מכיוון שההודעה הקודמת שלי כרב לא קו

Guy24Gold

New member
מכיוון שההודעה הקודמת שלי כרב לא קו

פצת, ואף אחד לא קורא אותה, הנה הסיפור המתוקן שלי+המשך אור הירח האדום חדר דרך ענפי העצים. רוח חרישית ניענעה את העלים באיטיות. נדמה היה כי כל העולם ישן-אך לא כך. שלושת היצורים הכמעט יחידים שהיו ערים באותה שעה, ישבו להם באיזה מחנה אורקים אי שם בהרים. הם היו בחדר גדול, מלבני בצורתו. עשרים ושניים פסלי ענק של שיבה היו מוצבים לאורך שני הקירות הארוכים, שטיח שחור עבר במקביל אליהם. בקצה השטיח היתה במה נמוכה, ועלייה היה מוצב פסל עצום של האלה שיבה, מחזיקה בידי האבן שלה מיטת אבן קשה. "הו הו הו, לי לי לי, הא הא הא, זום זום זום" זימר לו אחד האורקים. "שתוק שנייה ג'רפין" נשמע קול בוקע מהאזור החשוך בחדר. "בואו נעבור על התוכנית למחר" אמר הקול והתקרב למרכז החדר. כשהאורק יצא מהאפלה לא היה ספק לשני חבריו מי הוא זה- ק'רטילֶן-מנהיגם הדגול. "בערך בשעה הזאת, בלילה הבא, אנחנו עומדים להתקיף את אויבנו המרושעים שגרים ביערות. זה יהיה הקץ לעידן האלפים, סוף תקופת הקסם והחיות וכל השטויות האלו, אנחנו, ביחד עם הגמדים, נשמיד את טריווד! נשרוף להם את כל היערות, נרצח את כל האלפים, נבזוז את כל רכושם ומאוחר יותר אפילו נקים את מחנותינו בהריסות היער. "ג'רפין-אתה תיקח איתך שלוש פלוגות אורקים ושתי פלוגות גמדים. לכו לכיוון קרפטורי" "כן המפקד". "סיר'פָּאק-אתה תיקח איתך ארבע פלוגות אורקים ושתי פלוגות גמדים. אתם תילכו לכיוון נייברטרי" "כן המפקד". "ואני, אני אלך על העיר טריווד." "אבל קרטילן" הזדעזע ג'רפין "טריווד היא כמה עשרות קילומטרים מהגבול" "אני יודע " אמר קרטילן באבהיות "אבל אנחנו חייבים לפרוץ לשם, ברגע שנגיע לשם- נכריז על ניצחוננו. תזכרו-אנחנו רק ההתקפה הראשונה. בהמשך יגיעו עלינו תגבורות מהצפון." "רק שנייה" אמר סירפאק, "אז אתה בעצם אומר, שאנחנו יוצאים לתוך היער, בחושך, במקום לשרוץ פה ולשתות בירה? למה לנו לעשות את זה?" "אין לנו בררה אחרת" השיב מנהיגם "אנחנו חייבים להרוס את ממלכת האלפים" "אבל המפקד..." "בלי אבל" קרטילן קטע את משפטו של סירפאק "אנחנו נעשה זאת". "למה אנחנו מתקיפים אותם?" שאל סירפאק בסקרנות "הסברתי לכם למה כבר מיליון פעמים!" קרטילן החל להגיע לקצה סבלנותו. "תסביר עוד פעם, אני עדיין לא מבין למה תוקפים אותם" קרטילן שתק. לא היתה לו תשובה. לאחר דממה ארוכה קרטילן התחיל לדבר. "האלפים היו מאז ומעולם אויבינו. אחרי התקפתם הגדולה לפני שלוש מאות שנים על כל תושבי ההרים, אנחנו והגמדים התאחדנו ביחד כדי להביס אותם. האלפים עדיין מהווים איום גדול עלינו, אנחנו צריכים לחסל את האיום הזה. ברגע שנשמיד את היערות הגמדים יבנו לעצמם מחילות תת קרקעיות, ואנחנו האורקים נבנה מחנות נוספים בשטחים הכבוש-בקיצור, יהיו לנו יותר שטח. כמה שיותר שטח יותר טוב. חוץ מזה, שיבה תהיה מאוד מרוצה אם ננצח את מאמיני פארינה אלת היער. אתמול סיימנו את הטקס לשיבה שיתן לנו יותר כוח- הקרבנו את הבת-אנוש העשרים ושלישית. "לכו לישון עכשיו, מחכה לנו לילה ארוך מחר" קרטילן שיקר, כמובן. האלפים אומנם היו מאז ומתמיד אויביהם של האורקים, אך