מכירים את המונח "השלכה"?

דורי 1981

Active member
פילוסוף צודק לגבי הפוליטיקה. הבעיה היא שהאנשים האלה קובעים את חיינו ואלמלא היו כה אפסים, זה היה מצחיק. אני נורא אוהב כסאטירות את זהו זה (עליהם גדלתי כילד) ואת מה שתגידו. לארץ נהדרת אני פחות מתחבר.

יש סיפור של עגנון על זבולון ויששכר שמגיעים לגן עדן. יששכר למד תורה כל חייו ובכל זאת קיבל פחות מקום בגן עדן מאחיו זבולון, והמלאכים מסבירים לו שזה כי זבולון עסק במסחר לתת ליששכר מחיה אז תורתו שייכת לזבולון. יששכר נזעק ואחיו מנסה לעזור לו, וכל אחד מוותר בשביל האחר. אלוהים רואה את המריבה ומבטיח תמורת האהבה ההדדית לשפר את מצבם, ומרחיב גם את מקום יששכר בגן עדן וגם את מקום זבולון בגן עדן.

SupermanZW

Well-known member
יש סיפור של עגנון על זבולון ויששכר שמגיעים לגן עדן. יששכר למד תורה כל חייו ובכל זאת קיבל פחות מקום בגן עדן מאחיו זבולון, והמלאכים מסבירים לו שזה כי זבולון עסק במסחר לתת ליששכר מחיה אז תורתו שייכת לזבולון. יששכר נזעק ואחיו מנסה לעזור לו, וכל אחד מוותר בשביל האחר. אלוהים רואה את המריבה ומבטיח תמורת האהבה ההדדית לשפר את מצבם, ומרחיב גם את מקום יששכר בגן עדן וגם את מקום זבולון בגן עדן.
פספסת מחצית מהמסר של עגנון, רוצה לדעת מה פספסת?

אני לא מכיר מה שתגידו. גם אני אוהב את זהו זהו, ועוד יותר את החמישייה הקאמרית וגם קצרים היו טובים. דווקא אהבתי את ארץ נהדרת בפעמים שצפיתי בזה.

דורי 1981

Active member
אני לא מכיר מה שתגידו. גם אני אוהב את זהו זהו, ועוד יותר את החמישייה הקאמרית וגם קצרים היו טובים. דווקא אהבתי את ארץ נהדרת בפעמים שצפיתי בזה.
החמישייה הקאמרית וקצרים היו מעולים. עלה הרעיון לאחד את שתי התוכניות (כל אחת בפני עצמה) אבל ללא הצלחה.

דורי 1981

Active member
באמת יש שם כמה שחקנים משותפים, למשל קרן מור שהיא שחקנית מצוינת.
גם לאחרונים לא חסר. אמא שלי אוהבת את האינטרקציה בינה לדב נבון בקופה ראשית. שי אביבי נהדר בכל תפקיד קטן שהוא עושה. מנשה נוי טיפה נעלם, גם רמי הויברגר.

קרן והויברגר יותר טובים מדוב נבון. האם שלושתם היו גם בקצרים? את דוב נבון פגשתי פעמיים, פעם אחת בדיזנגוף סנטר ופעם שנייה אחרי שנים בבית הכנסת שבכפר שלי.

דורי 1981

Active member
קרן והויברגר יותר טובים מדוב נבון. האם שלושתם היו גם בקצרים? את דוב נבון פגשתי פעמיים, פעם אחת בדיזנגוף סנטר ופעם שנייה אחרי שנים בבית הכנסת שבכפר שלי
רק קרן מור. את דב נבון ראיתי כמה פעמים ליד בריכת גורדון. אני חושב שגם את שי אביבי, אבל לפני יותר מ-20 שנה.

פעם ראה אבי מהמכונית את שמעון פרס נכנס עם הפמליה שלו לחנות אחת בעיר של הוריי. לפני כמה שנים פגשתי באחת חנויות המכולת בכפר שלי את מיקי קם. פעם כשהייתי ילד ראיתי אח בבית חולים וחשבתי שהוא הסופר ס. יזהר, ולסופר הזה יש ספר ילדים על תפוזים אז באתי לאח ושאלתי אותו מה שלום התפוזים. חברתי סיפרה לי שעל אמה בחייה חשבו שהיא נעמי שמר. בן דודי דומה מאוד לשחקן יו גרנט, למדנו על השחקן הזה לפני כמה שנים בקורס באוניברסיטה.

למעלה