תשמע , אולי נדמה לי, ואולי
סתם מאוחר ואני עייפה וקצת עצבנית, אבל ראשית : ביקורת נכתבת ומושמעת בדרך כלל מאנשים שאכפת להם, כי אם לא היה להם איכפת תמיד יותר קל לשתוק ולשנוא מהצד. ושנית איך זה שאם מישהו לא מפה מעביר ביקורת - לגיטימית בדרך כלל - כי זכותה לחשוב ככה גם אם זה לא נכון , ורבים כל כך לוקחים את זה מיד כאילו הרגו את אמא שלהם, אם אתה חושב שהיא מתרכזת רק בדברים הרעים לא קראת טוב את המכתב שלה, וזה שהיא לא פה זה עושה אותה לא מספיק טובה ? מה בדיוק אתה רוצה ממנה שתעשה עליה ? הנה ? למקום המאד מיוחד הזה ? המלא בצחצחים, חסרי רגישות שיעשו הכל לעקוף אותך בכביש, בתור בסופר, לא חשוב איך למה ומתי הכל רק לא לצאת פריירים ? המקום שבו נופלים לנחלים רעילים כי איזה מהנדס בנה גשר שאינו מותאם לבני אדם ? אני דווקא מיד חשבתי שבטח החדר עם הערסל היה בשני גרוש יותר יקר, אבל מה הישראלים ישלמו שני גרוש יותר בשביל ערסל ? מה הם פריירים של מישהו ? אז אני כן מפה ואם אני הייתי כותבת את המכתב הזה אחרי מספר רב של טיולים אני בטוחה שהיה יוצא ממני ארס פי כמה יותר רעיל מהמכתב המנומס של האוסטרלית שכל כך חיכתה לפגוש ישראלים כי היא יהודיה. אתה לא חייב להסכים עם דבריה, וזה עדיין לא נותן לך זכות להעביר ביקורת על אדם שאתה לא מכיר, לא יודע בכלל אם היא עיתונאית או לא, העיקר שחלילה וחס לא יגידו "עלינו" משהו רע. אני ממליצה בחום, פקח נא את העינים ולו במעט, "אנחנו" קולניים, צורמים, קוצניים, וחסרי נימוס אלמנטרי, חושבים שאנחנו יותר חכמים מכולם, ובעיקר קמצנים. זה מה שנקרא "מה ראו עיני בהתנחלות הנחל" בהודו, תאילנד, סיני, באירופה, בארה"ב, קניה, זנזיבר, ואפילו טנזניה. ולצערי היד של "ההתנחלות" עדיין נטויה.