מעולם הם לא התקיפו את האורקים. למעשה, לפני כשלוש מאות שנה האורקים התקיפו את האלפים, ולא להפך. האורקים לא הצליחו לנצח את מאמיני פארינה והתחברו עם הגמדים, אשר אלם אדיגמי היה ידיד של שיבה. האורקים אהבו מאז ומתמיד להתקיף כל מה שזז- בני אנוש, אלפים וכל יצור אחר היו מבחינתם רק עוד מה להרוג. מדוע האורקים התחברו עם הגמדים? כי שיבה רצתה. רצונם לרצות את שיבה היה יותר גדול מהרצון שלהם להרוג. קרטילן הצמא לדם רצה להרוג כמה שיותר אלפים (או כל יצור אחר). לא משנה באיזה דרך ובאיזה מחיר, העיקר להרוג. דם, דם, דם. לאורקים המאמינים בשיבה יש מנהג להקריב עשרים ושלוש נשים, לא משנה מאיזה גזע, לשיבה, ובתמורה הם מקבלים חפץ קסום וחיזוק לכוח. האורק הכוהן של המחנה היה מציב את הנקבה החיה על מיטת האבן הגדולה שבמקדש, ושיבה היתה לוקחת אותה. האורקים בדרך כלל מתכננים את הקרבותיהם ככה שהקרבתם העשרים ושלושת תיצא קצת לפני התקפה על אזרחים תמימים או קרב גדול. לאחר שהאורקים הלכו אורק אורק לחדרו, סירפאק דיבר עם עצמו על מיטת האבן הנוקשה "אני עדיין לא חושב שאנחנו חייבים להתקיף את האלפים מחר, מה זה יעזור לנו?" כאשר השמש האדומה זרחה, אף לא אחד מבין האלפים המתגוררים בין העצים בטריווד, חשב שהלילה הזה אולי יהיה הלילה האחרון בחייהם. אורדולין קם ממיטתו, וישר הלך להגיד בוקר טוב להוריו, כמו כל אלף צעיר אחר שגר עם ההורים. הוריו הרגילים לחלוטין, אמרו לו בתגובה "בוקר טוב בננו". בניגוד להוריו, אורדולין לא היה אלף ממוצע. הוא לא אהב את חברת האלפים האחרים. הוא אהב להתבודד ביערות הגדולים של טריווד, לשחק ולדבר עם החיות, אשר היו חבריו האמיתיים היחידים. כל יום בבוקר, אחרי שאמר בוקר טוב להוריו, היה אורדולין יוצא אל היער. חברותיו הציפורים היו מזמרות לו שירים יפים, שנכתבו במיוחד עבורו. הנמלים הזעירות היו יוצאות ממחילותיהן בשביל לראות אותו. כל חיות הפרא מכל היער אהבו להיות איתו ולשמוע על סיפוריו המדהימים ממסעותיו ביער. אורדולין מעולם לא יצא מהיער. הוריו אמרו לו שמותר לו לצאת מתי שהוא רוצה, אבל אורדולין לא רצה. היו לו את כל הדברים החיוניים לחייו ביער. אורדולין לא אהב להתקרב אל ההרים הגבוהים. הם הפחידו אותו עד מאוד. בפעם הראשונה שהתקרב לשם, חשב ששמע את הקריאות הקרב של האורקים, וברח. למחרת הוא גילה שהאורקים התקיפו את אחת מהערים השכנות להרים. איש לא שרד. אם אורדולין היה קורא לעזרה, רוב הסיכויים שחייהם של רוב האלפים היו נשמרים. אחרי ארוע זה, אורדולין נשבע שיהרוג כל אורק אשר יראה. אבל זה הוא אינו סיפורינו. בבוקר האמור, אורדולין יצא כרגיל ליער. בזמן שהאזין למזמורי הציפורים, אוזניו החדות של אורדולין שמעו קול של חייה פצועה. אורדולין הלך לכיוון הקול הזועק לעזרה, והתחיל לשים לב שהוא מתקרב על ההרים- עובדה שהפחידה אותו במקצת, אך לא מספיק בשביל למנוע ממנו לעזור לחיה פצועה. כשהגיע אורדולין לקצה היער, פסק לפתע קול החייה הפצועה. אורדולין לא הבין מדוע . השמש האדומה התקרבה אל קצה האופק, ואורדולין רצה לחזור הביתה לפני שהיא תשקע לחלוטין. בדרכו הביתה, השמש נעלמה, והירח זרח. אורדולין החליט שהוא ישאר ללון במקומו, ולא יחזור לביתו.

