מכות רצח

מכות רצח

"באלה, בקת הרובה ובבעיטות בראש הרגו חיילים את ג'יהאד שאער, צעיר בן 19 שהיה בדרכו להירשם לאוניברסיטה. צה"ל אומר ששאער ניסה לתקוף את החיילים בסכין. עדת ראייה אומרת שהם המשיכו להכותו גם ששכב על הקרקע כפות וחסר הכרה." אין גבול לרוע

תוצאה שגרתית של הכיבוש הארור ../images/Emo16.gif

בכל חברה, בכל ציבור, יש אחוז מסוים של פסיכופטים, חיות אדם, שבנסיבות מסוימות הופכות לרוצחים אכזריים. הכיבוש הקולוניאלי האכזרי הנמשך זה 40 שנה מספק בשפע את הנסיבות הללו לחיות-אדם אלו. כל עוד ימשך הכיבוש הנפשע הזה, "מקרים" כאלה יחזרו שוב ושוב ושוב ושוב ושוב . . .

wxyz2006

New member
לצערי הרב, אני נאלץ להסכים איתך ...

אני חולק על ההגדרה שלך לגבי 'כיבוש נפשע'. לדעתי, כיום אנו נאלצים להמשיך ולהחזיק את השטחים מאחר ואין שם שום גורם שניתן להגיע איתו להסכם. אבל זו כבר שאלה אחרת. כל כיבוש משחית, גם 'נפשע' וגם 'צודק'. חובה להמשיך ולחפש דרך למצוא פתרון ראוי.

מסכנים! "נאלצים להמשיך" בכיבוש ../images/Emo7.gif

ולהרחיב את ההתנחלויות, ולגזול את האדמות של הפלסטינים, ולהרוס את בתיהם. בטח! אין אף גורם פלסטיני שיסכים לעשות איתנו שלום על בסיס סיום הכיבוש! כל הפלסטינים רוצים שנמשיך בכיבוש.

למה 40 שנות כיבוש../images/Emo35.gif

תנסה אולי 60... יש מצב בהחלט שגם אתה גר על שטח כזה, 300 מליון ערבים רואים זאת, רובם אומרים זאת.. לא מתביישים, אומרים בפנים, לפחות הם לא צבועים. עם זאת... אתה מעדיף לוותר על שטחים בהם הימין מתגורר, כשאתה עצמך איש השמאל הציוני, חי על שטח "כבוש" לא פחות
אדרבא, דאג להם מדינה בגבולות שאתה תחליט, זו תהיה מדינה זמנית עד לגבול האמיתי שהם רוצים בו... לא מאמין? תקשיב לערבי!

../images/Emo6.gif גם התירוץ הזה אינו חדש.

לדבריך, הכיבושים של 48 נותנים לך אישור להמשיך ולכבוש גם הלאה כמה שאתה רוצה? לאיזה "ערבי" הצעת להקשיב? להחלטת הליגה הערבית להכרה גורפת בישראל, ב"מחיר" סיום הכיבוש של שטחי 67?

זה לא תירוץ, אלו עובדות, לך נוח להתכחש להן.

כל המדינה שמעבר לתוכנית החלוקה כבושה למהדרין. באם אתה כל כך ממהר בשמחה רבה לסגור עיסקה, בצורה חד צדדית על חשבון בתי הימין החוקיים (לא מאחזי לילה של פרובוקטורים), אזי גם אני לא מתנגד לתת לערביי ישראל ה"כבושים" לחזור אל הקיבוצים, שהם כפרי הערבים השדודים. הקיבוצים לא תורמים כבר שום דבר במדינה, מהווים נטל כלכלי, במיוחד אלו שלא הופרטו ויש להחזיר אותם לבעליהם החוקיים, קצת דו קיום
מה יש? לאיזה ערבי אני מקשיב? לזה שלא יפסיק את ההתנגדות המזויינת לאחר "סיום הכיבוש", ככה הוא אומר ולי נשאר רק להאמין. אולי כמה קסאמים על כפר סבא בעתיד יזכירו לך על איזה "ערבי" אנו מדברים...

