מכיוון שאני לא יכולה לסמוך

magenta73

New member
מכיוון שאני לא יכולה לסמוך

על השליחים הרגילים שלי... בבקשה לכם -

זהו? זנחת...

אפילו את מראית העין של "יהללך פי זר ולא פיך"?! :) :) :) (צוחק, צוחק. את, וכן זה מפני שאני משוחד ולא אובייקטיבי, הוא אחד הטורים היחידים שאני עוד טורח לקרוא שם. להגיב אני לא מגיב אבל, אמרתי לך כבר). והנה, בתור שירות לציבור הקפצתי לך עכשיו את ההודעה (אפילו שהיא הייתה ראשונה), והארכתי את השרשור כך שהוא מושך יותר את העין (מה גם ששמתי לב, באמת לא יודע למה, וכן אני ציני, שהודעות שלי משום מה נהפכות לשרשורי-פלצת, כך שיש גם לזה פוטנציאל). :) :) :)

purplegiraff

New member
אתה כבר לא צריך להוסיף כל פעם את

התוספת "כן אני ציני"... לא נראה לי שמישהו עוד שואל את עצמו "הממממ, האם הוא ציני??"

purplegiraff

New member
לא יודעת אם זה מעניין אותך ואני מקווה

שלא אחטוף גרזן בראש שאני שוב כותבת כאן אבל אני מאד מאד מתחברת למה שכתבת... במיוחד במיוחד לאור הסינגליות החדשה שהפציעה אל חיי פתאום אחרי כל כך הרבה זמן. פתאום אני לא לחוצה, וכשאני פוגשת גבר- אני לא ישר חושבת (כמו בגיל 23) אולי הוא יהיה "האחד" בכלל לא אכפת לי, ואני מסתכלת עליו ומעריכה אותו בצורה רגועה לחלוטין כעוד אדם... האם ממקום כזה יכולה להתעורר אהבה חדשה? יכול להיות שכן, אבל אני לא דואגת, וזה כבר מצויין. אני אפילו בטוחה שאם וכאשר תהיה זוגיות חדשה ממקום נפשי כזה היא תהיה בריאה וחזקה הרבה יותר ממה שבד"כ נוצר בעקבות פנטזיות ילדותיות תלות ומחסור חמור בגיבוש אישי עצמאי של כל אחד מהצדדים, בגילאי ה20 המוקדמים.

purplegiraff

New member
תודה!../images/Emo6.gif

ואני מאד מקווה שזה לא היה בציניות כי אולי עלה ממה שכתבתי שאני מזלזלת בקשרים של אנשים אחרים וזה ממש ממש לא ככה זה הסיפור האישי שלי וכך אני מרגישה עכשיו ואני יודעת בהחלט שלא כל מי שהכירו בגילאי ה20 המוקדמים יש להם סיפור כזה... בעצם מתי את ואופניק הכרתם בכלל? אני לא יודעת... קראתי את הסיפורון המקסים שאופניק כתב עליכם לפני החתונה... ומאד שמחתי והתרגשתי ורק אז קלטתי שזה שניכם זה עם זו... בהזדמנות זו- שוב מזל טוב ותהנו בטיול המדהים המצפה לכם בקרוב!

1Shir

New member
גם לי זה השתמע כאילו כתבת בכללי ולא לגביך...

שימי לב, זה באמת יכול להעליב....

purplegiraff

New member
אוףףףףףףף איזה בעסה

את רואה מה זה.... זה כל הזמן קורה לי ואני בכלל לא מתכוונת...
לפחות הפעם קלטתי את זה בעצמי... ואולי עצרתי בזמן את ההתנפלות הבאה... בסוף אני אלמד, לא?

W i l d C a r d

New member
בעיני זה דווקא טבעי לגמרי

שאדם שעובר משבר או סתם משברון, מרגיש שיצא מחוזק. שלמד משהו. הרי זה מה שנותן את הכוח להתגבר על המשבר (וכמו שאומר פרס: תמיד כשאני חושב שלמדתי מהטעויות אני מוצא דרך לעשות טעויות חדשות..). ולמה אחרים ישר מיישמים את זה על עצמם וחושבים שהוא מתנשא. לא כל 'טעות' שעשיתי היא טעות בשביל מישהו אחר, ומכאן שלא כל 'לקח' או 'מסקנה' שהפקתי ישימים למישהו אחר. ממילא, אם אני סבור שעליתי שלב, אין זאת אומרת שאני סבור שאני שלב מעל האחרים, אלא שלב מעל זה שהייתי בו. מסקנה: אם מישהו סבור שאני סבור שאני מעליו, שיבחן את עצמו לפני שהוא 'נעלב' ממני.

1Shir

New member
מה הקשר? גם בעיני זה טבעי לגמרי וגם אני עברתי

את זה בעצמי מן הסתם. לא על זה דיברנו. דיברנו על צורת הניסוח שלה, שלפחות לדעתי היה אפשר להסיק ממנה קטילה כללית של קשרים שמתחילים בגיל 20... לא חושבת שבמקרה הזה היתה כאן קריאה סלקטיבית שנובעת מחוסר ביטחון. לא שאני טלית שכולה תכלת, לא חסר לי על מה לבחון את עצמי, אבל ההערה הנוכחית שלך לגבי לבחון את עצמי, לדעתי, מיותרת. ואני מניחה שהתכוונת אלי כי שרשרת אלי ואני זאת שהערתי, למקרה ששוב תתהה על איזה חוסר ביטחון יושבת ההערה שלי...

