מכירים את ההוא שנופלת עליו עז ?

• פותח הנושא sipi1
  • פורסם בתאריך

sipi1

New member
מכירים את ההוא שנופלת עליו עז ?

היום זה קרה לי. עז ראשונה השכימה קום : בשש בבוקר הבת קמה לנסיעה ליום כיף של הנוער. בשביל מי שהתרגל לקום בצהריים - זה ממש אמצע הלילה, וכך היא שכחה שגם אחיה צריך לנסוע איתה. אמנם מדריכה, אבל שכחה
. חצי שעה אח"כ התעורר הילד בזעקות שבר - שכחו אותו בבית ! אבא נסע איתו לרדוף אחרי ההסעה, ונכשל. הילד מצטרף לאבא ליום עבודה בשטח. חצי שעה אח"כ - העז השנייה : הרכב נתקע, וצריך גרירה למוסך.
אבא עצבני וילד מאוכזב ומצוברח מחכים בשטח חצי יום עד שהגרר מואיל בטובו להגיע. כמובן שזה יום נאחס גם בעבודה
(אבל זה לא עז, זה כבר מצב שקורה יותר מדי בזמן האחרון), ספק הכוח של המחשב נשרף, ועד שמגיע הטכנאי אני מנוטרלת, מתעסקת בשטויות (תיוק, מיון...) ומסתכלת על הררי הניירת שממתינים לי. סוף סוף אפשר להתחיל לעבוד ? חלילה, עוד עז בדרך : הטכנאי של מכונת הכביסה מודיע שהוא מגיע עכשיו ולא בערב. מכיוון שהררי הכביסה המלוכלכת כבר חוסמים את האמבטיה - אני מסכימה. עוזבת את העבודה ונוסעת הביתה. (כן, היתה בבית בת גדולה בחופש, אבל היא יצאה מזמן כי יש לה חזרות למסיבה, אז אין מלבדי מי שיקבל את הטכנאי. הבעל עדיין תקוע אי שם בציפייה לגרר). הטכנאי מגיע, פותח את המכונה - ונרתע בצעקה. חשבתי שהוא התחשמל - אבל לא : מתוך המנוע מציץ אליו עכבר, מבוהל כמעט כמוהו...
הוא מסרב לגעת במנוע, עד שאני (אני ! שמפחדת מעכברים עוד יותר מאשר מג'וקים
) אגרש את האורח. עצמתי עיניים, וגירשתי אותו. ואת אחיו. ועוד אח. מה העכברים האלה חיפשו במנוע ? באמת אין לי מושג. אבל מכיוון שאוכל לא היה להם שם, הם אכלו מה שיש : צינור מים, חוטי חשמל...
המים שטפטפו על החוט החשוף יצרו קצר, והביטוח לא מכסה נזקים של חיות טרף (כך הגדיר אותם הטכנאי) ועוד עז נכנסת הביתה, היישר לכיס המדולדל שלנו... בינתיים הבנים עוד לא חזרו מהקייטנה (היה יום מעניין, כנראה) והקטן לבד בבית. אי אפשר לחזור כך לעבודה, נכון ? אני מחממת צהריים, וברגע שהם מגיעים - ממריאה
בחזרה למשרד. שעה וקצת אח"כ - ועוד עז פוסעת בקלילות לתוך סדר היום שלי : אם האיש והרכב תקועים בשטח, זאת אומרת שאני צריכה לקחת את התינוק מהמעון... שוב יוצאת מהעבודה, הפעם באופן סופי, ומגיעה למעון בדיוק בזמן לראות איך המטפלת שופכת את החלב (השאוב !) מהבקבוק לכיור, כדי לשטוף את הבקבוק. אבל אני לא אתרגז. רק אחבק חזק את איתן, והריח המתוק שלו ישכיח את כל תלאות היום. נכון ? אז זהו, שלא. הריח לא מבשר טובות. מסתבר שבדיוק היום המטפלת שכחה לחתל אותו בזמן, כמובן שברכב אין מגבונים (יש, אבל החבילה פתוחה ויבשה, זה לא נקרא) והישבן של הילדון אדום וכואב.
מהר הביתה, שטיפה יסודית ומשחה, ולהמשיך בסיבוב ההסעות : לילד יש מסיבת פרידה מחבר שעובר לעיר אחרת. בגדים נקיים צריך ? המכונה עוד לא מכבסת, אבל מצאנו משהו. מתנה צריך ? נוסעים מהר לקנות
. בינתיים הבת מתקשרת שנביא לה להופעה חולצה לבנה (אין לה מושג איפה, ולמצוא משהו בחדר שלה רק ארכיאולוג יכול, וגם זה לא בטוח), ומשהו
לאכול - כי מהבוקר היא לא הספיקה לאכול. (גם אני רק חיה מהקפה של הבוקר, ומרגישה בהתאם). כמה עיזים ספרנו עד עכשיו ? יש לי כבר עדר שלם, וכל אחת דורשת בקולי קולות את היחס הראוי לה. אני חורקת שיניים ויוצאת עם איתן למסיבת הסיום של הגדולה, מתפללת שזו העז האחרונה להיום. <אייקון מתרגש נורא>
לפני שעה חזרנו הביתה. אין עיזים, הם נעלמו. או שבגלל הדמעות אני לא רואה אותן יותר ?
חזרנו ממסיבת סיום, סוף י"ב. אני חושבת שרק ביום שנולדה הבת הבכורה שלי התרגשתי כך... הבת שלי מחובקת עם כל החברות שלה. בעוד כמה שבועות הן מתפזרות - צבא, שירות לאומי... וגם הבת שלי פורחת מהקן. פתאום, בדיוק היום, נפל לי האסימון שיש לי בת גדולה בבית, נערה בת 18, שמתחילה עכשיו את החיים שלה, למרות שלא מזמן היא רק נולדה והפכה אותי לאמא
. אז התחלנו את היום במבול של עיזים, וסיימנו במבול של דמעות. אולי מחר יהיה לי יום משעמם...

