מכירים את המונח "השלכה"?

דורי 1981

Active member
מדובר באדם שהוא לצורך הדיון, שקרן כרוני ואומר על היתר שהם שקרנים. זה מה שעושה ראש הממשלה שלנו- ואני מקווה שהיום שעון החול שלו סוף סוף יתחיל לאזול. כמה אפשר לשקר לכולם? הוא חושב שאנחנו מפגרים?!

כן, אבל דוברי שקר תמיד ואמת תמיד נמצאים רק בספרים...
במציאות הם לא קיימים.

תאר לעצמך מישהו שתמיד אומר את האמת...
אני משתדל להיות אמיתי ככל האפשר. אני לא מאמין שיש צורך בשקר, שקר הוא דבר מעוות. האמת היא הדרך הפשוטה. דוברי אמת ושקר תמידיים יש במתמטיקה ובלוגיקה. תחשוב שדוקטור לפילוסופיה אומר לך: אני אומר שאני שקרן, זה נכון או לא? אז תענה לו: אם אתה אומר, מי אני שאסתור אותך?

Lucifer LightBringer

Well-known member
אני משתדל להיות אמיתי ככל האפשר. אני לא מאמין שיש צורך בשקר, שקר הוא דבר מעוות. האמת היא הדרך הפשוטה. דוברי אמת ושקר תמידיים יש במתמטיקה ובלוגיקה. תחשוב שדוקטור לפילוסופיה אומר לך: אני אומר שאני שקרן, זה נכון או לא? אז תענה לו: אם אתה אומר, מי אני שאסתור אותך?
כן זה כמו השיר הזה ששיניתי לו את המילים:
She tells me she's a liar, I don't believe her, she's a liar.

אבח"י

Well-known member
פרדוקס השקרן האתונאי הידוע לשמצה.
אתה יודע שאחד הפתרונות לפרדוקס שהעלית הוא בכך, שלא מייחסים ערך של אמת לטענה. התשובה שלך היא מתן ערך של אמת לדברי הפילוסוף, וזה בעייתי, כפי שטענת.
מתמטיקה ולוגיקה הן שפות מלאכותיות שאינן דומות לשפות אנושיות טבעיות, כי האותיות והמלים בהן בעלות ערך אחד ויחיד, לא משתנה כלל. השפה הטבעית לא מקיימת יחס כזה אל סימניה [המלים] הפוך הוא.

פרדוקס השקרן האתונאי הידוע לשמצה.
אתה יודע שאחד הפתרונות לפרדוקס שהעלית הוא בכך, שלא מייחסים ערך של אמת לטענה. התשובה שלך היא מתן ערך של אמת לדברי הפילוסוף, וזה בעייתי, כפי שטענת.
מתמטיקה ולוגיקה הן שפות מלאכותיות שאינן דומות לשפות אנושיות טבעיות, כי האותיות והמלים בהן בעלות ערך אחד ויחיד, לא משתנה כלל. השפה הטבעית לא מקיימת יחס כזה אל סימניה [המלים] הפוך הוא.
אם כל שהוא אומר שקר, מן הסתם לא ייתכן שיגיד שהוא שקרן כי אז כבר יתבטל התנאי שכל שיגיד שקר.

אבח"י

Well-known member
כן, אבל דוברי שקר תמיד ואמת תמיד נמצאים רק בספרים...
במציאות הם לא קיימים.

תאר לעצמך מישהו שתמיד אומר את האמת...
עם זה אני מסכים אתך לגמרי.
לכן, יש הטוענים שרה"מ הוא לכאורה שקרן פתולוגי, כלומר, זו לא השקרנות הרגילה, היומיומית של בני אדם אלא משהו חולני, שאין ביכולתו לשלוט בו, או יש הטוענים שהוא אשכרה מאמין בכל דבר שיוצא מפיו, גם אם שלשום אמר את ההיפך. כלומר אפס מודעות להיותו שקרן. והכל לכאורה!

לצערי, הבנתי בפוליטיקה מזערית ולכן אין לי מושג על תולדות הממשל במדינת ישראל. אני רק זוכר שנהגתי להצביע לשמאל מתון, למרץ ולפעמים למרכז.

ועוד מדאיג לחשוב על כך שהעם עשה בחירות ארבע פעמים רצופות ובזבז הרבה כסף מהמדינה ובכל פעם בחר בביבי הגרוע. אזרחים מקווים שבעזרת כוחו הפוליטי יגן עליהם מהערבים ומהפיגועים הקשים. כמה זמן אף לא הייתה ממשלה כי אף אחד לא רצה להצטרף לביבי.

דורי 1981

Active member
ועוד מדאיג לחשוב על כך שהעם עשה בחירות ארבע פעמים רצופות ובזבז הרבה כסף מהמדינה ובכל פעם בחר בביבי הגרוע. אזרחים מקווים שבעזרת כוחו הפוליטי יגן עליהם מהערבים ומהפיגועים הקשים. כמה זמן אף לא הייתה ממשלה כי אף אחד לא רצה להצטרף לביבי.
לא בדיוק אף אחד. כוונתך היא למרכז השפוי, לשמאל הציוני (שכבר לא ציוני כמו פעם) ולערבים. גם הימין הלך ימינה ובמקום ימינה המתונה של בנט קיבלנו את סמוטריץ' הגזען ובן גביר הכהניסט. אני מתגעגע לימים שבהם החרדים היו הסחטנים. וזה בלי האנס גדעון סער שעשה פרסה והצטרף כמו עבד נרצע לנאשם.

דורי 1981

Active member
סליחה שאני לא מעודכן בפוליטיקה, איך סער מכר את עצמו?
מאז שפרש מהליכוד הוא ואלקין ביקרו בחריפות (ובצדק) את נתניהו. ברגע שראה ע"פ הסקרים שהימין הממלכתי (סיעה שהתפצלה מכחול לבן) לא עוברת את אחוז החסימה, החליט להביע אמון בנתניהו ושינה את עורו. פתאום סגול השיער לא מסוכן לביטחון המדינה?

יש הרבה שחיתות מכוערת בפוליטיקה, ואנשי הציבור מתקשים להימנע ממנה. פוליטיקאי צריך להתמודד עם הרבה מכשולים והתנגדויות מצד העם. בכל זאת, דרך האמת היא החשובה.

אבח"י

Well-known member
יש הרבה שחיתות מכוערת בפוליטיקה, ואנשי הציבור מתקשים להימנע ממנה. פוליטיקאי צריך להתמודד עם הרבה מכשולים והתנגדויות מצד העם. בכל זאת, דרך האמת היא החשובה.
מכיר את הבדיחה שרייגן סיפר פעם:
כומר ופוליטיקאי מגיעים לגן עדן.
המלאך מקצה להם חדרים. הכומר מקבל תא קטן, עם מינימום של נוחיות בעוד הפוליטיקאי מקבל ארמון. תמה פונה הפוליטיקאי למלאך ואומר לו: אני לא מבין, הכומר, שכל חייו הוקדשו לעשיית הטוב מקבל חדר/תא קטן ואני ארמון?
עונה לו המלאך: כמרים יש כחול על שפת הים, פוליטיקאים?

למעלה