מכיון שכולם כאן (גם הלא הורים!)

G a l i 11

New member
מכיון שכולם כאן (גם הלא הורים!)

אז אשאל פה, למרות שהקשר לילדים רופף למדי (אבל אוכל להוכיחו אם תתעקשו). האם נכון הדבר שרשיון הפלסטיק הישראלי אינו בינלאומי?

G a l i 11

New member
מה, זה הפך לרציני מידי?

מדוע השתיקה הרועמת? כולם בצהריים?

נכון ולא נכון...

נכון, עפ"י חוק מותר לך לנהוג איתו רק חודש או חצי שנה בהתאם למדינה.. לא נכון, כי אני עדיין לא ראיתי שוטר שיודע את זה, ואם יודע רק מזהיר כי זה ממש בלבול מוח בשבילו לכתוב דו"ח למישהו שאפילו אין לו SSN, כתובת וכ"ו וכ"ו...(מניסיון...) כל מה שאת צריכה לעשות (בהנחה שאי פעם יעצרו פולנייה זהירה שכמוך) זה לחייך את חיוכך הכובש (תשתדלי שהשוטר יהיה בצד של הגומה) ולהגיד: "Oh my God Sir, I didn’t know that" ולהבטיח שלעולם זה לא יקרה יותר...

17205

New member
הבעיה היא לא השוטר

בדרך כלל השוטרים לא מודעים לכל החוקים והסכמי ההדדיות בין המדינות, הבעיה העיקרית זה מה קורה באם חס וחלילה יש תאונה. למשל בקליפורניה מותר לנהוג עם הרישיון הזר בהנחה שאתה תייר או במשך 10 ימים רישונים, עכשיו איך השוטר יודע כמה זמן אתה נמצא? מצד שני באם אתה מעורב בתאונה חברת הביטוח תדע טוב מאוד מה המצב המדויק שלך. לגבי דו"חות זה אולי נכון בארה"ב שאין להם כח להתעסק עם זרים, לעומת זאת באירופה הם דורשים את הקנס במזומן על המקום או שאתה צריך להתלוות לתחנת המשטרה להסדיר את הנושא.

ornauk

New member
השוטר יודע עפ"י מחשב כניסה של אותה

הארץ או ע"י חותמת בדרכון.

17205

New member
נכון ולא נכון

יש מדינות שישראל עשתה איתם הסכם הדדיות במדינות אלו מתוקף ההסכם הם מכירים ברישיון הישראלי כרישיון בינלאומי. בנוסף יש מדינות שמרוצנם החופשי מכירים ברישיון של מדינה אחרת בהגבלת כאלו או אחרות, למשל שאתה נמצא באופן זמני בלבד.

G a l i 11

New member
רגע, רגע, נהיה פה סלט

1. במסצ'וסטס (אוף זה ארוך גם בעברית) מותר לנהוג עם רשיון בינלאומי עד שנה אם אתה בא ממדינה לה יש הסכם עם ארה"ב. 2. ישראל נמצאת ברשימה. 3. עד עכשיו הייתי משוכנעת שרשיון הפלסטיק מהארץ נחשב בינלאומי בארה"ב. 4. היום סופסוף עשיתי מבחן תאוריה (ועברתי בקושי
) ואיכשהו הגענו לזה שהפקיד טען שרשיון הפלסטיק אינו מספיק וצריך גם אישור נוסף??? 5. עד כה בכל המקומות בהם התבקשתי הצגתי את הפלסטיק והכל היה בסדר, אז מה קורה פה?

G a l i 11

New member
חמודה, כבר עברתי את הטסט

אבל עכשיו למבחן המעשי הם רוצים שנבוא עם ספונסר וזו דרישה שקיימת רק למי שאין לו רשיון בינלאומי ועל כך התהיה...

Dumbo 1

New member
מזל טוב!!!

אם תבקשי (יפה) אז אני אהיה הספונסר שלך

Dumbo 1

New member
האמת שכבר חשבתי על זה ברצינות

הבעיה היא שאשתי לא מסכימה

למעלה