אני הבנתי טוב מאוד, רק שאתה סטית לגמרי.

1. לא, "כיבוש" 48 ו49 לא נותנים לגיטימציה לכבוש שוב - אלא אם אנו במצב מלחמה קיומית כמו ב48, 49 וב67!. נכון ב67 אנחנו תקפנו ובצדק, סגירת מיצרי טיראן הייתה עילה מספקת לפתיחה במלחמה יזומה, מה עוד שישראל בראשות לוי אשכול, ניסתה לעשות הכל בכדי שלא תהיה מלחמה. "לאיזה "ערבי" הצעת להקשיב? להחלטת הליגה הערבית להכרה גורפת בישראל, ב"מחיר" סיום הכיבוש של שטחי 67?" 2. לאותו ערבי שלא יזנח את נשקו לאחר הסכם תבוסתני למדי שאתה ושכמותך מייחלים לנו, לפרט לך מי הם? אם בגלוי או שבהחבא, הערבים אינם צבועים, אומרים בפנים בלי להתבייש. 67 יקבלו חינם (באדיבות השמאל) ול48 ימשיכו אח"כ, בכוח. שכן אצל הערבים אם שמת לב (בניגוד לנו) הקיצוניים תופסים את המתונים בביצים, והמתונים לא יכולים על הקיצוניים. בוא נלך הפוך, האם אתה רואה סיום (בפועל!!) לסכסוך לאחר נסיגה (ובמקרה שאתה רוצה - במיידי) לגבולות 67? בלי ליגה ערבית וליגה לאומית על הנייר, אני מדבר על ת'כלס, חמאס, אחמדיניג'אד חיזבאללה, פת"ח, ג'יהאד וכו', האם אלו האחרונים יעברו למקרמה במקום תורת השנאה והפיגועים? האם אתה מתחייב לי ושאר עם ישראל שלא יירו עלינו צינורות מעופפים ויתפוצצו עלינו בתואנות שונות לאחר ההסכם "שלך", שאותו אתה מנסה להשיג (כך זה נראה) בכל מחיר, גם במחיר ביטחון המדינה וכושר ההרתעה? תחשוב טוב על השאלה...אח"כ תענה.

למה מצרים וירדן

אינן יורות עלינו צינורות מעופפים? בנוגע ל"סכנה הקיומית" ב-67 היה אפשר להאמין לזה, אם לא היינו מקימים התנחלויות בשטחים הכבושים.

שאלה טובה שאלת, תקבל תשובה.

א. ארה"ב תופסת את כל המדינות "המתונות" וישראל בביצים חזק. יש בזה מן הטוב ויש מן הרע. פחות עצמאות וחופש יותר תמיכה נשק וכסף, לישראל וגם למדינות הערביות המתונות. ב. אל יתהלל חוגר כמפתח, דע כי הקיצוניים באיסלם שולטים במתונים, המתונים בהנהגה זה רק ליופי, שאם ילכו נגד ההמון וקיצוניי הדת, אבוי להם ולמשטרם, לכן הם אפטיים. הלוואי והיה עובד אחרת אצל הערבים אך זה לא כך. ג. באם נופל משטרו ההאשמי של עבדאללה מלך ירדן בעטיים של 7 מליון הפלסטינים הכבושים שלו (80 אחוז מהאוכלוסיה!!) וחס ושלום נופל משטרו של מובראכ "לאחים המוסלמים" הנושפים בעורפו חזק, במיוחד אחרי השתלטות צאצאיהם (החמאס) בעזה. אתה תתגעגע לשטחים כבושים אלו ואחרים, אפילו לסיני. כי הנשק האמריקאי החדיש שכיום בידי המתונים - יכול להיות (ויהיה) מופנה אלינו באם המתונים נופלים... ד. המתונים, "במדינית המתונות" יכולים ליפול גם בעקבות הסכם שלום "כניעתי" שאליו אתה חותר, שכן זה מראה כי האלימות מקרבת להישגים - אזי האלימות לגיטימית בידי הקיצוניים. וההמשך ידוע... ה. קח את עזה כמשל. ראית את חמאסטן? תחשוב בגדול. הרי החמאס נגזרת די ותיקה מייסוד האחים המוסלמים, יעכשיו מה קורה אם אלו עולים לשלטון ובועטים את מובראכ שהוא ואנחנו צריכים להגיד תודה על כל יום שהוא בשלטון הרעוע שלו - ושמים ידם על הנשק האמריקאי... זה יהיה לא חמאסטן אלא מגהסטאן

