה, אולי מישהו פה מכיר את הסוג מכונות האלה.. זו מכונת אספרסו שמסובבת את הקפה.. מה זאת אומרת - המכונה בנויה ממיכל מחומם שבתוכו שמים את המיים. באמצע המיכל, יש מוט שמחובר למנוע חשמלי שנמצא מתחת למיכל. על המוט הזה יושב מיכל קטן, שסגור במכסה עם חורים בקצוות, ובתוך המיכל הזה שמים את הקפה. כל זה סגור במכסה שמתעל את הקפה לפיה. איך עושים קפה: שמים מים במיכל. שמים קפה במיכל הקטן, ומלבישים אותו על המוט. לוחצים על כפתור שמרתיח את המים. כשהמים רותחים, לוחצים על כפתור אחר שמסובב את המיכל הקטן (זה עם הקפה). איךשהו, בגלל הסיבוב, המים נמשכים דרך המוט המסתובב לתוך המיכל הקטן, ואז המים עוברים דרך הקפה (שצמוד לדפנות בגלל הסיבוב), ואז דרך החורים הקטנים אל המכסה של המכשיר שמתעל את הקפה המוכן לכוסות. זהו. זו מכונה ישנה מאוד, והיא עושה Esspreso מצויין. הבעיה שלה שהיא לא מקציפה חלב, אז צריך לעשות את זה לבד. מישהו אי פעם נתקל במכונה כזאת? למה לא עושים אותם יותר?
 

אילן די

New member
מעניין

כדי להפיק אספרסו יש צורך בלחץ של 15 באר בערך. מעניין איך המכונה שלך מפיקה את זה מסיבוב. כדי להקציף חלב אתה יכול לקנות פלנג´ר או מכשיר מצויין של קפריסו שנקרא FrothXpress
 

Yonic106

New member
מהם הפרמטרים

שלפיהם יודעים אם המכונה מכינה אספרסו טוב??? האספרסו במכונה הזאת יוצא עם שכבה לבנה של קצף. זה טוב? רע? לא אומר כלום? או בקיצור... איך אני יידע להשוות את המכונה הזאת למכונה נורמאלית??
 

אילן די

New member
שכבת ה"קצף"

נקראת קרימה והיא אמורה להיות בצבע זהוב. אם מתקבלת שכבה יפה של קרימה סימן שהאספרסו יצא טוב. כמובן שהטעם הוא הקובע הסופי.
 
למעלה