Guy24Gold

New member
שיר קצר

ניירות ירוקים עם מספרים עליהם\guy24gold יש אנשים, שמתגאים בכך שיש להם הרבה ניירות ירוקים עם מספרים. יש אנשים, שהורגים אנשים אחרים בשביל להשיג ניירות ירוקים עם מספרים. יש אנשים, שרוצים שיהיו להם יותר ניירות ירוקים עם מספרים. יש אנשים, שמוכנים לעשות הכל בשביל ניירות ירוקים עם מספרים. יש אנשים, שלא רוצים שיגמר להם הניירות הירוקים עם המספרים. יש אנשים, שמקבלים ניירות ירוקים עם מספרים מהעבודה. יש נשים, שמוכנות לשכב עם אנשים אחרים רק בשביל לקבל מהם ניירות ירוקים עם מספרים. יש אנשים, שחושבים שנייר ירוק עם הספרה "אחת" עליו, "שווה" פחות מנייר ירוק עם המספר מאה עליו. יש אנשים, שאין להם ניירות ירוקים עם מספרים. יש אנשים שיש להם ניירות ירוקים, שחושבים שלאנשים שאין להם ניירות ירוקים עם מספרים אין כלום. יש אנשים שיש להם הרבה ניירות ירוקים עם מספרים, אבל בכל זאת טועים. אין כל כך קשר למד"ב ופנטסיה אבל לא משנה

Rivendell

New member
לגבי השיר

תראה, בשירה אני לא מבינה גדולה, אז קשה לי לבקר אותך בצורה "מקצועית". אבל אני אתן לך את דעתי ואמליץ לך לנסות בפורום "שירה וכתיבה יוצרת", שמתמחה בשירה. החזרות מעצבנות. אפילו מאוד. המבנה של השיר מאוד רפטיטיבי, ואין שום סבירה של מבנה, אפילו בסוף. סוג כזה של קצב מתאים אולי לשירים קצרים יותר, אבל במקרה הזה זה מתחיל לשגע את הקורא לקראת הסוף, ולדעתי אתה חייב לשבור את זה. הרעיון ברור לי, והוא חביב מאוד, אבל אני חושבת שהביצוע דורש עבודה. כמו שאמרתי - קשה לי מאוד לתת הצעות. ותיקון לשוני אחד: שלא רוצים שיגמר להם הניירות הירוקים עם המספרים שייגמרו, לא שייגמר.

avivs

New member
שיפור.