sharonmx

New member
נשמע נפל עליך גן חיות שלם...

ואו.. העייפתי רק מלקרוא את תלאות היום, ואני חשבתי שלי היה יום לא משהו... לפחות את יודעת לקחת את הדברים בפרופורציה ולהנות מהטוב. אני בטוחה שהלילה תשני טוב! לילה טוב....

משוש30

New member
ואו ציפי! מרגש ומעצבן כאחת

קודם כל מזל טוב על הסיום של הבת זה נשמע נורא מרגש
הכי עיצבן אותי מכל התלאות שלך הסיפור של המטפלת. מה זה??? גם לזרוק חלב שאוב וגם לשכוח לחתל...מה זה הדבר הזה???

גלשני

New member
קראתי, צחקתי ובכיתי

חשבת על הסבה מקצועית לסופרת? את כותבת נפלא!!! מזל טוב על הגוזלית שעוזבת את הקן ושמחר יהיה יום בלי חיות שמפריעות להן באמצע הדרך....

טיפוטף

New member
את כבר בטח יודעת שצרות באות בצרורות

נכון? ככה זה, תמיד הכל ביחד. גל של קלקולים: השיא היה שפעם התקלקלו לנו בו זמנית שתי מכוניות, מכונת כביסה, מקרר, מדיח כלים. תיקון כל רכב עלה כ- 1,500 ש"ח, את המקרר בן ה- 10 שנים לא היה שווה לתקן וקנינו חדש ב- 6,000, המדיח היה באחריות ועם מכונת הכביסה בעלי הסתדר... זה כל כך מרגש שהגדולה כבר "בוגרת"... היא עדיין תהיה בסביבה עוד כמה שנים טובות אבל זה מעבר שמסמל כל כך הרבה. אני זוכרת את עצמי במצבה, אבא שלי אמר לי בטקס הסיום, שסיימתי פרק משמעותי בחיים שלי, אבל אני הרגשתי ממש אותו דבר. לא הרגשתי שום דבר מיוחד בטקס, וגם לא בכל התקופה הזו של חגיגות הסיום, של ביה"ס, של הכיתה, מסיבות הגיוס וכו'. האסימון נפל רק כשבאמת כולם התגייסו ולאט לאט לא נשאר אף אחד (אני הייתי מהאחרונים להתגייס). פתאום כל אחד הלך לדרכו. העובדה שיש לך את הקטן מקלה במידה מסויימת על ההתמודדות? זאת אומרת, ההרגשה היא שהקן רחוק מלהתרוקן?

sipi1

New member
מזל שיש לי עוד תינוק !

