אני הבנתי טוב מאוד, רק שאתה סטית לגמרי.
1. לא, "כיבוש" 48 ו49 לא נותנים לגיטימציה לכבוש שוב - אלא אם אנו במצב מלחמה קיומית כמו ב48, 49 וב67!. נכון ב67 אנחנו תקפנו ובצדק, סגירת מיצרי טיראן הייתה עילה מספקת לפתיחה במלחמה יזומה, מה עוד שישראל בראשות לוי אשכול, ניסתה לעשות הכל בכדי שלא תהיה מלחמה. "לאיזה "ערבי" הצעת להקשיב? להחלטת הליגה הערבית להכרה גורפת בישראל, ב"מחיר" סיום הכיבוש של שטחי 67?" 2. לאותו ערבי שלא יזנח את נשקו לאחר הסכם תבוסתני למדי שאתה ושכמותך מייחלים לנו, לפרט לך מי הם? אם בגלוי או שבהחבא, הערבים אינם צבועים, אומרים בפנים בלי להתבייש. 67 יקבלו חינם (באדיבות השמאל) ול48 ימשיכו אח"כ, בכוח. שכן אצל הערבים אם שמת לב (בניגוד לנו) הקיצוניים תופסים את המתונים בביצים, והמתונים לא יכולים על הקיצוניים. בוא נלך הפוך, האם אתה רואה סיום (בפועל!!) לסכסוך לאחר נסיגה (ובמקרה שאתה רוצה - במיידי) לגבולות 67? בלי ליגה ערבית וליגה לאומית על הנייר, אני מדבר על ת'כלס, חמאס, אחמדיניג'אד חיזבאללה, פת"ח, ג'יהאד וכו', האם אלו האחרונים יעברו למקרמה במקום תורת השנאה והפיגועים? האם אתה מתחייב לי ושאר עם ישראל שלא יירו עלינו צינורות מעופפים ויתפוצצו עלינו בתואנות שונות לאחר ההסכם "שלך", שאותו אתה מנסה להשיג (כך זה נראה) בכל מחיר, גם במחיר ביטחון המדינה וכושר ההרתעה? תחשוב טוב על השאלה...אח"כ תענה.