אני אוהב סיפורים כאלה. זה מעניין בעיקרון, יש פה התחלה של סיפור (אני מקווה אבל שאתה יודע מה יקרה בהמשך). אולי תיאורים של האורקים והאלפים היו עוזרים. "סוף תקופת הקסם והחיות וכל השטויות האלו", אולי כדאי: סוף תקופת הקסם, החיות וכל השטויות האלו. והיה נחמד אם היית נותן תיאור של מחנה האורקים, או מיקומו לעומת מושבי האלפים. וגם תיאור של בית האלפים, זה הרי לא סתם בית פשוט בשכונה רגילה, תיאור על היער יהיה גם נחמד. בעיקרון אתה מדבר פה על האורקים ואז ישר על האלפים, וזה בסדר. אבל היה עדיף אם התיאורים היו יוצרים בראש של הקורא הפרדה, בין אנשים אלימים ומלוכלכים לבין אנשים אוהבי שלום ושלווה. אני יודע שזה די ברור לחובבי הפנטזיה, אבל בכל זאת ושוב קצת תיאורים של הסביבה היו עוזרים ליצירת ההבדל בין הגזעים. אז בעיקרון יש שיפור, אני רואה שבנית לך עולם בראש... וזה נהדר! תמשיך להשקיע ואני בטוח שיכול לצאת מזה משהו ממש יפה.

Guy24Gold

New member
אני אתקן בגרסאות הבאות

אין לי זמן לתקן עכשיו. לגבי "סוף תקופת הקסם והחיות וכל השטויות האלו" דווקא כתבתי את זה בכוונה, אני יודע שלא אומרים ככה בעברית. ניסיתי לעשות את זה כאילו אני יורד עליהם טיפה (ולא נראה לי שזה הצליח לי)

Guy24Gold

New member
לגבי התגובה של יולי

חשבתי הרבה איך אני יכול להיפטר מכל ההסברים בסיפו, והגעתי למסקנה שאני אכתוב מה קרה בחמישה ימים ולילות הקודמים לתחילת הסיפור. חשבתי כב רמה אני אכתוב שם, ולדעתי זה יתן גם תחושת מסתורין וחוסר הבנה בתחילת הסיפור. אני יעבוד על ההמשך(ההתחלה) עוד מעט אבל אני כנראה אסיים אותו מחר.

Rivendell

New member
מבטיחה לקרוא מחר ../images/Emo13.gif (הרוגה)

ואגב, השרשור כן קופץ עכשיו.הקפצתי לך ידנית, להבא רק תשלח מסר, אין עם זה בעיה.

Athaclena

New member
אהבתי את הסיפור ומקווה להמשיך לקרוא

אבל אני לא כותבת בעצמי אז אין לי ביקורת (סליחה). רק רציתי לעודד. אולי עדיף שאני אשמור על שקט אם אני לא כותבת ביקורת?

Guy24Gold

New member
לא משנה אם אין לך ביקורת

את פשוט יכולה לחזור על מה שהאחרים אמרו ו"לחזק" את הטענות שלהם. או ש"במקרה" לא שמת לב שכבר אמרו בדיוק מה שכתבת קודם. זה מה שאני עושה

cwen

New member
את לא חייבת לכתוב כדי להעביר ביקורת

מספיק שתרשמי מה הפריע לך / מה אהבת בתור קוראת. זה יתן לכותב המון מידע כדי להבין איפה היה בסדר ואיפה הוא יכול לשפר.