כן, זה בהחלט היה אחד השיקולים כשחשבנו על ילד נוסף. הוא לא "בן זקונים" שגדל בין מבוגרים - יש לו עוד אח בגן ושלושה אחים בבית הספר יסודי, אבל הלידה שלו בהחלט היתה מעין הקדמת תרופה למכה של משבר גיל 40 והתרוקנות הבית.

אפרת12

New member
איזה יום מלא ../images/Emo70.gif

ואיך הפכת הכל וגרמת לי לדמוע בסוף
הכל מתגמד מול נקודת ציון מרגשת שכזו, לא

cookie1

New member
וואו, את יכולה לפתוח מחלבה קטנה

האמת שהצחקת אותי. נשמע יום מזעזע, אבל כתבת מצחיק ומרגש.
למסיימת י"ב ושיהיה בהצלחה.

yaelia

New member
ושהיה לך זמן לכתוב את כל התלאות

מדהים. באמת מרגש נורא, וגם מראה שעובדה שבת אחת יצאה לתפארת, מן הסתם גם האחרים כך, על אף השיגועים שבדרך. כמה ילדים יש לך?

odeia

New member
אם בסוף העיזים תהיה כזו גאווה

כזו שמחה, הכל נסבל, נכון? תהני מ"הורגי" העיזים, כי הן תמיד חוזרות. איך את עכשיו? את יודעת שבמון שרי עדיין מחכים לנו?!

sipi1

New member
גם בחורשת טל מחכים לנו, ולכם !

לא קיבלת עידכון מ"אדמה טובה" על המפגש ? אני מתכננת להגיע, אפילו עם עדר עיזים שלם מסביבי...

odeia

New member
באיזה יום את שם? זה השבוע?

כנראה אאלץ לעשות משהו יום שישי הזה, לצערי

tami_c

New member
על עיזים וריגושים .. ../images/Emo140.gif

קראתי אותך ולא יכולתי שלא להתחבר .. גם הבכורה שלי סיימה י"ב ורק לפני יומיים הייתי במסיבת הסיום שלה .. זה היה מרגש עד דמעות לראות אותה עם החברים שלה ולהזכר איך רק "אתמול" היא עוד הייתה כזאת פיצית .. ובמקביל להחזיק את שון בידיים .. להריח את המתיקות שלו .. הוא בן חודשיים היום.. מקווה שמחר יהיה לך יום כייף ובלי עזים ...

עדי 5

New member
תמי,מזל טוב לשון

איזה כיף שיש גוזל קטן בבית בעיקר עכשו שהבנות כבר כל כך גדולות ואוטוטו עוזבות את הקן

עדי 5

New member
ואוו,ציפי איזה יום

כתבת מאד יפה. אני מקווה שמחר יהיה יום רגוע יותר. אני מקנאה בך שבסוף היום את מסוגלת לכתוב בהומור את עלילותייך,אני הייתי קורסת ונופלת לישון. ברכות לבתך הבכורה שסיימה את לימודיה והרבה הצלחה בהמשך דרכה.

קוקה1

New member
כתבת ממש יפה....../images/Emo140.gif

אחרי הכל נראה שהחיים שלך יפים ושישארו כך...

nubi

New member
וואו!

בהחלט מרגש! ומה קורה עם המכונת כביסה? איך הגיעו עכברים לשם?!

dorlim

New member
איזה יום ../images/Emo70.gif

התיאור שלך מקסים
והסוף .... נפלא

למעלה