מכיון שכולם כאן (גם הלא הורים!)

עשית כבר מעשי?

גם לי אמרו לבא עם ספונסר... שוב אני מציעה לקחת אותך...תקבעי טסט ב-NORTH READING יש שם שוטר חרמן שחולה על ישראליות...

G a l i 11

New member
יקירתי, במצבי הנוכחי הוא

באמת צריך להיות כדי להיות חרמן...

משהילי

New member
רגע, מה שידוע לי זה

שרשיון הפלסטיק הישראלי לא תופס כאן. למעשה, מי שחיי בארה"ב (לפחות בניו-יורק) על בסיס של קבע (כלומר עם SSN וכו) - גם הרשיון הביל"א לא יתפוס לאורך זמן (למרות שרשום עליו שהוא תקף שנה). אני חושבת שעדיף כבר להוציא את הרשיון המקומי. נכון שזה בלבול מוח לא קטן (צריך לעבור תיאוריה, להשתתף ב 5 שעות קורס תיאורתי חובה, משהו בסגנון ה"נהיגה מונעת", ועוד לעבור אחרי כל זה טסט...ממש משפיל....), אבל בסופו של דבר זה שווה את זה.

17205

New member
ספונסרים, ישראלים ובעיות שפה

הבעיה היא שעל הרישיון הישראלי כתוב DRIVING PERMIT שבתרגום "הרשאה לנהוג", בארה"ב PERMIT ניתן לצורך לימודי נהיגה מה שמחייב ספונסר. לכן שמגיעים עם רישיון ישראלי חושבים כאן שיש לך רק PERMIT ישראלי ולא רישיון נהיגה ישראלי. היה לי את הויכוח הזה בשעה 2 בבוקר (בלילה) עם פקידה של השכרת רכב. פשוט צריך להראות להם את השנה שבה הוצא הרישיון ולהסביר יפה שאת/ה נוהג כבר 15 שנה ובעברית הרשאה פירושה מתן רישיון לנהוג לצמיתות. אמא שלי נתקלה בבעיה דומה שהיא באה לעשות רישיון נהיגה בקליפורניה ואחרי ויכוח ויתרו לה על הספונסר.

ליאת127

New member
לנו לא היתה שום בעיה עם הרשיון

הישראלי,טוב לא עצר אותנו שום שוטר
אבל כשבאנו לעשות טסט לא ניינו צריכים ספונסר.

17205

New member
גם לי לא היתה - זה שאלה של מזל

בגלל הטעות (אי בהירות) של התרגום יש מקומות שעושים בעיות

kloei

New member
באיטליה, לתיירים אולי

תלוי איזה שוטר תמצאו בדרך, אבל באופן כללי אני שמחה להודיע שלפני כחודש אני ובעלי עברנו שוב תיאוריה וטסט וכעת אנו בעלי רישיון איטלקי (אירופאי). לאחר שפעם אחת נעצרנו על-ידי שוטר שאמר לנו שאי אפשר לנהוג, כתושבים באיטליה, עם רישיון הפלסטיק הישראלי, נאלצנו להרשם לביה"ס לנהיגה ולעבור את כל הסיפור מחדש.

בנורבגיה הישראלים צריכים להמיר

את הרשיון הישראלי ברשיון נורבגי עד שנה מיום הגיעם לנורבגיה. באם פספסת ביום אחד את כבר נדרשת לעשות רק מבחן מעשי שהוא נהיגה 90 דקות..שמעתי שחלק מהישראלים נאלצו לעשות גם מבחן החלקה עם הרכב אך למזלי לא נדרשתי.

ronnieyuval

New member
../images/Emo70.gif בואו לעשות בניו ג'רזי ../images/Emo70.gif

ממה שאתם כותבים, אני ממש נפלתי טוב... ב-DMV שליד הבית שלי אמרו לי שעם רשיון מישראל אני צריכה רק לעבור תאוריה, ולעשות בדיקת עיניים (טפשית שעושים במקום ולוקחת שניה וחצי), וקיבלתי רשיון... שום טסט ושום בטיח! וכך היה! התאוריה נעשית על מחשבים כשיש אפשרות לדלג על שאלה ולחזור אליה אח"כ. למדתי מהספרון שנתנו לי שם ועברתי במבחן הראשון. המון שאלות חוזרות על עצמן בגרסה קצת שונה, כנראה שהם חושבים שאנחנו מפגרים. מי שרוצה יכול לעשות את המבחן בעברית, אבל אני ממש לא ממליצה. אני עשיתי באנגלית. כל הביטויים והמונחים הם כמו בספר, ולכו תתרגמו לעברית ותבינו למה הם התכוונו.... אחרי שעברתי שלחו אותי להצטלם (דלפק אחד מימין בבקשה), וכאמור בדיקת העיניים נעשית גם היא במקום. מחכים חצי שעה, והופלה! הרשיון בידיכם. טסט מעשי אמרו לי שלא צריך בכלל! והרשיון הישראלי תופס לפי מה שידוע לי חודש. כמו כן הוסבר לי שלמרות מה שמנסים למכור לכם בממסי, הרשיון שלהם לא תופס ליותר מזה...

רוני..הרשיון הישראלי תופס כ 3 חוד'

בנורבגיה... החלפת הרשיון הוא אוטומטי ללא טסט אלא אם פספסת את המועד שהוא עד שנה מיום הגיעך לנורבגיה .......הוגן לא???

למעלה