Yuli Gama

New member
תגובה

מודה, לא קראתי את הגרסה הקודמת אז אם אין התנגדות אגיב רק לזאת :) א) אל תספר! רוב הסיפור הנ"ל מסופר. התחלת כל כך יפה עם תיאורים, למה פתאום עברת ל"דיבור"? אני לא צריכה לדעת למה האורקים תוקפים אני לא צריכה לדעת שהם תמיד רוצים לרצוח, ומחפסים כל סיבה לכך אני לא צריכה לדעת שהאלף אוהב להתבודד אני צריכה לראות את זה. לראות איך האורק מתלהב מהתקיפה, לראות את הילד מתבודד ביער בזמן שכל השאר מצויים במקום אחר. ב) "הצפת מידע" - אתה מספר לנו דברים שיכולים לאפיין דמות, אבל לא חשובים במקום בו אתה מזכיר אותם. במיוחד זה בולט בחלק של הילד. אתה נותן המון מידע, לא כולו חשוב על ההתחלה. תספר רק את מה שחשוב כדי ליצור תמונה, את השאר תגלה טיפין טיפין תוך כדי הסיפור. לדוגמא- את החלק של פחדיו מההרים, אתה יכול להראות בהתחלה, לפני תיאור האורקים, או להזכיר הרבה יותר מאוחר, כאשר הם כבר יתקפו (ואז פחדיו יהיו יותר מובנים). זהוא רק תחילתו של סיפור, ואני מאוד מקווה שיש לך המשך. רואים שיש לך רעיון :)

Guy24Gold

New member
לדעתי את עלית על שתי הבעיות הכי גדו

לות אצלי. בגלל שרוב מה שכתבתי עד עכשיו הוא הרפתקאות למו"ד, היסטוריה של מקומות, הסברים אל האלים וכו, התרגלתי לכתוב בלספר. בדיוק כמו שאמרת. ברוב הדברים שכתבתי עד עכשיו הייתי צריך לכתוב בנתונים יבשים. אם אני כותב משהו על האלה שיבה למשל, אני רגיל לכתוב ככה: "מאמיני שיבה שונאים אלפים. שיבה יכולה לדבר בדרך טלפתית עם מאמיניה. שיבה יכולה להתקיף את אויבי מאמיניה בברקים. מאמיניה העיקריים הם גמדי מערות. גמדי מערות הם נמוכים. גמדי מערות חיים במערות.גמדי מערות משתמשים בגרזנים. שיבה לא חושבת לפני שהיא הורגת מישהו שלא התפלל אליה." וכו, במקום לכתוב: "טורדק גמד המערות בהה בחוסר התלהבות מוחלט בתקרת האבן. חושב על אלתו האהובה, כשלפתע קולות קרב קטעו את הדממה. טורדק הצמא לדם יצא אל מחוץ למערה. הוא ראה קבוצת אלפים נלחמת עם חבריו למערה. אט אט החלו להגיע אל מערת הגמדים עוד ועוד אלפים. טורדק וחבריו היו חסרי תקווה. לפתע שמע טורדק קול במוחו שאמר לו שהוא יעזור לו. טורדק זיהה את הקול הזה. זאת היתה שיבה-אלתו הנערצת. "להסתער!!!" צעק טורדק והתנפל על קבוצת אלפים בת חמשה ראשים, טורדק היה רק אחד, ונמוך מהם בהרבה. טורדק הצליח לחסל את האלפים בהנפת גרזן אחת ויחידה. "תודה שיבה" מלמל טורדק והמשיך לחסל כל אלף שלא היה לו המזל להיקלע למבטו. אחרי שטורדק חיסל כחמישים אלפים, כל האלפים החלו להקיף אותו. טורדק התחנן לשיבה לעזרה. ברק חד כתער חצה את השמים. כשפגע בקרקע רוב האלים מתו, והיתר ברחו כשהם מתאפקים לא להשתין במכנסיים(דבר שהם עושים לעיתים קרובות). טורדק נישק את האדמה, ונשא תפילה חרשית לשיבה. בגמר התפילה טורדק הבחין שאיננו מוצא את חבריו. לאחר כמה רגעים של פחד וצמרור טורדק מצא את חברין, כולם מתים. לאחר מכן הסתבר שהברק הוא זה שגרם למותיו של חבריו, ולא האלפים. טורדק קילל בשקט את שיבה. שלושה ימים אחר כך האלפים ניסו לכבוש שנית את המערה." מגניב, בינתיים כתבתי סיפור
השם "טורדק" פורסם בספר לשחקן של מבוכים ודרקונים מהדורה שלישית, בהוצאת יזרדס אוף זה כוסט ובתרגות של כוכבים כסופים. כל הזכויות שמורות להם(סתם בשביל שחס וחלילה לא יתבעו אותי) כל התיאורים של שיבה אינם מתאימים לעולם שאני בונה, וכנ"ל גם לגבי תיאורי האלפים.