לכבוש../images/Emo35.gif אם זה מה שהבנת מדברי, אז חבל מאוד../images/Emo4.gif

נראה לי כי אתה מחזיק בדיעות שמאל אולי כי גדלת בחברה כזו. או אולי זה "COOL" בהלך הרוח של האנשים איתם אתה מתרועע. לא ראיתי ממך תגובה רצינית למה שכתבתי ואחזור על דברי שוב. אני לא רוצה ולא מעוניין לכבוש אף אחד. בטח לא לגרש. גם מוכן לוותר (בעתיד) על נתח מא"י השלמה לטובת אלו שרוצים לעצמם מדינה לאחר שיזנחו הטרור אך מבלי לגרש אנשים מביתם, ללא הבדל דת גזע ומין. אני רוצה לחיות בשלווה ובשקט ולא חייב "הסכם" או "כניעה" זו או אחרת אליהן אתה חותר. אני בסה"כ דורש! שקט ורגיעה מהצד השני, כמו שאני לא רץ וטובח בהם למחייתי, לגיטימי לא? אם לי שום עניין להיכנס לעזה או לג'נין ושכם אם לא גוררים אותי בכח הזרוע לשם, והורגים ישראלים בשם אללה לצורך העניין. לא מעניין אותי מה הם עושים שם ומבחינתי שיסגדו לשטן ולא למוחמד, זה עניין שלהם ושלהם בלבד. אך ברגע שהם מכריחים אותי בכח
(כמו ב48, 49 ו67) לפגוע בהם, ואם נדרש לצורך העניין לגרש אותם או לחסל אותם, רק בשביל שאני אוכל לחיות כמו כל אדם בטוח בעולם, בנחת בשלווה ובלי הפרעה - אזי אני אהיה בעד כל צעד שיבטיח את שלומי ושלום האזרחים האחרים במדינה.

אני מזכיר לך, שכאן זה פורום שמאל.

רצית להחכים אותנו בעניין "גוררים אותנו בכוח לג'נין" ולהוסיף עוד משהו שלא שמענו מהמנטרות השחוקות של הימין?

אז../images/Emo35.gif אם תסתגר בבועה משלך אתה חושב שזה יעזור

או ישנה את המציאות? , האם "קשה" לך להתמודד עם דיעות ימין מתונות? באם זה היה נוגד את חוקי הפורום ותפוז, סביר להניח שהייתי נחסם. סובלנות לעמך, אח"כ לאויב. בידידות. DT

לא "קשה", ולא "בועה", אלא פשוט נמאס

לשמוע שוב ושוב את ההתפלספויות שלכם להצדקת הכיבוש. זה פשוט משעמם. לפחות תמציאו משהו חדש לשם גיוון.

הנה פיתרון "חדש-ישן" לסיום הכיבוש.

פנה את ביתך הכבוש לטובת ערביי ישראל (שנשאל את הערבים כאן בפורום?) תחילה. ואח"כ גם אנחנו. הווה דוגמא אישית לאחיך בימין. הרי כולנו כובשים כך אמרת. ולפיתרון הוגן והדדי (מתנחלים/פלסטינים/וואדי ערה והמשולש) אתה הרי מתנגד, אז אל נא ממך לתקוע אותנו עם מדינה דו לאומית לאחר החזרה לגבולות 67. עשה צדק עם אחיך הערבי ישראלי והחזר לו את ביתו החרב הקבור תחת יסודות הקיבוץ ויישובי הפאר, תחילה - אנו נמשיך אחריך ונקפל את אחינו לטובת הפלסטינים. מהימין.

למעלה