W i l d C a r d

New member
שיט

כתבתי תשובה ממש ארוכה, ובשניה לפני ששלחתי לחצתי על הכותרת שלך והכל נמחק. לא בא לי לכתוב כרגע הכל מחדש, אז אני רושם לפניי שאני חייב לך תשובה. מה שכן, אני חייב להגיד שאני קורא שוב ושוב ואני לא רואה איפה כתוב חוסר ביטחון... אני חושב שמה שאני פחות או יותר רוצה לומר זה שאם מישהו מציין שהוא שונה ממני, אני אגיב במגוון של תגובות, תלוי באדם ובשוני. החל מסקרנות ועד אדישות. בשום פנים לא אחשוב מיידית שמישהו סובר שאני לא בסדר, ועליי להיעלב. אני לא בטוח שאני ברור מספיק, אז אחדד: מישהו ששונה ממני, לא הופך אותו לטוב ממני, ואולי להיפך. ואין לכך קשר לשאלה מה הוא חושב על כך. אגב, לא כל שינוי נבחן בסקאלה של טוב VS רע. יש שוני שהוא פשוט שוני.

1Shir

New member
אולי אתה לא מבין, שאני לא הבנתי את זה ככה

כתבתי שלפי דעתי השתמע בהתחלה מהדברים של ג'ירף (לפני שהיא הסבירה בתגובה שלה לבלי) שהיא לא מדברת על עצמה, אלא צורת הניסוח שלה רמזה לקטילה של כל מערכות היחסים באשר הן המתחילות בגילאי ה-20 המוקדמים. לכן כתבתי לה שתשים לב שהניסוח לא נשמע כללי מדי. כי זה יכול להעליב. מקווה שעכשיו יותר ברור. ודאי שאם מישהו מדבר על עצמו והוא שונה ממני, אני לא אחשוב שזה אומר שמישהו מאתנו יותר צודק מהשני. אנשים שונים זה מזה, כמובן
לגבי ה"חוסר ביטחון" שהכנסתי לך לדברים, התכוונתי למשפט האחרון שלך: "אם מישהו סבור שאני סבור שאני מעליו, שיבחן את עצמו לפני שהוא 'נעלב' ממני" לבחון את עצמו = מה גרם לו לחשוב שיש בינינו תחרות = כנראה הוא לא שלם עם עצמו = חסר ביטחון....

W i l d C a r d

New member
חמודה...

איזה הבדל בין התגובות שלך... לשניה, המשובחת יותר, אחמיא שם... מה דעתך על: לבחון את עצמו => מה גרם לו לחשוב שמדברים עליו => מה גרם לו לחשוב שהאדם האחר מנסה להתנשא או חושב שהוא יותר טוב => כנראה יש לו ספקות משלו = שיבחן מאיפה הספקות שלו נובעים. ננסה לפשט. ואני בוחר בכוונה דוגמה קיצונית, אבל תנסי להיכנס לראש. בחורה הלכה בדרך מהעבודה הביתה ונאנסה. כשהיא תגיד "אידיוטית מי שהולכת ברחוב לבד", היא לא תתכוון להגיד שהיא יותר טובה מאותה אחת, אלא שהלוואי שלה זה לא היה קורה. ואולי, רק אולי, גם נימה של קנאה במי שלא מפחדת ללכת לבד ברחוב, כי היא, כבר לא תעז לעשות זאת שוב. כך לפחות אני קראתי את אותה הודעה...

1Shir

New member
2 דברים

1. אני קוראת "אידיוטית מי שהולכת ברחוב לבד" כפשוטו. זה בהחלט משפט מעליב בעיני. אולי הפרשנויות שלך קולעות יותר, אבל אני לא מתחברת אליהן ולא מסוגלת לעשות אותן. 2. מאיפה יכולים לנבוע ספקות של אדם לגבי עצמו אם לא מחוסר ביטחון שלו לגבי משהו? בעיני זה הינו הך.

W i l d C a r d

New member
דבר אחד

לא כל ספק, או כל חיסרון שיש בי גורם לחוסר ביטחון. יש חסרונות שחייבים להיות כדי שיהיה היתרונות. הרבה תכונות טובות ורעות הן שני צדדים של אותה המטבע.

W i l d C a r d

New member
אבל אבל..

לא אמרתי שאני סותר תמיד. לא אמרתי שזו הדרך היחידה לראות דברים. רק שיש עוד דרך. היא לא שוללת את שלך, כמובן. אבל היא מסבירה למה שלך לא היחידה הנכונה בהכרח. וזה מה שרציתי לומר. שגם כאשר אני מזמין מישהו לבחון את עצמו, אני לא סבור שזה בהכרח אומר שאני סבור שהוא חסר ביטחון (בטח אם אני לא מכיר את אותו אדם יותר מכמה מסרים..).

למעלה