Guy24Gold

New member
הסיפור עם רווחים בין השורות

טורדק גמד המערות בהה בחוסר התלהבות מוחלט בתקרת האבן. חושב על אלתו האהובה, כשלפתע קולות קרב קטעו את הדממה. טורדק הצמא לדם יצא אל מחוץ למערה. הוא ראה קבוצת אלפים נלחמת עם חבריו למערה. אט אט החלו להגיע אל מערת הגמדים עוד ועוד אלפים. טורדק וחבריו היו חסרי תקווה. לפתע שמע טורדק קול במוחו שאמר לו שהוא יעזור לו. טורדק זיהה את הקול הזה. זאת היתה שיבה-אלתו הנערצת. "להסתער!!!" צעק טורדק והתנפל על קבוצת אלפים בת חמשה ראשים, טורדק היה רק אחד, ונמוך מהם בהרבה. טורדק הצליח לחסל את האלפים בהנפת גרזן אחת ויחידה. "תודה שיבה" מלמל טורדק והמשיך לחסל כל אלף שלא היה לו המזל להיקלע למבטו. לאחר שטורדק חיסל כחמישים אלפים, כל האלפים החלו להקיף אותו. טורדק התחנן לשיבה לעזרה. ברק חד כתער חצה את השמים. כשפגע בקרקע רוב האלים מתו, והיתר ברחו כשהם מתאפקים לא להשתין במכנסיים(דבר שהם עושים לעיתים קרובות). טורדק נישק את האדמה, ונשא תפילה חרשית לשיבה. בגמר התפילה טורדק הבחין שאיננו מוצא את חבריו. לאחר כמה רגעים של פחד וצמרור טורדק מצא את חברין, כולם מתים. לאחר מכן הסתבר שהברק הוא זה שגרם למותיו של חבריו, ולא האלפים. טורדק קילל בשקט את שיבה. שלושה ימים אחר כך האלפים ניסו לכבוש שנית את המערה. השם "טורדק" פורסם בספר לשחקן של מבוכים ודרקונים מהדורה שלישית, בהוצאת יזרדס אוף זה כוסט ובתרגות של כוכבים כסופים. כל הזכויות שמורות להם(סתם בשביל שחס וחלילה לא יתבעו אותי) כל התיאורים של שיבה אינם מתאימים לעולם שאני בונה, וכנ"ל גם לגבי תיאורי האלפים. ולגבי ההערה השנייה שלך-אני יודע, אני צריך לעבוד על זה.

Rivendell

New member
מסכימה עם יולי בעיקר בנושא של

הצפת המידע. יש דברים שהקורא צריך להבין לבד, מתוך הקריאה. תספק לו אתגר אינטלקטואלי. אם אתה אומ לו הכל - אתה משעמם ומייגע אותו. תתאר את הדברים, לא הכל צריך להגיד בגלוי. אבל אין ספק שזה שיפור. לאט לאט, וזה יהיה יופי

Guy24Gold

New member
אני משכתב עכשיו כמעט את כל הסיפור

אני מוסיף מה קרה בכמה ימים לפני, אבל לדעתי זה יצא עדיין מתומצת מדי. הוספתי גם את סיפור בריאת העולם.

למעלה